Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

400 εκ. ευρω για την περιθαλψη μεταναστων...

στην ελλαδα. Ε ΚΑΙ??? Ειναι ανθρωποι και αξιζουν ιση μεταχειριση με τους ντοπιους. Αυτο που θα επρεπε να μας ανησυχει ειναι οτι οι ελληνες πολιτικοι για να εξυπηρετησουν συμφεροντα και για να γλυψουν τις μεγαλες δυναμεις της ευρωπης υπεγραψαν συνθηκες για την αγορα τεραστιου στρατιωτικου εξοπλισμου καθε χρονο που αντιστοιχει στι 4% περιπου του Α.Ε.Π.
"Το "θερμό" Αιγαίο μας γεμίζει με όπλα
Αγορές που θα κυμανθούν από 5,2 έως και 8 δισεκατομμύρια ευρώ και εξαγγέλθηκαν χθες από τον υπουργό Άμυνας Β. Μεϊμαράκη, θα πρέπει να ξεκινήσουν να πληρώνονται από το 2011, έτος που κατά τους οικονομικούς αναλυτές θα έχει μόλις ξεκινήσει η αναστροφή των οικονομικών δεικτών της χώρας."

Απο το http://kostasxan.blogspot.com/2009/01/blog-post_8400.html 




Αν αυτα τα χρηματα εξοικονομουνταν τοτε οχι μονο δν θα μας πειραζαν οι μεταναστες (οχι οτι οι υστερικοι υπερπατριωτες δν θα εβρισκαν λογους) αλλα πολλα απο τα προβληματα της ελ.οικονομιας θα ειχαν εξαλειφθει, αν αγνοησουμε και το οικονομικο εγκλημα των ολυμπιακων αγωνων.
Που πηγαινει ομως τοσος εξοπλισμος? Αφου ουτε σε πολεμους συμμετεχει η ελλαδα ουτε σε συμμαχικες επεμβασεις (υποτιθεται). Αρα ο εξοπλισμος τοσων εκατομμυριων καταληγει οπως τα ολυμπιακα ακινητα, σαπιζει και κανεις δεν συγκινειται. Αν και εδω που τα λεμε καλυτερα που σαπιζουν και δν τα χρησιμοποιουμε.
Ας προσπαθησουμε να αναλυσουμε λιγο τον λογο αγορας τοσου εξοπλισμου:
Η γαλλια η γερμανια και η ΗΠΑ ειναι οι κυριοι προμηθευτες οπλικων συστηματων. Μονο απο αυτο καταλαβαινουμε τους λογους για τους οποιους η ελλαδα αγοραζει τοσο εξοπλισμο. Οπως ειπε προσφατα και ενας απο τους ευρωπαιους γραβατωμενους ειπε την "βομβα" οτι οι γαλλοι και οι γερμανοι ηξεραν την χαλια οικονομικη κατασταση της ελλαδας και το εκμεταλλευτηκαν. Το χειροτερο μ αυτη την ιστορια ειναι η υποκρισια των ΜΜΕ οτι και καλα δεν το ηξεραν, λες και ειμαστε βλακες. Παρολα αυτα οι παραπανω χωρες το ηξεραν και το εκμεταλλευτικαν αλλα το θεμα ειναι οτι δν φταινε αυτες αλλα εμεις. Η επιλογη μας τοσα χρονια στην πολιτικη σκηνη φταιει που δν εχει καν το θαρρος να ΜΗΝ γλυψει και να ΜΗΝ κανει συμφωνιες που επιβαρυνουν τους πολιτες αυτης της χωρας. Οι επιλογες οι δικες μας εφεραν στην πολιτικη ανθρωπους που φοβουνται να παρουν σοβαρες αποφασεις απο μονοι τους. Να αντισταθουν στις απειλες και στις μιζες των μεγαλων. Αρα "μακακα ελληνα" τα αξιζεις και τα παθαινεις γι αυτο ασε τις απεργειες καθε τρεις και λιγο και σταματα να το παιζεις θιγμενος.
Το ολο θεμα ομως με την αγορα των οπλων, οπως εχω πει και σε παλαιοτερο ποστ, δεν ειναι μονο για τα οικονομικα συμφεροντα γαλλιας, γερμανιας, ΗΠΑ. Η αγορα των οπλικων συστηματων στηριζεται και στην υπαρξη της υποχρεωτικης θητειας καθως και στην καλλιεργεια του φοβου προς τους γειτονες. Μια τοσο ανασφαλης χωρα σαν την ελλαδα εχει φτασει στο σημειο να ακουει για εκατομμυρια που ξοδευονται σε στρατιωτικους εξοπλισμους και να μην δινει σημασια αλλα να τα κανει μπαχαλο οταν ακουσει οτι 400εκατομμυρια πανε για την περιθαλψη των μεταναστων που στην τελικη ειναι ανθρωποι και αξιζουν ανθρωπινη μεταχειριση. Αυτος ο φοβος που επικρατει στην κατα τα αλλα φιλοξενη χωρα μονο για τους τουριστες που θα ακουμπησουν τα λαφτα τους, επιζητει την αγορα οπλων μεσω των φωνων ανθρωποειδων οπως ο Καραντζαφερης, Ο Αδωνης και διαφορα αλλα υποκειμενα που ανηκουν στο ΛάΟΣ, στην χρυση αυγη κ.α. πατριδοκαπηλα κομματα.
Θα πει καποιος γιατι τα γραφω ολα αυτα αφου πιθανος οι περισσοτεροι τα ξερετε? Η αληθεια ειναι οτι θελω απλα να βγουν απο μεσα μου. Αν καποιος διαφωνησει μαζι μου να μου το πει και να κανω μια συζητηση μαζι του. Και ισως αν καποιος δν τα ξερει και τυχει να μπει σ αυτο το μπλογκ να τ ακουσει και να το ψαξει το θεμα μονος του.
Το ενα και μοναδικο συμπερασμα παντως ειναι οτι για ολα τα παραπανω φταιμε εμεις. Δυστυχως ο ελληνας προτιμα να μην δωσει ουτε ενα ποτηρι νερο σε εναν μεταναστη (που ολως περιεργος θα τον βαφτισει λαθρο-μεταναστη) παρα να σταματησει να ταιζει το μισος του και την προπαγανδα που του εχουν στησει με το να ζητησει να μην αγοραζει αλλα οπλα η χωρα του. Βλεπετε το να τον "φοβουνται" οι γειτονες του (οποιοι κι αν ειναι αυτοι) ειναι πιο σημαντικο απο την ανθρωπια...
Ποτε θα καταλαβουμε οτι δεν μας απειλουν οι μεταναστες αλλα οι ντοπιοι. Ο εχθρος ειναι μεσα στα συνορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: