Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Εγκληματιας πολεμου

Χθες το βραδυ ειχε στο σταρ την ταινια "Εγκληματιας πολεμου". Προκειται για μια ταινια που εχει σαν θεμα την αναζητηση και συλληψη ενος απο τους μεγαλυτερους εγκληματιες πολεμου. Οποιος θελει να δει λεπτομεριες μπορει να τις δει εδω:
http://www.videorama.gr/videorama/details.asp?ProductID=46918&bhjs=1&bhqs=1
Δεν εκατσα να δω ολη την ταινια, ειδα καποια αποσπασματα και τους τιτλους τελους που εγραφαν οτι γενικα οι ΗΠΑ αναζητουν πολλους εγκληματιες σε ολο τον κοσμο. Η ειρωνια ειναι η εξης: Ο μεγαλυτερος εγληματιας πολεμου στον κοσμο, δλδ οι ΗΠΑ, αναζητουν τους υπολοιπους που στην ουσια εγιναν εγληματιες σε πολεμους των ΗΠΑ. Αληθεια ποιος θα συλλαβει αυτον τον εγληματια πολεμου?
Η αληθεια ειναι οτι δεν περιμενα τπτ λιγοτερο απο μια αμερικανικη ταινια. Η προπαγανδα για τον ντοπιο πληθυσμο ειναι συνεχης οποτε δεν με εκπλησει η υπαρξη της.
Μια ιστορικη αναδρομη:
Πολεμος ΗΠΑ-Αγγλια για την ανεξαρτησια των ΗΠΑ 1776
Εμφυλιος πολεμος 1861
Α'παγκοσμιος πολεμος1914
Β'Παγκοσμιος πολεμος ριψη ατομικης βομβας σε Ναγκασακι και Χιροσιμα 1945
Πολεμος της Κορεας 1950
Πολεμος στο Βιετναμ 1959
Πολεμος στο Αφγανισταν 1979
Πολεμος του Κολπου 1990
Διαλυση της Γιουγκοσλαβιας 1995
Πολεμος στο Ιρακ 2003
Πολεμος στο Αφγανισταν 2010
Ολα τα παραπανω ειναι διαφοροι πολεμοι που οι ΗΠΑ ειτε συμμετειχαν ειτε ηταν υπαιτιοι (δεν αναφερθηκα στον Ψυχρο Πολεμο γτ αυτος καθ εαυτος δεν ηταν βιαιος). Επισης δεν αναφερω διαφορες εμφυλιες συγκρουσεις και δικτατοριες που οι ΗΠΑ εβαλαν το χερακι τους, που δεν ηταν λιγες, οπως επισης και στον πολεμο Ισραηλ-Παλαιστινη. Οπως λοιπον φαινεται απο τα παραπανω οι ΗΠΑ ειναι ενα καθαρα ιμπερεαλιστικο κρατος και στους πολεμους του ουκ ολιγες φορες εκανε εγκληματα πολεμου. Χαρακτηριστικο ειναι οτι στον πολεμο του ιρακ καθως και στον πολεμο Ισραηλ-Παλαιστινης χρησιμοποιηθηκαν βομβες φωσφορου που εχουν απαγορευτει εδω και καιρο.
Δυστυχως ομως ολα τα κρατη ειναι συνενοχα διοτι ολοι ξερουν τι παιζεται και κανεις δεν συλλαμβανει αυτους τους εγκληματιες πολεμου. Οπως και ολοι ξερουν ποιοι ειναι υπευθυνοι γι αυτη την οικονομικη κριση που βιωνουμε ολοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: