Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Το 52%, το 5% και... το νησι





Τι σημαινουν αυτα τα δυο ποσοστα.
52% ηταν η αποχη απο τις καλπες στις δημοτικο-περιφεριακες εκλογες (στον δημο αθηναιων, συμφωνα με το Υπ.Εσ. η αποχη αγγιξε το 57%, και 40% σε ολη την επικρατεια)
5% ηταν το ποσοστο της Χρυσης αυγης στην αθηνα (20% στον αγιο παντελεημονα).
Και οι 2 αριθμοι κατι μας λενε.
1ον Με την πλειοψηφια να απεχει απο τις καλπες πως ειναι δυνατον να θεωρηθει νομιμο το αποτελεσμα
2ον Ποιος ηταν ο τραγικος λογος της ανοδου της χρυσης αυγης.
Η αληθεια ειναι οτι στον Αγιο Παντελεημονα υπαρχουν πολλοι μεταναστες και οπως ειναι λογικο σιγουρα θα υπαρχουν κι αυτοι που θα παρανομισουν. Κακα τα ψεμματα οι περισσοτεροι αυτο θα καναμε αν βρισκομασταν στη θεση τους και δεν ειχαμε ουτε να φαμε. Τι πρεπει να κανουμε ομως? σιγουρα οχι να τους πεταξουμε πισω στην χωρα τους, σιγουρα οχι να τους σκοτωσουμε.
Απο την μια η αντιδραση των πολιτων του Αγιου παντελεημονα και της υπολοιπης αθηνας ειναι δικαιολογημενη. Η αθηνα εχει γεμισει μεταναστες (οπως και η βορεια ελλαδα) οι οποιοι για να ζησουν καταφευγουν σε οποιοδηποτε μεσο και κυριως στην μαυρη και παρανομη εργασια. Aπο την αλλη ομως ο λογος που πολιτες που ψηφισαν χρυση αυγη δεν ειναι ο παραπανω. Θα ηταν υποκριτικο αν το προβλημα ηταν αυτο. Το "προβλημα" τους υποτιθεται οτι ειναι το θεμα της ασφαλειας. Εχουμε ακουσει ουκ ολιγες φορες φρασεις οπως "φοβομαστε να βγουμε απο τα σπιτια μας, φοβομαστε να παρουμε τα παιδια μας στο παρκο να παιξουνε". Και σ ολη αυτη την παρανοια εχουν βαλει το χερι τους κατι καλα παιδακια που τυχαινει να ειναι μελη της Χ.Α.
Εδω πρεπει να τονισω οτι δεν εχω κανενα προβλημα με τις πολιτικες αντιληψεις του καθενος (ασχετο αν καποιους απλα τους λυπαμαι) ομως εξοργιζομαι οταν υιοθετουν την ιδεολογια του μισους προς τους συνανθρωπους τους σαν πολιτικη αποψη.
Βεβαια απο την αλλη το 52-57% των αθηναιων δεν πηγε στις καλπες και πραγματικα συγχαιρω οσους το εκαναν λογω πολιτικων πεποιθησεων, οποτε φανταζομαι και θελω να ελπιζω οτι το ποσοστο αυτο θα επεφτε πολυ κατω αν ψηφιζαν και αυτοι.
Και εδω ερχεται το θεμα του αποτελεσματος. Δημοκρατια σημαινει οτι αποφασιζει ο λαος. Αν το 52%, που ειναι η πλειοψηφια, δεν παει καν να ψηφισει τοτε ποιος αποφασιζει? Οι λιγοι για τους πολλους? Πως θα βγει ενα αποτελεσμα χωρις να συμφωνει η πλειοψηφια? Ωραια δημοκρατια.
Στο τελευταιο κομματι του ποστ θελω να ασχοληθω λιγο με το 4ο επεισοδιο της σειρας Το νησι, που μπορω να πω οτι αξιζει τελικα.
Στο 4ο επεισοδιο της σειρα στο Νησι φτανει μια νεα "φουρνια" αρρωστων που θα περασουν το υπολοιπο νησι τους εκει. Στην Σπινα Λογκα ομως υπαρχει μια μειοψηφια που διαφωνει με τον ερχομο τους και θελει να τους "πεταξει στη θαλασσα" επειδη απλα "θα τους πιουν το νερο" παρολο που δεν φταινε καν, τους εστειλαν αλλοι εκει αναγκαστικα, παρολο που ολοι ειναι αρρωστοι και εχουν τις ιδιες αναγκες με τους κατοικους του νησιου και η ιδια η κυβερνηση δεν ενδιαφερθηκε ουτε για τους κατοικους του νησιου ουτε για το αν εχουν νερο να πιουν. (σημ. το βιβλιο στο οποιο βασιζεται η σειρα, βασιστηκε σε αληθινα γεγονοτα). Βλεπετε τιποτα κοινο με τα πιο πανω?

Δεν υπάρχουν σχόλια: