Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Διεθνης οργανισμος μεταναστευσης και μαλακιες

Εχει ξεπροβαλει τον τελευταιο καιρο μια διαφημιση του Διεθνη οργανισμου μεταναστευσης που εμεσως πλην σαφως προσπαθει να διωξει οσους περισσοτερους μεταναστες μπορει απο την ελλαδα με "ασφαλεια". Η συγκεκριμενη διαφημιση λεει οτι και καλα εμεις θα φροντισουμε για την ασφαλεια σου μεχρι το αεροδρομιο για να μπορεσεις να γυρισεις στην χωρα σου. Αυτο ομως που δεν σου λεει ειναι τι γινεται μετα.
Το προβλημα με τους μεταναστες δεν ειναι οτι δεν μπορουν να γυρισουν στην χωρα τους επειδη καποιος στην ελλαδα δεν τους αφηνει και τους απειλει. Το προβλημα, η μαλλον τα προβληματα ειναι πολλα:
Οταν θα γυρισει στην χωρα του κανεις δεν του εξασφαλιζει τιποτα. Οταν ο μεταναστης ειναι στην ελλαδα δεν κινδυνευει απο κανεναν (εκτος απο την ΕΛ.ΑΣ και τους χρυσαυγιτες), οταν ομως φτασει στην χωρα του τα πραγματα ειναι διαφορετικα αφου ερχεται αντιμετωπος με τους λογους για τους οποιους εφυγε, ειτε ειναι πολιτικοι λογοι, ειτε ειναι οικονομικοι λογοι ειτε ειναι λογοι ασφαλειας.
Το ελληνικο κρατος θελει να φυγουν οι μεταναστες απο την ελλαδα και προσπαθει να τους παρει με το καλο. Ομως, και εκει βρισκεται η ουσια, δεν τους λυνει κανενα απο τα προβληματα που ειχαν και εξακολουθουν να εχουν, δλδ οικονομικη σιγουρια, ασφαλεια και αξιοπρεπεια.
Ευκολα λοιπον λεμε: ελα να σε παρω απο το χερακι να σε παρω στο αεροδρομιο και να πας απο κει που ηρθες, αλλα κοιταξε να δεις μην τα θες και ολα δικα σου, δεν θα σου λυσουμε και τα προβληματα, δεν φτανει που σε στελνουμε πισω στην κολαση, ενω εκανες τοσο κοπο για να σωθεις απ αυτην, ζητας και τα ρεστα?

Δεν υπάρχουν σχόλια: