Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Ο βασανισμος και ο θανατος του Κανταφι


Ασχετως αν συμφωνεις η διαφωνεις με εναν πολιτικο η/και δικτατορα, πρεπει να τον σεβεσαι. Αυτο δειχνει την ανωτεροτητα σου ως ανθρωπος απεναντι του. Ειδικα οταν διαφωνεις μαζι του, ακομα κι αν εχει εγκληματισει εις βαρος σου, το πως θα του συμπεριφερθεις δειχνει το ποσο καλυτερος εισαι απ αυτον, δειχνει το επιπεδο σου.
Στο θεμα του κανταφι ακουστηκαν πολλα. Προφανως προκειται για εναν δικτατορα, μπορει να ειχε δωρεαν νοσοκομεια και σπιτια για την δικη του φυλη, η οποια τον υποστηριξε κιολας στα γεγονοτα που εξελισσονταν τους τελευταιους μηνες, αλλα ολους τους υπολοιπους τους ειχε παρατημενους και τους κυνηγουσαν οι διαφορες ομαδες του. Προφανως πολλοι καθονται και τον υποστηριζουν επειδη τα εβαλε με τους δυτικους και ιδιαιτερα με τις ΗΠΑ. Χασαμε το δεντρο ομως εδω.
Τελος παντων το θεμα ειναι αλλο. Τις τελευταιες μερες εγινε μεγαλος χαμος για τον τροπο που πεθανε και βασανιστηκε ο Κανταφι. Δυστυχως οι διωκτες του, οσο δικιο κι αν ειχαν για τον αγωνα τους, το χασανε με τις πραξεις τους. Κανεις δεν εχει το δικαιωμα να αφαιρει την ζωη απο κανεναν (και οχι δεν ειμαι θρησκος), ποσο μαλλον να τον βασανιζει και να τον σερνει σε μια ολοκληρη πολη για να δουν οι υπολοιποι τα κατορθωματα τους. Ειναι ντροπη για την ανθρωποτητα ο οποιοσδηποτε να συμπεριφεται ετσι απεναντι σε εναν συνανθρωπο του. Φυσικα καταδικασαμε τους Ναζι οταν εκαναν οτι εκαναν στους εβραιους, και οχι μονο, οπως επισης και σε πολλες αλλες περιπτωσεις στο παρελθον, αλλα στον Κανταφι κανουμε τους κινεζους.
Το μονο που καταφεραν στην Λιβυη αυτη τη στιγμη ειναι οι φανατικοι μουσουλμανοι να φανουν ηρωες για να σκισουν στις ερχομενες εκλογες, γιατι αυτος ηταν ο στοχος, και παραλληλα οι επαναστατες εριξαν το επιπεδο τους πιο κατω κι απ το επιπεδο του ιδιου του Κανταφι. Σημασια εχει τωρα να δειξουν αν βαλανε μυαλο τοσα χρονια και να αποφασισουν σωστα τι θα ψηφισουν, διοτι δεν θα επρεπε να εχουν αυταπατες οτι  αφοι μουσουλμανοι θα ειναι καλυτεροι, ουτε οτι αν εχουν με οποιονδηποτε αλλο τροπο τις ΗΠΑ πανω απ το κεφαλι τους.
(Εδω να πω οτι οι αδελφοι μουσουλμανοι ειναι οτι ειναι για εμας οι ακροδεξιοι πατριωτες (λάος, χα κλπ). Τοσο γελοιοι που ενω εχουν τελειως διαφορετικα αιτηματα απο τους υπολοιπους εξεγερθεντες, θελουν να παρουν ευσημα απο την επανασταση. Ετσι και οι "δικοι μας" πατριωτες σκουζουν και φωναζουν για μαλακιες και ζητανε απο τον κοσμο να ξεσηκωθει με ρητορικη μισους και μισαλλοδοξιας, χωρις καμια σοβαρη πολιτικη θεση.)
Καλως η κακως υπαρχουν αρμοδιοι που θα δικασουν και θα απονεμουν δικαιοσυνη και το λεω αυτο ιδιαιτερα σε οσους φωναζουν για τους πολιτικους και τη βουλη οτι θελουν κρεμασμα, καψιμο, θανατο κλπ. Σημασια δεν εχει η ποινη οσο εχει το να διωξουμε αυτους τους ανθρωπους απο την θεση τους και να παρουμε στα χερια μας και την σωτηρια της χωρας και τις ιδιες μας τις ζωες. Το να τους χτυπησουμε και να τους σκοτωσουμε μας κανει απλως ζωα και υποκυπτουμε σε παρορμησεις της στιγμης. Εκει που πραγματικα θα ξεχωρισουμε, με την καλη εννοια, ειναι να τους δικασουμε κανονικα και με τον νομο, η τελος παντων να τους αφησουμε να φυγουν απο τη χωρα. Στην τελικη τι νοημα θα εχει να τους σκοτωσουμε αν στην θεση τους βαλουμε παλι τους ιδιους.

Υ.γ. Υπαρχει ενα βιντεο πανω αριστερα του μπλογκ, ενα ντοκυμαντερ για τους λιβυους επαναστατες, αξιζει να το δειτε (παιζει αυτοματα), χωριζεται σε 3 part κι αυτο ειναι το πρωτο.
Y.γ.2 Δεν περιμενα να κανω μαθηματα ηθικης, ειδικα οταν εγω ο ιδιος ισως να μην ειμαι και το καλυτερο παραδειγμα, αλλα καποια πραγματα ειναι αυτονοητα και δυστυχως σ αυτη τη χωρα ακομα κι αυτα παραβλεπονται. Τι περιμενεις απ ανθρωπους που κατηγορουν συνεχεια τους αλλους και ιδιαιτερα τους πολιτικους, οταν οι ιδιοι ειναι υπευθυνοι για το συγκεκριμενο κατεστημενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: