Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Αυτο ειναι πανεπιστημιο...

Μιλαω μονο για τα γεγονοντα που γνωριζω και χωρις να θελω να "γλυψω" κανεναν, ετσι κι αλλιως δεν εχω προσωπικο ωφελος.

Αξιζουν πολλα συγχαρητηρια στο ΑΠΘ και ιδιαιτερα σε εκεινους που ειναι υπευθυνοι για τη διαχειριση των πορων. Το ΑΠΘ απο τα 70κατι εκ. που επαιρνε, υποτιθεται, καθε χρονο για χρηματοδοτηση, φετος πολυ πιθανο να παρει συνολικα μονο 10, και εκει που πιστευαμε οτι πλεον θα σταματησουν οι παροχες προς τους φοιτητες, εγινε κατι απροσμενο:
Η φοιτητικη λεσχη εξακολουθει να ειναι δωρεαν. Επιπροσθετα αρχισε πριν 2 εβδομαδες να δουλευει και τα μεσημερια των σαβ/κων για να μπορουν οι φοιτητες να τρωνε δωρεαν εν μεσω κρισης, ενω θα προσθεθει και ασυρματο δικτυο στο χωρο της λεσχης.
Τα κυλικεια εξακολουθουν να ανηκουν στο πανεπιστημιο και να μην τα αγγιζουν ιδιωτες. Μ αυτο τον τροπο οι φοιτητες μεσω της ανταποδοτικης υποτροφιας δουλευουν στα κυλικεια και βγαζουν και καποια χρηματα.
Το ΑΠΘ ηταν το μονο, ισως, πανεπιστημιο που εναντιωθηκε εξ ολοκληρου στον νεο νομο πλαισιο και μαλιστα ειχε προειδοποιησει το Υπ. Παιδειας οτι θα κινησει καθε νομιμη διαδικασια για να ακυρωθει η εφαρμογη του. Σαν αντιποινα το ΑΠΘ υποχρηματοδοτειται αναλογικα με τα υπολοιπα πανεπιστημια. Παρολα αυτα και ο πρυτανης και οι λοιποι καθηγητες της διοικησης δεν κανουν βημα πισω και προσπαθουν με διαφορους τροπους να καλυψουν τα κενα της υποχρηματοδοτησης, παρα να δεχτουν τον νομο πλαισιο. Εδω αξιζει να σημειωθει οτι το πανεπιστημιο εχει αρκετες δωρεες απο ιδιωτες, ενω εχει και εσοδα απο διαφορες υπηρεσιες που προσφερει σαν χωρος ερευνων και πειραματων.
Ετσι λοιπον πρεπει να λειτουργουν τα πανεπιστημια, αυτοδιοικουμενα, χωρις επιρροες απο τον εκαστωτε υπουργο, με επικεντρο την γνωση και την επιστημη καθως και το συμφερον του φοιτητη που ετσι και αλλιως "υπηρετει".

Δεν υπάρχουν σχόλια: