Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Συνδικαλισμος του κωλου

Ειμαι της αποψης οτι ο καθ' ενας εχει το δικαιωμα να απεργει οποτε θελει, να πει δεν δουλευω γι αυτο κι αυτο το λογο. Να ειναι ελευθερος να πολεμισει γι αυτα που πιστευει ακομα κι αν ειναι λαθος. Ειμαι μαζι με τους ιδιοκτητες φορτηγων δημοσιας χρησης οσον αφορα το δικαιωμα τους να αγωνιστουν για καποιο προνομοιο που εχουν η τελος παντων για οτιδηποτε, ειμαι εναντιων της κυβερνησης που προσπαθει με την βια και τις απειλες να τους υποταξει. Μπορει καθετα να διαφωνω με τις ιδεες κι αυτο που θελουν να πετυχουν οι φορτηγατζηδες αλλα σε μια ελευθερη κοινωνια δεν πρεπει να κοιταμε μονο το συμφερον μας και την παρτη μας. Γιατι στην τελικη ολοι θελουμε να σταματησει η απεργια για να διευκολυνθει ξανα η δικη μας ζωη, δν μας νοιαζει το δικαιωμα του απεργου.
Απο την αλλη ομως ο απεργος εχει το δικαιωμα να απεργησει αλλα δν εχει το δικαιωμα να το κανει εις βαρος των αλλων. Και δυστυχως στην ελλαδα εχει επικρατησει αυτη η νοοτροπια παντου και δν καιγεται κανενος το καρφακι και εξηγω αμεσως:
Ο απεργος φορτηγατζης αν θελει μπορει να μην δουλεψει, αλλα πρεπει να υποστει τις συνεπειες που του επιβαλει το συμβολαιο της αδειας του απο ενα σημειο και μετα, οπως επισης δεν πρεπει να κανει και τα παρακατω:
Δεν πρεπει να απλωνει τα φορτηγα του σε κυριες οδους παρακωλυοντας την κυκλοφορια. Ο τζαπα-μαγκας ελληνας φορτηγατζης πρεπει να βγαλει αυτη τη νοοτροπια απο το κεφαλι του, αν δεν γουσταρει να δουλεψει ας μην δουλεψει δν χρειαζεται να κλεινει τους δρομους και να εμποδιζει και τους αλλους.
Επισης δν πρεπει να εξαναγκαζει και τους αλλους συναδελφους του να μην δουλεψουν. Πολλα φορτηγα μεταφορων ιδιωτικης και δημοσιας χρησης δεχτηκαν επιθεσεις απο σφαιρες και πετρες.
Ολοι οι παραπανω τροποι ασκησης επιρροης δεν ειναι δειγμα φασισμου? Και σαν να μην φτανει αυτο επειδη οι τζαπα-μαγκες φοβουνται τις κυρωσεις αφαιρουν τις πινακιδες απο τα φορτηγα τους, μπραβο ετσι θα παμε μπροστα.
Αλλα δν πρεπει να μας φαινεται περιεργο ολο αυτο. Ολη η νοοτροπια του ελληνα ειναι ετσι. Στις περισσοτερες μικροπορειες που συμβαινουν καθε τοσο σε αθηνα και θεσσαλονικη χωρις προειδοποιησεις οι "συνδικαλιστες" και διαφοροι αλλοι πολιτικαντηδες αδιαφορουν για τον υπολοιπο κοσμο και κλεινουν δρομους με το ετσι θελω. Στα εκπαιδευτικα ιδρυματα η κατασταση ειναι ακομη χειροτερη αφου μια μειοψηφια φοιτητων αποαφασιζει μονη της για το ποτε θα γινει καταληψη στη σχολη αγνοωντας τους υπολοιπους φοιτητες και το συμφερον τους. Σε διαφορες επιχειρησεις (δημοσιες και μη), οργανισμους, σχολεια κλπ οι απεργοι εργαζομενοι δεν επιτρεπουν στους μη απεργους να πανε στα ποστα τους και πολλες φορες τους απειλουν κιολας.
Αυτοι ειμαστε και πρεπει να το αποδεχτουμε, αν το αποδεχτουμε ισως καποια στιγμη και να το αλλαξουμε, μεχρι τοτε... καλο κουραγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: