Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Προτεινομενες ταινιες: Children of men




Ένας πρώην ακτιβιστής ο οποίος τώρα κάνει μια συνηθισμένη δουλειά γραφείου, ο Theo Faron (Clive Owen), ζει τη βίαιη, σκοτεινή και αποτρόπαιη καθημερινότητα του μελλοντικού Λονδίνου. Το 2027, και ενώ όλος ο υπόλοιπος κόσμος έχει καταστραφεί από τον πόλεμο, όλοι οι επιζώντες μεταναστεύουν στο Λονδίνο όπου, αν και σε παρακμή υπό στρατιωτικό νόμο, φαντάζει σαν παράδεισος. Επιπλέον, από το 2009, όλες οι γυναίκες του κόσμου άρχισαν να γίνονται στείρες με αποτέλεσμα να μη υπάρχουν πλέον γεννήσεις και το ανθρώπινο είδος να οδεύει προς την εξαφάνισή του. Όταν ο νεότερος άνθρωπος του κόσμου, 18 ετών, δολοφονείται το μέλλον διαγράφεται ακόμα πιο δυσοίωνο. Ο Theo πέφτει θύμα απαγωγής μιας τρομοκρατικής ομάδας η οποία υπερασπίζεται τα δικαιώματα των μεταναστών, που η κυβέρνηση στοιβάζει σε κλουβιά. Υψηλόβαθμο στέλεχος της οργάνωσης αυτής είναι η Julian Taylor (Julianne Moore), πρώην ερωμένη του Theo με την οποία είχαν ένα παιδί. Η Julian θα τον πληρώσει αδρά για να χρησιμοποιήσει τις διασυνδέσεις του με σκοπό να βγάλει διαβατήριο σε μια νεαρή κοπέλα, την Kee (Claire-Hope Ashitey), και να την παραδώσει στα χέρια μιας μυστικής επιστημονικής ομάδας που μελετά τη σωτηρία του ανθρώπινου είδους.

Μια ταινια που με εναν φανταστικο τροπο μας υπενθυμιζει οτι οι πραξεις μας εχουν επιπτωσεις στο περιβαλλον και στους γυρω μας. Η ιδεα P.D. James, η οποια στην ταινια δεν ειναι ξεκαθαρη, οτι οι γυναικες για καποιο λογο εχουν μεινει στειρες απο το 2009, δεν ειναι τελειως εκτος πραγματικοτητας αφου ουτε η μολυνση απο καποιο ιο δεν αποκλειεται καθως ουτε η επιδραση της μολυνσης του περιβαλλοντος, να καταφερουν κατι τετοιο. Η τεχνη της προπαγανδας δεν λειπει απ αυτη την ταινια αφου η κυβερνηση εχει στραφει εναντιων των μεταναστων και προσπαθει να "καθαρισει" την Αγγλια.
Ολα τα παραπανω δυστυχως δεν ειναι πολυ μακρια και ουτε ξενα. Σ ολη την ευρωπη υπαρχει αυτη η "κριση της μεταναστευσης" που την βλεπουμε σε εντονο βαθμο στην ελλαδα (φραχτη στο εβρο???!!!).

Δεν υπάρχουν σχόλια: