Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

2010 Ετος "κατα" της φτωχειας


Εδω και καιρο υπαρχει μια διαφημιση στην τηλεοραση με μια κυριουλα που ψωνιζει στο σουπερ μαρκετ ενω παραλληλα υπολογιζει απο μεσα της ποσο κανουν αυτα που παιρνει. Η αληθεια ειναι οτι κι εγω το εχω κανει αυτο. Το θεμα ειναι ομως οτι η διαφημιση αυτη ειναι διαφημιση της Ε.Ε. εναντια στη φτωχεια.
Αν δεν κανω λαθος αυτο ειναι το site: http://www.2010againstpoverty.eu/?langid=el

Ενω και το 2015 ειναι ετος κατα της φτωχειας (για καποιο λογο θεωρειται διαφορετικο!)
http://www.wecanendpoverty.eu/

Δεν ειναι λιγο ειρωνικο ολο αυτο? Η ελλαδα αυτη τη στιγμη ειναι στο χειλος του γκρεμου. Ολο και περισσοτεροι πολιτες δν μπορουν να πληρωσουν ουτε τα απαραιτητα και πραγματικα πανε στο σουπερ μαρκετ και υπολογιζουν και το παραμικρο μην τυχον και βγουν εκτος προϋπολογισμου.
Tον ιδιο χρονο που μολις "αποκαλυφθηκε" (οχι οτι δεν το ξεραμε) οτι τα κεφαλια της Ε.Ε. ηξεραν την κατασταση και πλουτιζαν εις βαρος της ελλαδας. Τον ιδιο χρονο που ολα πανε απο το κακο στο χειροτερο. Τον ιδιο χρονο που ολοι πλεον αρχιζουν να καταλαβαινουν οτι ολο αυτο το θεμα Ε.Ε. και ευρωζωνης ηταν τελικα ενα τεραστιο εγκλημα, ενα σχεδιο για να γινουν οι ισχυροι πιο ισχυροι. Σημ. Εχει αποδειχθει οτι η Γερμανια δεχτηκε να μπει στην Ε.Ε. με δικους της ορους για να μπορεσει να εκμεταλευτει τους "μικρους" και σιγα σιγα πιο ισχυρες οικονομιες οπως της Γαλλιας. (σημ.no2 το .eu στην καταληξη της σελιδας σημαινει οτι ειναι ευρωπαικος σερβερ και υποτιθεται ειναι διαφημιση της Ε.Ε.). Τον ιδιο λοιπον χρονο που εγιναν-γινονται ολα τα παραπανω η Ε.Ε. αποφασισε να τον αφιερωσει για την αντιμετωπιση της φτωχειας...
Μαζι εναντια στην φτωχεια αλλα χωρις την Ε.Ε.



Και κατι για να μας φτιαξει τη διαθεση

Δεν υπάρχουν σχόλια: