Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Οδηγιες γι αυτους που δεν θελουν να πληρωνουν εισητηρια στα ΜΜΜ

Οδηγιες γι αυτους που δεν θελουν να πληρωνουν εισητηρια, ειτε επειδη ανηκουν στους δεν πληρωνω, ειτε επειδη ανηκουν στους επιβατες θεσσαλονικης, ειτε επειδη δεν εχουν λεφτα, ειτε επειδη ειναι τζαπατζηδες.
Μπορειτε να χρησιμοποιησετε αρκετους τροπους για να μην πληρωσετε και να αποφυγετε το προστιμο. Καποιοι απ αυτους ειναι ριψοκινδυνοι και μπορει να μην πετυχουν γι αυτο επιλεξτε με προσοχη οποιον θελετε, επισης μπορειτε να χρησιμοποιησετε και συνδιασμους τακτικων.
Εδω πρεπει να σημειωσω οτι οποιαδηποτε συμβουλη και αν χρησιμοποιησετε πρεπει να γνωριζετε τα εξης:
Μπορειτε παντα να αρνηθειτε να δωσετε τα στοιχεια σας. Τοτε ο ελεγκτης ζηταει την συνδρομη αστυνομικου οργανου, το οποιο ειναι νομιμο (συμφωνα με ΦΕΚ) μονο για να σας παρει τα στοιχεια και να τα δωσει στον ελεγκτη, ομως ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ Η ΣΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ μεχρι να ερθει το αστυνομικο οργανο. Το αδικημα της μη πληρωμης και ακυρωσης εισητηριου ειναι πταισμα και οχι πλημελημα ή ποινικο αδικημα, οποτε δεν σαν υποχρεωνει κανεις να περιμενετε και δεν τελειται το αδικημα της φυγης. Οποτε αν οποιοσδηποτε ελεγκτης, οδηγος ή/και security, που μπορει να καλεσει ο ελεγκτης, προσπαθησει με οποιονδηποτε τροπο να σας απαγορευσει να κατεβειτε απο το λεωφορειο η να φυγετε απο το μερος που σας εχει κατεβασει, τελει το ποινικο αδικημα της παρανομης παρακρατησης, και εχετε καθε δικαιωμα (ισως και υποχρεωση) να καλεσετε την αστυνομια, η συλληψη του ελεγκτη, του οδηγου και του security που μπορει να σας κρατανε με το ζορι η με τη βια ειναι αυτεπαγγελτη και αν το αστυνομικο οργανο δεν την κανει κατηγορειται για παραβαση καθηκοντος. Σημ. Ο ελεγκτης μπορει να ισχυριστει, σε εσας, οτι εχει αδεια εισαγγελεα η αποφαση ειρηνοδικειου η οποιαδηποτε αλλη παπαρια σκεφτουν, εσεις ζητηστε να δειτε την αποφαση, προφανως επειδη αυτη η αποφαση ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ θα σας πουν οτι δεν την εχουν μαζι τους, την ξεχασαν, την εχασαν κτλ, ολως τυχαιως και οι 3 ελεγκτες που θα μπουν, τονιστε το αυτο δυνατα να σας ακουσουν και οι υπολοιποι επιβατες (αυτο ειναι καλο για να στρεψετε το κλιμα εναντιων τους και να τους αγχωσετε). Επισης πρεπει παντα να γνωριζετε οτι στοχευουν στον φοβο που μπορει να σας προκαλεσουν, ειδικα οι security, και την αγνοια σας, μην διστεσετε ομως στιγμη, αν σας παρεμπορδισουν την εξοδο απο το λεωφορειο (πολλες φορες οι ελεγκτες φωναζουν στον οδηγο να μην ανοιξει την πορτα) καλεστε αμεσως την αστυνομια και πειτε οτι "βρισκομαι στο ταδε λεωφορειο (στο μπροστα μερος του λεωφορειου υπαρχει παντα ο αριθμος του) της γραμμης ταδε και 2-3 (και ο οδηγος) κυριοι με κρατανε παρανομα στο λεωφορειο αποτρεποντας μου την εξοδο απ αυτο (αν σας εχει ασκηθει βια, σπρωξιμο η κρατημα να το αναφερετε οπωσδηποτε, παιξτε το και λιγο εξυπνα και πειτε οτι φοβαστε για την σωματικη σας ακεραιοτητα)". Καλο θα ειναι να εχετε και καποιους μαρτυρες αν και επειδη ειναι αυτεπαγγελτο αδικημα μονο η μαρτυρικη σας καταθεση ειναι αρκετη για ασκηση ποινικης διωξης (παρολα αυτα το αστυνομικο οργανο ειναι υποχρεωμενο να ζητησει καταθεσεις απο τους παρεβρισκομενους, συμπεριλαμβανομενων των επιβατων). Υπαρχουν περιπτωσεις που οταν η αποφαση του επιβατη να το φτασει στα ακρα απαιτωντας τα δικαιωματα του οι ελεγκτες του τη "χαρισαν" για να μην παει δικαστικως το θεμα (ουτε εσας σας συμφερει πολυ λογω χασιμο χρονου και ηλιθιοτητας πολλες φορες των δικαστικων αρχων, αν ομως φτασετε στα ακρα και ζητησετε αποζημιωση το κερδος σας θα ειναι μεγαλυτερο απο το προστιμο που θα πληρωσετε).
Για να περασουμε τωρα στους τροπους που προανεφερα
1ον. Μπορειτε να χρησιμοποιησετε καποια εισητηρια, καλο ειναι να ειναι 3-4, και αγοραστε μια ειδικη γομα που υπαρχει στα βιβλιοπωλεια που ειναι ειδικη για μελανι, εχει την μορφη (edit) μολυβιου και χρησιμοποιειται απο τους φοιτητες της αρχιτεκτονικης. Προσοχη ομως να μην αλλοιωσετε πολυ το εισητηριο γτ μπορει να σας καταλαβουν αν υπαρχει μεγαλη διαφορα, μπορει επισης αν το μελανι ειναι πολυ εντονο να μην καταφερετε να το σβησετε τελειως, αξιζει παντως να το δοκιμασετε.
2ον. Μπειτε στο λεωφορειο εχοντας ενα εισητηριο σε ετοιμοτητα και μονο αν δειτε ελεγκτη χτυπηστε το, πρεπει να εχετε ομως τα ματια σας 14 γτ αν σας αντιληφθει μπορει να κανει σκηνη και να απαιτησει να σας κοψει προστιμο. Μπορειτε βεβαια να κανετε τον τρελο οτι τωρα ανεβηκατε, ξεχαστηκατε κτλ κτλ εχετε πολλες πιθανοτητες να την γλιτωσετε (επειτα μπορει να χρησιμοποιησετε παλι την πρακτικη νο.1 για να σβησετε το μελανι)
3ον. Μην χτυπησετε καθολου εισητηριο. Αν σας πιασει ελεγκτης πειτε του οτι ξεχασατε το πορτοφολι σας και γι αυτο δν ειχατε και εισητηριο η την καρτα απεριοριστων διαδρομων μαζι σας και δωστε του ψευτικα στοιχεια, πολλες φορες τα πιστευουν, ειδικα αν ειστε κοπελα, αλλες φορες ζητανε τηλεφωνο για επιβεβαιωση (μ αυτον τον τροπο κερδιζετε χρονο να φτασει το λεωφορειο σε σταση χωρις να πει ο ελεγκτης στον οδηγο να μην ανοιξει την πορτα). Αν σας καταλαβουν προσπαθηστε να την κοπανισετε αμεσως μολις ανοιξει η πορτα, εχοντας υποψιν αυτα που ανεφερα πριν τις συμβουλες.
4ον Κλαφτειτε. Πειτε στον ελεγκτη οτι ειστε φοιτητης-ανεργος κτλ και οτι δεν εχετε καθολου λεφτα, παντα ευγενικα. Ζητηστε του επισης- παρακαλεστε τον να μην σας κοψει προστιμο, μπορει να την γλιτωσετε.
5ον Πειτε στα ισα οτι δεν του δινετε στοιχεια και αναφερετε τα παραπανω νομικα στοιχεια και αν σας απαγορευσει την εξοδο καλεστε την αστυνομια. Πηγαινετε μεχρι τον οδηγο και πειτε του οτι ειναι παρανομο να σας κραταει στο λεωφορειο και οτι θα ζητησετε απο το αστυνομικο να τον συλλαβει επειδη κι αυτος συμμετειχε στην κρατηση σας στο λεωφορειο (ειναι απολυτα σωστο). Μπορειτε επισης να τους φοβησετε οτι μ αυτον τον τροπο θα χασουν την δουλεια τους και θα πεινασει η οικογενεια τους και θεστε τους το ερωτημα αν αξιζει κατι τετοιο για τα χρηματα του προστιμου. Μην ξεχασετε να πειτε στους ελεγκτες το λογο για τον οποιο δεν πληρωνετε το κομιστρο και πειτε τους οτι ξερετε οτι δεν φταινε εκεινοι για τις τιμες αλλα θελετε να το αναφερουν στους ανωτερους τους. 
6ον Μπορειτε να κανετε οποιοδηποτε απο τα παραπανω και αν η πορτα ανοιξει για να μπουν-βγουν επιβατες αλλα ο ελεγκτης στεκεται μπροστα απο την πορτα, προσπαθηστε να τον σπρωξετε (οχι βιαια) για να βγειτε, στην αναγκη σπρωξτε τον βιαια η κλωτσιστε τον. Πρεπει ομως μετα να τρεξετε οσο πιο γρηγορα μπορειτε γιατι θα εχουν καθε δικαιωμα να σας κρατησουν για να σας κανουν μηνυση.

Διαδωστε το

Δεν υπάρχουν σχόλια: