Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Απεργια βενζινοπωλων...


Το να απεργει ενας δημοσιος υπαλληλος (εκτος κι αν ειναι μεσα με βυσμα η ρουσφετι) ειναι φυσιολογικο και αποδεκτο. Το ιδιο και ο ιδιωτικος που του πηδανε την ψυχη στην δουλεια του. Το να απεργει ομως ο 3ος χειροτερος, απο αποψη ηθικης, κλαδος της χωρα ειναι απλα ανεπιτρεπτο. Θα ηθελα να μαθω τα σοβαρα αιτηματα των πρατηριουχων που καταμεσης του καλοκαιριου (και κατ επεκταση της τουριστικης περιοδου) αποφασισαν να κανουν απεργια. Και δν μιλαω για τους κατοχους βυτιοφορων αλλα για τους ιδιους τους πρατηριουχους.

Ο συγκεκριμενος επαγγελματικος κλαδος μονο στις απεργιες και στις αυξησεις ειναι πρωτος. Οταν η τιμη του βαρελιου πεφτει τοτε κανουν τις παπιες και δν κατεβαζουν την τιμη του λιτρου. Παροτι το υπουργειο οικονομικων ειχε βαλει πλαφον στις τιμες των καυσιμων (τυπικα γιατι ουσιαστικα......) οι τιμες αυτες ολο και αυξανονται. Οι ιδιοι λοιπον πρατηριουχοι που εκτος των αλλων κλεβουν ακομα και στην ποσοτητα της βενζινης, ειτε νερωνοντας την ειτε τροποποιωντας την αντλια, οι ιδιοι εχουν απαιτησεις και κανουν απεργιες. Αυτο ειναι θρασσος τουλαχιστον μεταξυ κατεργαρεων ειλικρινια.

Καλως η κακως (για μενα κακως) η βενζινη ειναι αναγκαια για ολους, χωρις αυτην μεταφορες τελος. Ηδη εκμεταλευονται αυτη την αναγκη, ποσο ακομα θελουν???

Δεν υπάρχουν σχόλια: