Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Αστυνομοκρατια

Κι ομως αρχιζει να γινεται ολο και πιο εμφανης και οποιος δν πιστευει μπορει να κανει μια βολτα στην αθηνα και στην θεσσαλονικη. Σε καθε γωνια αστυνομια. Στους σταθμους των τραινων και των κτελ ειδικα γινεται χαμος. Δν ξερεις πλεον αν εισαι σε μια δημοκρατικη πολη η στο στρουμφοχωριο.
Ο "κυριος" χρυσοχοιδης (που εχει καβαντζωμενη τη θεση του υπουργου μεχρι να πεθανει) απο τοτε που "εκλεχθηκε" το παΣΟΚ εχει ιδρυσει τουλαχιστον 2 σωματα της αστυνομιας. Την ομαδα ΔΙΑΣ και την ομαδα Δελτα. Αυτο συνεπαγεται καινουργιος εξοπλισμος καινουργιες μηχανες. Ακομα και η παλια ομαδα Ζητα πλεον κυκλοφορει και κανει μοστρα με καινουργιες μηχανες. Ολα αυτα στο ονομα της "ασφαλειας".
Και αναρωτιεμαι εγω. Οταν μυξοκλαιγοταν ο παπακωσταντινου και ο παπανδρεου στα καναλια και στην βουλη για την οικονομια και την πτωχευση της ελλαδας δν ξερανε οτι ταυτοχρονα δινουν τοσα χρηματα του Ελληνα φορολογουμενου για την κρατικη τρομοκρατια? Αν ηθελαν να κουμανταρουν την ελληνικη οικονομια, αν πραγματικα ηθελαν να μην πεσει η χωρα στο ΔΝΤ και να μην τα τσεπωσουν, κι εγω δεν ξερω απο που, τοτε θα αφηναν τις νεες ομαδες "ασφαλειας" και τις εντολες εκ της Αμερικας. Αντι να κοψουν μισθους και συνταξεις θα μπορουσαν καλλιστα να κοψουν τα ανουσια εξοδα για την προπαγανδα και τον εκφοβισμο τους.
Αλλα ετσι ειναι "κυριε" παπανδρεου, οταν δν μπορεις να κοιταξεις καταματα την Ευρωπη και χεζεσαι μολις χτυπα το τηλεφωνο κανεις οτι σου λενε και η ουρα στα σκελια. Οποτε και τα οπλα τους θα παρεις και τα αεροπλανα τους θα παρεις και τις μηχανες (με μιζα ολα αυτα φυσικα) γιατι πολυ απλα σε εχουν κανει το π.... παιχνιδακι τους. Αλλα θα αναγκαστεις να κηρυξεις κι εσυ προωρες εκλογες που θα παει.

από την Ελευθεροτυπία

«Τα Εξάρχεια αποτελούν ένα χώρο ανταλλαγής και ζύμωσης πολιτικών και πολιτιστικών απόψεων ανθρώπων απ’ όλη την Αττική.

Λόγω της ζωντάνιας και της πολυμορφίας της περιοχής επιλέξαμε να εργαστούμε εδώ», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Επαγγελματιών Εξαρχείων επισημαίνοντας τα εξής:

«Το τελευταίο διάστημα είμαστε μάρτυρες μιας άνευ προηγουμένου επίθεσης των κατασταλτικών μηχανισμών εναντίον των πολιτών που κατοικούν, εργάζονται και συχνάζουν στην περιοχή. Εκατοντάδες αστυνομικοί στρατοπεδεύουν κάνοντας εξακριβώσεις και προσαγωγές, τρομοκρατώντας τους πολίτες. Επενειλημμένως, εισβάλλουν σε καταστήματα κάνοντας προσαγωγές πελατών. Συμπεριφέρονται σαν στρατός κατοχής. Η παρουσία τους μετέτρεψε τα Εξάρχεια σε ανοικτή φυλακή».

Διευκρινίζοντας ότι: «Ως επαγγελματίες των Εξαρχείων δεν ανεχόμαστε την καθημερινή κατοχή στη γειτονιά μας. Ως εργαζόμενοι αντιμετωπίζουμε εκτός από την οικονομική κρίση και την κατάσταση ασφυκτικής αστυνομοκρατίας»

2 σχόλια:

Paulinho είπε...

Εγώ έχω και μία άλλη απορία. Αφού υπάρχουν τόσοι αστυνομικοί στους δρόμους, γιατί συνεχίζεται αυτή η ελεεινή κατάσταση με τους πρεζόμπορους και λοιπούς στην ομόνοια και σε όλο το κέντρο; Τελικά ποιόν ακριβώς προστατεύουν όλοι αυτοί; Εμάς από τους πρεζέμπορους ή τους πρεζέμπορους από μας; Δεν έχω καταλάβει πως ακριβώς βοηθούν στην ασφάλεια την ώρα που όλα γίνονται μπροστά τους και αυτοί απλώς κοιτάνε...

Απλυτος Εθνοπροδοτης είπε...

Μα οι αστυνομικοι ειναι εκπαιδευμενοι μονο στο πως να δερνουν τους μεταναστες. Για τους πρεζεμπορους ειναι απο ειδικες δυναμεις και πανω. :)
Η αστυνομια εχει καταντησει φιλε μου ενα σωμα τρομοκρατησης του κοσμου. Σου λεει για να κυκλοφορει η αστυνομια τοσο πολυ αρα κατι γινεται αρα κατσε σπιτι σου και μην κουνηθεις, αρα κοιτα τη δουλεια σου και οχι πολλα πολλα. Μην σου πω οτι οι πρεζεμποροι υπαρχουν κι αυτοι για τον ιδιο λογο. Γι αυτο τους μαζευουν ολους τωρα στα εξαρχεια. Γι αυτο και πιανουν μονο τα βαπορακια κι αφηνουν τους "μεγαλους" να αλωνιζουν