Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Zeitgeist Newsletter #1 part 5

Χρησιμοποιώντας το πολιτικό σύστημα ως ρητορικό βάθρο
του Neil Kiernan ή αλλιώς
VTV, οικοδεσπότη του V-RADIO

Κατ’ αρχάς, επιτρέψτε μου να ξεκινήσω δίνοντας ένα μικρό ιστορικό για τον εαυτό μου και πώς ήρθα να γίνω μέλος του Κινήματος Zeitgeist.
Πριν από λίγο καιρό, κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του Ron Paul για Πρόεδρο, κάτι με πέταξε έξω από την απάθεια μου. Ήταν ένας πολιτικός που πραγματικά μιλούσε την αλήθεια. Το θέμα της συζήτησης ήταν το κίνητρο για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Ένας από τους αντιπάλους του, ο Rudy Guiliani (συνεπικουρούμενος από την φήμη του ως Δήμαρχος της Νέας Υόρκης κατά τη διάρκεια της τραγωδίας), είχε κάνει τη δήλωση ότι οι επιθέσεις αυτές υποκινούνται από μίσος για τις ελευθερίες που απολαμβάνουμε εμείς στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ανεξαρτήτως του ποιο νομίζετε ότι ήταν το αίτιο ή το κίνητρο για αυτές τις επιθέσεις, όποιος γνωρίζει κάτι για τη γνώμη που έχουν για τις Ηνωμένες Πολιτείες στον κόσμο (ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή), ξέρει ότι δεν έχει με τίποτα να κάνει με τις ελευθερίες μας. Και ο βουλευτής Paul του Τέξας, το εξέθεσε. Ήταν η εξωτερική πολιτική μας, ο λόγος που οι άνθρωποι σε αυτές τις χώρες αντιπαθούν τις Ηνωμένες Πολιτείες. Πρόκειται για μια εξωτερική πολιτική που περιλαμβάνει βομβαρδισμούς και θανατηφόρες κυρώσεις εναντίον των χωρών αυτών.
Θυμάμαι την ημέρα που άκουσα τον βουλευτή Paul να μιλάει για αυτό πολύ καλά. Και ο λόγος που ήταν σημαντικός για μένα, και εξακολουθεί να είναι σημαντικός, ήταν ότι δεν είχα ποτέ στη ζωή μου δει έναν πολιτικό να μιλάει την αλήθεια, ανεξάρτητα από το τι συνέπειες θα είχε για την καριέρα του. Και αντιμετώπισε συνέπειες! Ο Τύπος προσπάθησε να τον χρωματίσει ως συνωμοσιoλόγο για την 9/11. Δεν ήταν στα συμφέροντα του κατεστημένου το ότι ο Αμερικανικός λαός πραγματικά θα έπαιρνε μια ειλικρινή ματιά στο γιατί οι άνθρωποι σε άλλες χώρες αντιπαθούν τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ενώθηκα με την “Επανάσταση Ron Paul” και των ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης που είχαν ξεκινήσει στο διαδίκτυο. Συμμετείχα παίρνοντας μέρος σε έναν διαδικτυακό σταθμό ονομαζόμενο “Ron Paul Radio” και έτσι άρχισε η διαδικτυακή δημοσιογραφική μου καριέρα. Αφότου παρακολούθησα την ταινία “V for Vendetta”, εμπνεύστηκα από τη σκηνή όπου ο χαρακτήρας V καταλαμβάνει την τηλεοπτική μετάδοση. Στην κάτω δεξιά γωνία, δημιούργησε ένα μικρό “VTV” εικονίδιο. Από εκεί προέκυψε η διαδικτυακή μου περσόνα.
Έμαθα πολλά κατά τη διάρκεια του χρόνου εμπλοκής μου σε αυτή την εκστρατεία. Τελικά, έγινε σαφές ότι ο Ron Paul δεν επρόκειτο να τρέξει για τρίτο κόμμα, και δεν επρόκειτο να πάρει την Ρεπουμπλικανική υποψηφιότητα. Είχα πιάσει φιλίες με τον γερουσιαστή Mike Gravel, τον οποίο ορισμένοι από εσάς μπορεί να θυμάστε, ως τον πύρινης ιδιοσυγκρασίας ηλικιωμένο άντρα με γυαλιά που έβαλε την Hillary Clinton στη θέση της πριν τα επιχειρηματικά συμφέροντα τον αφαιρέσουν από τις Δημοκρατικές συζητήσεις. Ο Γερουσιαστής Gravel κι εγώ αποφασίσαμε να ενταχθούμε στο Φιλελεύθερο κόμμα και αποφάσισα να τον βοηθήσω στη προσπάθειά του για την υποψηφιότητα σε αυτό το κόμμα. Ήμουν αντιπρόσωπος στο συνέδριο και έμαθα ακόμα περισσότερα για την πολιτική τρίτων κομμάτων. Υπό το πρίσμα της συμβολής μου σε
Χρησιμοποιώντας το πολιτικό σύστημα ως ρητορικό βάθρο
του Neil Kiernan ή αλλιώς
VTV, οικοδεσπότη του V-RADIO
συζητήσεις στα πλαίσια του κόμματος, μου ζητήθηκε από το Φιλελεύθερο Κόμμα του Michigan να βάλω υποψηφιότητα για Βουλευτής ως Φιλελεύθερος στην 10η συνοικία του Michigan.
Αυτό που έμαθα, βέβαια, είναι ότι κανένας που τρέχει για να αναλάβει καθήκοντα με εισιτήριο τρίτου κόμματος δεν αναμένεται να κερδίσει. Ωστόσο, παίρνεις προσκλήσεις για τα μεγάλα κανάλια, το ραδιόφωνο και τις εφημερίδες για να πεις τις ιδέες σου, απλώς με το να είσαι υποψήφιος. Ένας φίλος μου από το Σοσιαλιστικό κόμμα που ονομάζεται Bryan Moore (ο οποίος ήταν υποψήφιος για πρόεδρος), τόνισε ότι το κόμμα του δεν εκλέγει ποτέ κανέναν. Αλλά λόγω της παρουσίας τους στην εκλογική σκηνή, το Δημοκρατικό κόμμα έχει αναγκαστεί να απορροφήσει κάποιες από τις απόψεις τους αλλιώς χάνουν ψήφους από αυτούς. Αυτό είναι άλλο ένα θετικό αποτέλεσμα που η πολιτική τρίτων κομμάτων φέρνει στο τραπέζι.
Εν πάση περιπτώσει, χάρη στην εκστρατεία του Ron Paul για να ξεμπροστιάσει την Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Federal Reserve), ένας φίλος ακτιβιστής μού πρότεινε την ταινία Zeitgeist, λόγω της αποκάλυψης του Peter Joseph για την απάτη της Ομοσπονδιακής Τράπεζας. Ένα άλλο ισχυρό πράγμα όπου η εκστρατεία του πέτυχε είναι ότι τώρα, το θέμα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας και τα προβλήματα που προκαλεί έχουν αναδειχθεί σε κεντρικά ζητήματα. Αυτό ποτέ δεν θα είχε συμβεί αν ο Ron Paul δεν είχε θέσει υποψηφιότητα για Πρόεδρος. Και οι περισσότεροι από εμάς θα εξακολουθούσαμε να μην έχουμε ιδέα του τι είναι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα ή τι κάνει. Η εκτίμησή μου για τις πληροφορίες στην πρώτη ταινία με οδήγησε να δω τη συνέχεια Zeitgeist Addendum όταν βγήκε αργότερα. Με άλλα λόγια, αν δεν συμμετείχα στο πολιτικό σύστημα δεν θα υπήρχε VTV, και ούτε V-RADIO. Και αυτό με φέρνει στο πώς το πολιτικό σύστημα μπορεί να αποτελέσει ισχυρό εργαλείο για να μας βοηθήσει να διαδώσουμε τη συνειδητοποίηση των λύσεων που παρουσιάζονται στις προτάσεις του Jacque Fresco για την Οικονομία με Βάση τους Πόρους. Στην πολιτική τρίτων κομμάτων είναι που θα βρούμε το είδος των ανθρώπων που πραγματικά ενδιαφέρονται αρκετά γι’ αυτόν κόσμο ώστε να είναι τουλάχιστον πρόθυμοι να ακούσουν τις ιδέες μας. Τα “χαμηλά κρεμάμενα φρούτα”, που λέει ο λόγος, είναι πολυάριθμα σε οργανισμούς, όπως το Κόμμα των Πρασίνων, το Φιλελεύθερο Κόμμα, κ.λ.π. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που νοιάζονται. Το Zeitgeist τμήμα του Michigan έχει αρκετά μέλη από το κόμμα των Πρασίνων, και η συμβολή τους στον ακτιβισμό ήταν μεγάλη βοήθεια για μας.
Πρέπει να απορρίψουμε το πολιτικό σύστημα. Στην τωρινή του μορφή, η ιδέα ότι θα καταφέρουμε άμεσα οτιδήποτε σε ένα σύστημα που επιτρέπει σε εταιρείες να αγοράζουν οποιαδήποτε πολιτική θέση θέλουν είναι ανόητη. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι οι λύσεις είναι εκεί. Όπως έκανα κι εγώ, πριν να δω το Zeitgeist Addendum. Και δεν θα είχα ποτέ καν ακούσει για την ταινία αν δεν υπήρχε κάποιος από την ακτιβιστική κοινότητα τρίτων πολιτικών κομμάτων να το φέρει στην προσοχή μου.
Θυμάστε τον Jacque να μιλά για τα παιδικά του χρόνια κατά τη διάρκεια του κράχ (1929), όπου υπήρχαν όλα αυτά τα άτομα πάνω στα σαπουνόκουτα (βάθρα, κυριολεκτικά πάνω σε κούτες σαπουνιών, από εκεί είναι απ’ όπου προήλθε ο όρος soapboxes) να μιλούν για τις διάφορες λύσεις τους για προβλήματα της ανθρωπότητας;
Τα “σαπουνόκουτα” (βάθρα), υπό την έννοια αυτή, έχουν αντικατασταθεί από το διαδίκτυο, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν είναι ικανοποιημένοι με τα πράγματα έτσι όπως είναι, και που αναζητούν ανθρώπους πάνω σε αυτές τις “σαπουνόκουτες” να τους δώσουν προτάσεις για μια καλύτερη κατεύθυνση. Μπορούμε να ανέβουμε σε αυτό το “σαπουνόκουτο” με τη μορφή μιας φράξιας μέσα στο πολιτικό σύστημα του οποίου ο μόνος σκοπός είναι να προσφέρει μια μη-πολιτική λύση.
Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σχημάτισα το Διαβούλιο της Οικονομίας με Βάση τους Πόρους. Πήγα στον Jacque και την Roxanne και ζήτησα την άδειά τους για να σχηματίσω αυτό το διαβούλιο. Τους παρουσίασα την πλατφόρμα και την ενέκριναν.
Τι είναι μια φράξια; Η φράξια είναι μια ομάδα μέσα σε ένα πολιτικό κόμμα που υποστηρίζει ορισμένες απόψεις και ορισμένες φορές έχει μια ατζέντα για το εν λόγω κόμμα. Ένα παράδειγμα θα ήταν η Ρεπουμπλικανική Φιλελεύθερη φράξια. Αυτή η φράξια είναι βασικά μια Φιλελεύθερη φράξια εντός του Ρεπουμπλικανικού κόμματος. Ο στόχος του είναι να διαδώσει Φιλελεύθερες ιδέες στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα και να υποστηρίξει υποψήφιους σε αυτό το κόμμα που έχουν παρόμοια ιδεώδη.
Αυτή είναι η πλατφόρμα της φράξιας της Οικονομίας με Βάση τους Πόρους:
Η φράξια της Οικονομίας με Βάση τους Πόρους επιδιώκει να επιφέρει την συνειδητοποίηση των πλεονεκτημάτων της εφαρμογής μιας Οικονομίας Βάση των Πόρων. Και την εργασία προς αυτή την εφαρμογή. Ο ορισμός της Οικονομίας με Βάση τους Πόρους όπως ορίζεται από τον Jacque Fresco του Venus Project, έχει ως εξής:
“Η Οικονομία με Βάση τους Πόρους είναι ένα σύστημα στο οποίο όλα τα αγαθά και οι υπηρεσίες είναι διαθέσιμα χωρίς τη χρήση χρημάτων, πίστωσης, ανταλλαγής ή οποιουδήποτε άλλου συστήματος χρέους ή υποτέλειας. Όλοι οι πόροι καθίστανται κοινή κληρονομιά όλων των κατοίκων, όχι μόνο μερικών επιλεκτικά. Η παραδοχή πάνω στην οποία αυτό το σύστημα βασίζεται είναι ότι η Γη έχει αφθονία με αρκετούς πόρους. Η πρακτική της κατανομής των πόρων μέσω των χρηματοπιστωτικών μεθόδων είναι αναντίστοιχη και αντιπαραγωγική για την επιβίωσή μας.
Η σύγχρονη κοινωνία έχει πρόσβαση σε εξαιρετικά προηγμένη τεχνολογία και μπορεί να έχει διαθέσιμα τρόφιμα, ένδυση, στέγαση και ιατρική περίθαλψη,να αναβαθμίσει το εκπαιδευτικό μας σύστημα και να αναπτύξει ένα απεριόριστο απόθεμα ανανεώσιμης, μη-ρυπογόνας ενέργειας. Με την εφαρμογή μιας αποδοτικά σχεδιασμένης οικονομίας, ο καθένας μπορεί να απολαύσει ένα πολύ υψηλό βιοτικό επίπεδο με όλες τις ανέσεις μιας υψηλού επιπέδου τεχνολογικής κοινωνίας.
Πρέπει να τονίσουμε ότι αυτή η προσέγγιση για παγκόσμια διακυβέρνηση δεν έχει κανένα απολύτως κοινό με τους παρόντες στόχους μιας ελίτ να σχηματίσει μια παγκόσμια κυβέρνηση με τον εαυτό της και μεγάλες εταιρείες στο τιμόνι, και την συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού του πλανήτη υποταγμένη σε αυτούς. Το όραμά μας για παγκοσμιοποίηση δίνει το δικαίωμα σε κάθε άτομο στον πλανήτη να γίνει το καλύτερο που μπορεί να είναι, όχι να ζει σε συνθήκες απόλυτης υποταγής σε ένα εταιρικό σώμα διοίκησης.
Οι προτάσεις μας δεν θα προσέθεταν μόνο στην ευημερία των ανθρώπων, αλλά θα παρείχαν επίσης τις απαραίτητες πληροφορίες που θα τους επέτρεπε να συμμετάσχουν σε οποιοδήποτε πεδίο σχετικό με την επιθυμία και ικανότητά τους. Το μέτρο της επιτυχίας θα βασιζόταν στην εκπλήρωση των ατομικών επιδιώξεων του ατόμου αντί της απόκτησης πλούτου, ιδιοκτησίας και εξουσίας.
Προς το παρόν, έχουμε αρκετούς υλικούς πόρους για να παρέχουν ένα πολύ υψηλό βιοτικό επίπεδο για όλους τους κατοίκους της Γης. Μόνο όταν ο πληθυσμός υπερβεί τη φέρουσα χωρητικότητα της γης, πολλά προβλήματα όπως η απληστία, η εγκληματικότητα και η βία, αναδύονται. Ξεπερνώντας τη σπανιότητα, τα περισσότερα από τα εγκλήματα, ακόμη και οι φυλακές της σημερινής κοινωνίας δεν θα είναι πλέον αναγκαία.
Μια Οικονομία με Βάση τους Πόρους, θα κάνει δυνατή τη χρησιμοποίηση της τεχνολογίας για να υπερπηδήσουμε την έλλειψη των πόρων, μέσω της εφαρμογή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, μηχανοργάνωσης και αυτοματοποίησης της παραγωγής και των αποθεμάτων, του σχεδιασμού ασφαλών ενεργειακά-αποδοτικών πόλεων και προηγμένων συστημάτων μεταφορών, παρέχοντας καθολική υγειονομική περίθαλψη και πιο συναφή εκπαίδευση, και πάνω από δημιουργώντας ένα νέο σύστημα παροχής κινήτρων με βάση το ενδιαφέρον για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.
Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι υπάρχει πάρα πολύ τεχνολογία στον κόσμο σήμερα, και ότι η τεχνολογία είναι το κύριο αίτιο της ρύπανσης του περιβάλλοντός μας. Αυτό δεν είναι σωστό! Είναι η κατάχρηση και η κακή χρήση της τεχνολογίας που θα πρέπει να είναι κύριο μέλημα μας. Σε έναν πιο ανθρώπινο πολιτισμό, αντί οι μηχανές να αντικαθιστούν τους ανθρώπους θα έπρεπε να ελάττωναν την εργάσιμη μέρα, να αυξάνουν τη διαθεσιμότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών, καθώς και να επιμηκύνουν το χρόνο διακοπών. Αν χρησιμοποιήσουμε τις νέες τεχνολογίες για να αυξήσουμε το βιοτικό επίπεδο για όλους τους ανθρώπους, τότε η διάδοση της μηχανικής τεχνολογίας δεν θα ήταν πλέον απειλή.
Μια Οικονομία με Βάση τους Πόρους θα περιλαμβάνει επίσης καθολικές προσπάθειες για την ανάπτυξη νέων, καθαρών και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας: γεωθερμική, ελεγχόμενη σύντηξη, ηλιακή, φωτοβολταϊκά, αιολική, κυματική και παλιρροϊκή ενέργεια, ακόμη και καύσιμα από τους ωκεανούς. Θα είμαστε τελικά σε θέση να έχουμε ενέργεια σε απεριόριστη ποσότητα που θα μπορούσε να ωθήσει τον πολιτισμό για χιλιάδες χρόνια. Μια Οικονομία με Βάση τους Πόρους πρέπει επίσης να επικεντρωθεί στον επανασχεδιασμό των πόλεών μας, τα συστήματα μεταφορών και τις βιομηχανικές μονάδες, επιτρέποντάς τους να είναι ενεργειακά αποδοτικές, καθαρές, και να εξυπηρετούν άνετα τις ανάγκες όλων των ανθρώπων.
Τι άλλο θα μπορούσε να σημαίνει μια Οικονομία με Βάση τους Πόρους; Τεχνολογία, όταν εφαρμόζεται έξυπνα και αποδοτικά, εξοικονομεί ενέργεια, μειώνει τα απόβλητα, και παρέχει περισσότερο ελεύθερο χρόνο. Με την αυτοματοποιημένη καταγραφή σε παγκόσμια κλίμακα, μπορούμε να διατηρήσουμε μια ισορροπία μεταξύ παραγωγής και διανομής. Μόνο θρεπτικά και υγιεινά τρόφιμα θα είναι διαθέσιμα και η προγραμματισμένη βραχυβιότητα θα ήταν περιττή και δεν θα υφίσταται σε μια Οικονομία με Βάση τους Πόρους.
Καθώς θα ξεπερνάμε την ανάγκη για επαγγέλματα βασισμένα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα (δικηγόρους, τραπεζίτες, ασφαλιστικούς πράκτορες, προσωπικό για διαφήμιση και μάρκετινγκ, πωλητές, χρηματιστές, κλπ.), ένα σημαντικό ποσοστό αποβλήτων θα εξαλειφθεί. Σημαντικά ποσά ενέργειας θα μπορούσαν επίσης να εξοικονομηθούν από την εξάλειψη αναπαραγωγής ανταγωνιστικών προϊόντων, όπως τα εργαλεία, σκεύη φαγητού, κατσαρολικά και ηλεκτρικές σκούπες. Η δυνατότητα επιλογής είναι καλή. Αλλά αντί για τις εκατοντάδες διαφορετικές μονάδες κατασκευής, και όλη την χαρτούρα και το προσωπικό που απαιτείται για να προκύψουν παρόμοια προϊόντα, μόνο λίγα και της υψηλότερης ποιότητας θα ήταν αναγκαία για την εξυπηρέτηση του συνόλου του πληθυσμού. Η μόνη μας έλλειψη είναι η έλλειψη δημιουργικής σκέψης και νοημοσύνης στον εαυτό μας και στους εκλεγμένους ηγέτες μας για την επίλυση αυτών των προβλημάτων. Η πιο πολύτιμη, αναξιοποίητη πηγή σήμερα είναι η ανθρώπινη επινοητικότητα.
Με την εξάλειψη του χρέους, ο φόβος της απώλειας της εργασίας του ατόμου δεν θα είναι πλέον απειλή. Η διαβεβαίωση αυτή, σε συνδυασμό με την εκπαίδευση για το πώς να συνδεόμαστε ο ένας με τον άλλο με έναν πολύ πιο ουσιαστικό τρόπο, μπορεί να μειώσει σημαντικά τόσο την ψυχική όσο και την σωματική ένταση και να μας αφήσει ελεύθερους να εξερευνήσουμε και να αναπτύξουμε τις ικανότητές μας.
Αν η σκέψη της εξάλειψης των χρημάτων σάς προβληματίζει ακόμα, σκεφτείτε αυτό: Αν μια ομάδα ανθρώπων με χρυσό, διαμάντια και χρήματα ήταν αποκλεισμένοι σε ένα νησί που δεν είχε πηγές όπως τροφή, καθαρό αέρα και νερό, ο πλούτος τους θα ήταν άχρηστος για την επιβίωσή τους. Μόνο όταν οι πόροι είναι περιορισμένοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα για τον έλεγχο της διανομής τους. Κανείς δεν μπορεί, για παράδειγμα, να πουλήσει τον αέρα που αναπνέουμε ή το νερό που κατεβαίνει άφθονο από ένα βουνίσιο ρυάκι. Παρόλο που ο αέρας και το νερό είναι πολύτιμα, δεν μπορούν να πουληθούν όταν είναι σε αφθονία.
Το χρήμα είναι σημαντικό σε μια κοινωνία, μόνο όταν ορισμένοι πόροι για την επιβίωση πρέπει να διαμοιραστούν και οι άνθρωποι δέχονται τα χρήματα ως μέσο ανταλλαγής για αυτούς τους σπάνιους πόρους. Τα χρήματα είναι μια κοινωνική σύμβαση, μια συμφωνία αν θέλετε. Δεν είναι ούτε φυσικός πόρος ούτε και αντιπροσωπεύει κανέναν. Δεν είναι απαραίτητα για την επιβίωση, αν δεν έχουμε προγραμματιστεί να το αποδεχτούμε ως κάτι τέτοιο.
Σημεία Κλειδιά της φράξιας:
1. Πρόθεσή μας είναι να προσφέρουμε εναλλακτικές στις ισχύουσες ξεπερασμένες λύσεις που απλώς δεν λειτουργούν.
2. Θα εργαστούμε για να εκθέσουμε τους κινδύνους του χρηματοπιστωτικού συστήματος που έχει ως κίνητρο και μόνο το κέρδος, και να διαδώσουμε την αντίληψη των διαφόρων τρόπων που το παρόν σύστημα είναι διεφθαρμένο.
3. Θα εργαστούμε για να διαδώσουμε την αντίληψη ότι η τεχνολογία θα μπορούσε να ελευθερώσει την ανθρωπότητα από το χρηματοπιστωτικό σύστημα και το κίνητρο για κέρδος.
4. Θα κάνουμε διάλογο ως προς τις αδυναμίες του Σοσιαλισμού, του Κομμουνισμού, και του Καπιταλισμού και γιατί καμία από αυτές τις προσεγγίσεις δεν πρόκειται να λύσει τα προβλήματα της ανθρωπότητας. Και θα προσφέρουμε την έρευνα του Venus Project ως δεδομένα για μια εναλλακτική λύση για οποιοδήποτε από αυτά τα παρωχημένα αποτυχημένα συστήματα.
5. Δεν υποστηρίζουμε τη χρήση βίας ή εξαναγκασμού, αλλά προσπαθούμε να επιδείξουμε τις ιδέες μας για να φέρουμε την κατανόηση του γιατί εμείς νιώθουμε ότι αυτή είναι η καλύτερη κατεύθυνση για την ανθρωπότητα.
Πολλά στην εν λόγω πλατφόρμα θα σας φανούν γνωστά. Και αυτό διότι σχεδόν όλα έχουν παρθεί απευθείας από τα γραπτά του Jacque Fresco, με την άδειά του.
Στο πρώτο κόμμα που πήγα αυτή τη φράξια είναι το Boston Tea Party. Αυτό δεν είναι το Tea Party που έχετε δει στις ειδήσεις με εμπλεκόμενους ανθρώπους όπως η Sarah Palin. Αυτό το κόμμα ξεκίνησε πριν από λίγο καιρό από πρώην μέλη του Φιλελεύθερου κόμματος που αντιπαθούν την νέο-συντηρητική κατεύθυνση που κάποια από τα μέλη του Φιλελεύθερου κόμματος παίρνουν. Η πλατφόρμα είναι εξαιρετικά απλή:
“Το Boston Tea Party υποστηρίζει τη μείωση του μεγέθους, του πεδίου εφαρμογής και την ισχύ της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα και για όλα τα θέματα, και αντιτίθεται στην αύξηση του μεγέθους, του εύρους και της δύναμης της κυβέρνησης σε κάθε επίπεδο, για οποιονδήποτε σκοπό.”
Πρότεινα την Οικονομία με Βάση τους Πόρους ως ένα εναλλακτικό μέσο για την επίτευξη της προαναφερόμενης πλατφόρμας. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, αμφισβητήθηκε. Αλλά τραβήξαμε την προσοχή. Και αντίσταση. Υπήρχαν ορισμένοι λόγοι που επέλεξα αυτό το κόμμα για να ξεκινήσω.
1. Δεν κοστίζει τίποτα για να εγγραφείς, και είναι εύκολο να εγγραφείς στο διαδίκτυο. Πηγαίνεις στο bostontea.us και πατάς “εγγραφή” στη δεξιά πλευρά της ασημένιας μπάρας στο επάνω μέρος της ιστοσελίδας τους. Μετά την εγγραφή, είσαι μέσα. Είναι πολύ απλό.
2. Παρά το γεγονός ότι τα μέλη τους ήταν κυρίως Φιλελεύθερα υπέρ της Ελεύθερης Αγοράς, τίποτα στην πλατφόρμα τους δεν λέει κάτι για την Ελεύθερη Αγορά. Αναφέρει απλώς ότι το κόμμα επιθυμεί να μειώσει το μέγεθος και την έκταση της κυβέρνησης. Ως εκ τούτου, η φράξια μας είναι απολύτως συμβατή με τα ιδεώδη τους.
3. Ήμουν ήδη μέλος της εθνικής επιτροπής από τον καιρό μου ως Φιλελεύθερος. Μου είχε ζητηθεί να εγγραφώ μετά την εθνική Φιλελεύθερη συνεύρεση του 2008.
Κατά την πρόσφατη συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο διαδίκτυο, όπου και όλη η δραστηριότητα σε αυτό το κόμμα λαμβάνει χώρα, θέσαμε τρεις υποψήφιους για την εθνική επιτροπή του κόμματος. Μέλη της εθνικής επιτροπής ενός πολιτικού κόμματος ψηφίζουν για ζητήματα όπως οι αλλαγές στην πλατφόρμα, το καταστατικό, διαλεύκανση για την υποστήριξη ή την καταδίκη των πράξεων πολιτικών ή εταιριών, ή την έγκριση πολιτικών υποψηφίων. Οι τρεις υποψήφιοι ήταν ο Mathew Wagner (ο διαχειριστής του παραρτήματος του Ohio του Κινήματος Zeitgeist), ο Rion Ametu (ένα άλλο μέλος) και εγώ.
Η αντίσταση στη φράξια μας πήρε τη μορφή απόπειρας για απάτη στις ψήφους. Ένα μέλος που ονομάζεται Jim Davidson έφτιαξε περισσότερους από έναν λογαριασμούς για να ψηφίσει εναντίον μου και ενός ζευγαριού μελών του Κινήματος Zeitgeist. Αποκαλύφτηκε και οι ψήφοι του ακυρώθηκαν. Στη συνέχεια ήρθε μια αμφιλεγόμενη κίνηση από την πλευρά του προέδρου του κόμματος εκείνη την εποχή, Douglass Gaking. Αποφάσισε να επικαλεστεί έναν άγραφο κανόνα ότι η ένταξη στο κόμμα θα πρέπει να απαγορεύεται κατά τη διάρκεια των συνεδρίων. Ακύρωσε τις ψήφους που είχαμε από νέα μέλη που γράφτηκαν από το Κίνημα Zeitgeist. Αυτό οδήγησε και τους τρεις υποψηφίους μας στο να χάσουν. Ωστόσο, πριν να γίνει αυτό, είχαμε πολύ περισσότερους ψήφους από κάθε άλλο υποψήφιο. Ήταν πολύ προφανές ότι θα είχαμε κερδίσει και με διαφορά.
Εξαιτίας αυτών των δράσεων, η πλειοψηφία των μελών της εθνικής επιτροπής του Boston Tea Party αποτελείται από mainstream Φιλελεύθερους. Και για να διασφαλίσουν ότι κανείς από τη φράξια μας δεν θα κερδίσει καμία θέση, πολύ απλά αρνούνται να κάνουν εκλογές για την έδρα που είχε απομείνει διαθέσιμη κατά τη λήξη του συνεδρίου. Ευτυχώς, ένας από τους ιδρυτές του κόμματος, ο Thomas Knapp, έχει αρχίσει ένα δημοψήφισμα για την ανατροπή αυτής της απόφασης. Έχει ήδη τα πέντε μέλη που χρειάζονται για να στηρίξουν αυτό το δημοψήφισμα και το θέμα θα τεθεί σε ψηφοφορία των πραγματικών μελών.
Αν θέλετε να βοηθήσετε σε αυτό, το μόνο που χρειάζεται είναι να πάτε στο BostonTea.us και να γραφτείτε στο κόμμα. Πρέπει να είστε πολίτης των ΗΠΑ για να συμμετέχετε και με μερικά κλικ του ποντικιού, μπορούμε να αναστρέψουμε αυτήν την κατάσταση.
Τούτου λεχθέντος, πρόθεσή μου είναι να συνεχίσω να χρησιμοποιώ το πολιτικό σύστημα ως βάθρο. Και σε όλους εσάς εντός και εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, προτείνω να κάνετε το ίδιο. Όταν το κάνετε αυτό, προσπαθήστε να βρείτε πολιτικά κόμματα που έχουν μια λογική εξέλιξη στην πλατφόρμα τους, και που θα μπορούσαν να είναι συμβατά με την λύση της Οικονομίας με Βάση τους Πόρους. Ενσαρκώσεις του κόμματος των Πρασίνων μπορούν να βρεθούν σε πολλές χώρες. Ορισμένα από τα Σοσιαλιστικά κόμματα θα είναι επίσης ανοικτά για το μήνυμά μας. Εξετάστε το ενδεχόμενο να θέσετε υποψηφιότητα για τοπικά γραφεία, αποκλειστικά και μόνο με την πρόθεση να διαδώσετε την αντίληψη της λύσης της Οικονομίας με Βάση τους Πόρους. Γνωρίζουμε ότι η πολιτική δεν είναι η λύση. Αλλά είναι μια λύση για να μας φέρει μια πραγματική λύση στα μυαλά των ανθρώπων του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: