Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Ε ψιτ εσυ...


Ναι ναι σε εσενα μιλαω τον συνανθρωπο μου και κυριως σε εσενα που ζεις στην ιδια χωρα με εμενα. Μετα απο την εκδηλωση αγανακτησης στην προηγουμενη αναρτηση μου σκεφτηκα καποια πραγματα και ειπα να πω και για σενα κατι γιατι μαλλον ειχαν λαθος αποδεκτη τα προηγουμενα.
Ξερεις, ειναι πολυ ευκολο να κατηγορεις τους αλλους για ολα οσα συμβαινουν σ αυτον τον τοπο. Μια ζωη κατηγορεις τους πολιτικους γιατι ετσι σου εχουν μαθει. Ειναι ολη η φιλοσοφια σου ετσι που την περνας και στα παιδια σου, εσυ ποτε δεν φταις και για ολα φταινε οι πολιτικοι που ειναι αχρηστοι, μιζαδωροι, απατεωνες. Αληθεια ομως ποιος τους ψηφισε αυτους τους πολιτικους?
Ποιος παει σ αυτους με την πρωτη ευκαιρια για να ζητησει ρουσφετι για να βολεψει τον κωλο του η τον κωλο του συγγενη του-παιδιου του?
Ποιος με την πρωτη ευκαιρια θα κανει λαμογια για να βγει εστω και λιγο περισσοτερο κερδισμενος ακομα κι αν στοιχησει στους υπολοιπους? Hint: Εφορια, Ικα κτλ κτλ
Ποιος ειναι τοσο παρτακιας που για να περασει καλα γραφει τους υπολοιπους στ αρχιδια του και δεν σκεφτεται ουτε καν το ιδιο του το παιδι που θα αναγκαστει να ζησει σ αυτον τον κοσμο, που εσυ εχεις μολυνει, εσυ εχεις καταστρεψει, εσυ εχεις παραδοσει στο ΔΝΤ?
Ποιος ειναι ο μεγαλυτερος οπορτουνιστης και μολις ανακοινωθει καποια επιδοτηση απο το κρατος ξεσκιζεσαι αμεσως να αποδειξει οτι εχει χωραφια μεγαλυτερα και απο την ελλαδα? Ομως με την αμεσως επομενη επιδοτηση ξεριζωνεις τα παντα για να χτισεις τουριστικες μοναδες αγνοωντας οτι η παραγωγη γεωργικων προιοντων ειναι βασικο αγαθο και βασικη πηγη εσοδων της χωρας σου.
Ποιος εκμεταλλευεται τον τουριστα τοσο αισχρα που στο τελος σε σιχαινεται και δεν ξαναπατα το ποδι του στην περιοχη σου?
Ποιος ειναι αυτος που καιει δασικες περιοχες για να μπορεσει να χτισει την βιλλα του και να εχει την καλυτερη θεα?
Ποιος ειναι αυτος που ειναι τοσο περιφανος για την καταγωγη του, εχει στηριχθει σ αυτο κανει ολες τις απατεωνιες του κοσμου και παρολα αυτα οταν του την λενε θιγεται και κατηγορει τους αλλους για προδοσια? Που εχει γινει προβατο μπροστα στην τηλεοραση και στις εφημεριδες, που πιστευει οτι αν πεταξει ενα σκουπιδακι κατω, και οχι στα σκουπιδια, δεν εγινε και τιποτα γιατι σιγα ενα σκουπιδακι ειναι? που καπνιζει σαν φουγαρο και δεν σκεφτεται ουτε την υγεια των παιδιων του που καθονται διπλα του? Που παραβιαζει τον κοκ και το θεωρει μαγκια, αγνοωντας το παιδακι η τον τυπο με το μηχανακι που παραλιγο να σκοτωσει?
Ποιος ειναι αυτος που ενω τα κανει ολα αυτα ειναι περιφανος και καυχιεται κι απο πανω?
Η απαντηση ειναι εσυ. Και αν θες να ζητας παραπανω πραγματα απο το κρατος και την ΕΕ πρεπει να καταλαβεις οτι πρεπει καποτε να γινεις πρωτα εσυ ενταξει προς τον υπολοιπο κοσμο, να σεβεσαι τους γυρω σου και να μαθεις οτι σ αυτον τον πλανητη εισαι απλα περαστικος, οτι μετα απο σενα πρεπει να ζησουν κι αλλοι και εχεις ευθυνη γι αυτο. Πρεπει να σταματησεις να κατηγορεις τους πολιτικους, τους μεταναστες(!), τον καιρο και το κακο το ματι μεχρι να αλλαξεις εσυ και να διορθωσεις τα λαθη σου. Τι να πουν και τα παιδια σου που ειναι καταδικασμενα να ζησουν εκει που εσυ εκανες σκατα με τον τροπο ζωης σου. Πρεπει να παρεις επιτελους χαμπαρι οτι για ολα φταις εσυ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: