Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Αιωνιοι φανταροι...

Ειναι γεγονος τελικα. Αντι οι μηνες της στρατιωτικης θητειας να μειωνονται αυξανονται. Η αληθεια ειναι οτι ειναι ενα πολυ εξυπνο κολπο της κυβερνησης που ειναι λογικο να θελει να ριξει τα επισημα ποσοστα ανεργιας στις νεαρες ηλικιες γυρω των 20. Ειναι πια δεδομενο οτι οι νεοι δεν θα βρουν δουλεια, τουλ. ευκολα, ειτε σπουδασουν ειτε οχι οποτε θα μεινουν ανεργοι. Αν τους απορροφησει ο στρατος για ενα μεγαλο διαστημα τοτε πολυ απλα δεν θεωρουνται ανεργοι αρα τα επισημα στατιστικα θα δειξουν οτι οι νεοι δεν ειναι ανεργοι. Το πιο πιθανο βεβαια ειναι καποια στιγμη να αυξηθουν και αλλο οι μηνες στρατευσης για τον ιδιο ακριβως λογο. Κριμα που δεν πηγαινουν και οι γυναικες.
Οποιος θελει να αποφυγει την στρατευση ας μπει στο www.omhroi.gr Δεν υπαρχουν και τοσο σοβαρες συνεπειες αν γινει καποιος φυγοστρατος.
Κι ερχομαστε τωρα στο θεμα μας. Το προβλημα της ανεργειας ειναι σοβαροτατο, το πιο πιθανο ειναι να ειναι καλυτερα μεσα στο στρατο γιατι θα εχουμε φαγητο, νερο και καπου να κοιμηθουμε εξασφαλισμενα. Εκει ομως που επρεπε να καταργειται σιγα σιγα ο στρατος γιατι πρεπει να αναγκαστουμε σε αυξηση της υποχρεωτικης θητειας που στην ουσια ειναι χαμενος χρονος. Κυριολεκτικα χαμενος γτ και το αραλικι στην συγκεκριμενη περιπτωση πιο χρησιμο ειναι και στην τελικη δεν το πληρωνουν και οι φορολογουμενοι πολιτες. Ο στρατος λοιπον χρησιμοποιειται απο την κυβερνηση ωστε να καλυψει την ανικανοτητα της καθως και τους προπαγανδιστικους σκοπους της για την καλλιεργεια του φοβου.
Το κρατος ειναι αχρηστο κατα γενικη ομολογια. Οι κυβερνησεις ειναι ακομα πιο αχρηστες και τρανο παραδειγμα ειναι οτι σε δημοσκοπηση που εγινε, τα 2 μεγαλα κομματα εξουσιας δεν συγκεντρωνουν μαζι ουτε το 50% στην προθεση ψηφου. Προφανως για καποιον λογο προσπαθουν να καλυψουν την ανεργεια στις συγκεκριμενες ηλικιες. Ειναι φυσικο να τους καιει διοτι στις επερχομενες δημοτικες αλλα και βουλευτικες εκλογες το υψηλο ποσοστο των νεων ανεργων ειναι παραπανω απο αρνητικο. Ενω ταυτοχρονα και απο την Ε.Ε. θελουν αποτελεσματα στο θεμα της ανεργιας για να μην πεσει και το δικο τους ποσοστο. Αρα η συγκεκριμενη κυβερνηση εκτος του οτι δεχεται τα μετρα του μνημονιου επειδη απλα χεζεται πανω της για τυχον συνεπειες, πρεπει να δεχτει και τους κανονες της Ε.Ε. για να μην χαλασουμε τις σχεσεις μας. Ολο αυτο συνεπαγεται ενα τεραστιο κουκουλωμα με την βοηθεια της στρατιωτικης θητειας, που επισης σημαινει οτι παλι εμεις θα την πληρωσουμε και οχι αυτοι που πραγματικα φταινε.
Οσο για την καλλιεργεια του φοβου το εχω αναλυσει σε παλαιοτερο ποστ παλι με αφορμη τον ελληνικο στρατο. Οσο περισσοτερο προσπαθεις να χειραγωγισεις τον πληθυσμο μιας χωρας τοσο περισσοτερο πρεπει να βρισκεις δικαιολογιες. Οπως επισης και για την αγορα εξοπλισμου απο γερμανια-γαλλια-ΗΠΑ. Δεν μπορεις να αγοραζεις τοσο αχρηστο εξοπλισμο απο τις συγκεκριμενες χωρες και να πεις στους ψηφοφορους σου οτι το κανεις για να γλυψεις τον κωλο των συγκεκριμενων χωρων, ουτε μπορεις να το δικαιολογησεις λεγοντας οτι μας αναγκαζει η Ε.Ε. να εχουμε τοσο εξοπλισμο για την ελαχιστη συμμετοχη της ελλαδας στις ευρωπαικες στρατιωτικες επιχειρησεις, ουτε μπορεις να πεις "ξερετε, το κανουμε για να σας εχουμε συνεχεια υπο την επηρεια του φοβου πρεπει να δημιουργησουμε εναν φανταστικο εχθρο και γι αυτο αγοραζουμε τοσα οπλα". Τι θα τους πεις και πως θα το δικαιολογισεις; Με την υποχρεωτικη στρατιωτικη θητεια και την αυξηση της.

Δειτε επισης:
Γραμμα απο πρωην επαγγελματια στρατιωτικο
Δικτυο Σπαρτακος
OΜΗΡΟΙ.gr

4 σχόλια:

Paulinho είπε...

Τελικά θα αυξηθεί; Είναι σίγουρο; Έχω την αίσθηση πως όλο αυτό με την αύξηση της θητείας είναι ράδιο αρβύλα και πως τελικά δεν πρόκειται να αυξηθεί! Τα ίδια λέγανε και πρις 4 χρόνια (τότε ήταν 12μηνο) και όλοι μα όλοι λέγανε πως θα πάει 15μηνο, όμως τελικά πήγε 9μηνο. Αυτό είναι κλασική στρατηγική που κάνουνε ανα 3-4 χρόνια για να κάνουν τον κόσμο να κόψει τις αναβολές φοβούμενος αύξηση. Γι' αυτό ρωτάω έγινε κάτι που να ξεπέρασε το στάδιο της φήμης;

Απλυτος Εθνοπροδοτης είπε...

Εχει αρχισει πλεον αν ειναι σιγουρο... Ακουγεται απο πολλους και πλεον θεωρειται δεδομενο... Ειναι και απολυτως λογικο να το κανουν για του παραπανω λογους

Paulinho είπε...

Είναι λογικό για τους λόγους που λες, αλλά από την άλλη η ΕΕ προσανατολίζει τις χώρες στο να καταργήσουν την υποχρεωτική θητεία, οπότε δεν πιστεύω να γίνει αύξηση. Θα σου πω και το άλλο. Πριν 1 μήνα ο ξάδερφός μου πήρε τηλέφωνο στην στρατολογία για να ρωτήσει και του είπαν "δεν πρόκειται να γίνει καμία αύξηση" και "να μην ακούς τι λένε". Όντως ακούγεται πολύ έντονα από παντού, αλλά το ίδιο έντονα είναι από τον ιανουάριο και λέγανε πως από φεβρουάριο θα μπαίνουν 12μηνα. Όμως έχουμε φτάσει Σεπτέμβριο και ακόμα αυτοί που μπήκαν Αύγουστο 9μηνο μπήκαν! Ο κολλητός μου που μπήκε Μάιο μου έλεγε πως είναι 100% σίγουρο πως από Αύγουστο θα γίνει 12μηνο αλλά αρχίδια! Κι εγώ μέχρι ένα σημείο το θεωρούσα βέβαιο πως θα αυξηθεί και ήμουν έτοιμος να κόψω την αναβολή μου. Τώρα πια δεν το πιστεύω και δεν κόβω καμία αναβολή. Ο χρόνος θα δείξει αν θα δικαιωθώ...

Απλυτος Εθνοπροδοτης είπε...

Κοιτα ισως να εχεις δικιο αλλα μου φαινεται πιο πιθανο να παρακουσουν την Ε.Ε. (δεν ξερω αν οντως προσανατολιζεται προς καταργηση της υποχρεωτικης θητειας) διοτι μ αυτον τον τροπο θα καταπολεμησουν την επισημη ανεργια. Τις προηγουμενες φορες δν υπηρχε τοσο σοβαρος λογος. Ισως και παλι να ειναι ραδιο αρβυλα.