Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

The venus project

Απ οτι εχω καταλαβει, διορθωστε με αν κανω λαθος το venus project ειναι μια μελετη απο τον Jacque Fresco για το μελλον του κοσμου μας με ενα διαφορετικο τροπο ζωης και ενα συστημα ανταλλαγης βασισμενο στα υλικα και ενεργειακα αποθεματα και οχι στα χρηματα.
H μελετη αυτη δειχνει πως ειναι εφικτο να ζησουμε σε ενα μελλον που δεν θα υπαρχει εργασια με την βοηθεια της τεχνολογιας. Πως θα μπορεσουμε να ζησουμε πολυ καλυτερα χαρις αυτην και πως οι ανανεωσημες πηγες ενεργειας θα μας βοηθησουν σ αυτο.
Κατα τη γνωμη μου ειναι κατι εφικτο. Σ αυτο βοηθαει και το zeitgeist movement  που εχει δημιουργηθει με αφορμη τις ταινιες zeitgeist και zeitgeist addendum που σκοπο εχουν να ενημερωσουν και να αφυπνισουν τον κοσμο για να αντιδρασει στις κυβερνησεις, στη θρησκεια και σε καθε μορφη εξουσιας, ζητωντας το μελλον που του αξιζει.
Νομιζω οτι αξιζει καποιος να αφιερωσει μερικες ωρες για να κανει μια ερευνα πανω σ αυτο το θεμα και να δει τις παραπανω ταινιες (πατηστε στα link).
Αν ακολουθησουμε αυτα που αναφερει ο παραπανω μηχανικος (πολυ γνωστος σε οσους εχουν ψαξει το θεμα) και οι δημιουργοι του zeitgeist, ειναι εφικτο, συμφωνα με την γνωμη του, να καταπολεμηθει η φτωχεια, ο πολεμος, η διαφθορα και η εγκληματικοτητα αφου συμφωνα με τους παραπανω οφειλονται στο παρων οικονομικο συστημα. Η ταινια και ο Jacque δεν προτινουν καποιο αλλο οικονομικο συστημα. Αντιθετα πιστευουν οτι ενα συστημα ανταλαγης βασισμενο στις φυσικες πηγες θα καταφερει αυτο το οραμα, πετυχαινοντας ταυτοχρονα με την βοηθεια της τεχνολογιας, που ειναι πιο εξελιγμενη απ οσο νομιζουμε, να εξαλειφθει η μισθωτη εργασια και να ζει ΚΑΘΕ ανθρωπος πανω στη γη αξιοπρεπως εχοντας ολες τις ανεσεις που του προσφερει αυτη.
Νομιζω οτι αυτο το project ειναι ισως η καλυτερη ιδεα προς εφαρμογη για ενα μελλον με ειρηνη χωρις κοινωνικη αδικια... Το μελλον που μας αξιζει με σεβασμο στο περιβαλλον και τον πλανητη.
Πατηστε στα παραπανω link για να δειτε περισσοτερες λεπτομεριες.
Να μερικες ιδεες του Jacque και των συνεργατων του:
To συγκεκριμενο τραινο μπορει να ταξιδεψει με ταχυτητα που φτανει τα 4000 μιλια την ωρα και εχει ηδη κατασκευαστει σε πειραματικο σταδιο. Υπαρχει στην Ιαπωνια το προγουμενο μοντελο που φτανει τα 400μιλια ανα ωρα. Ειναι μια εναλλακτικη για τα ρυπογοννα και ακριβα αεροπλανα. Δεν εχει ροδες και ταξιδευει πανω σε ηλεκτρομαγνητικο πεδιο.
Η τεχνολογια υπαρχει, αρκει να την χρησιμοποιησουμε και να διωξουμε αυτους που δεν την δινουν στον κοσμο απλοχερα λογω οικ. συμφεροντων.

2 σχόλια:

Μανώλης είπε...

Έχω δει το ντοκυμαντερ "Venus Project" που μιλάει ο Jacque Fresco και παρουσιάζει τα έργα του. Πραγματικά πιστεύω πως είναι εφικτά αυτά που λέει και έχω εντυπωσιαστεί ειδικά από το πως θα πρέπει να είναι οι πόλεις και τα σπίτια μας.

Απλυτος Εθνοπροδοτης είπε...

Το αξιοσημειωτο ειναι οτι ολα αυτα που αναφερει μπορουν να γινουν με σημερινη τεχνολογια...