Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Τα κλειστα επαγγελματα και οι αντιδρασεις

Ειναι ασκοπο που το συζηταμε αφου πλεον σε μια τετοια οικονομικη συγκυρια κατι τετοιο θα επρεπε να ειχε ηδη συμβει. Το καθεστως των κλειστων επαγγελματων ειναι μια ομηρικη κατασταση για χιλιαδες νεους ανθρωπους που δν μπορουν να εξασκησουν το επαγγελμα τους χαρις αυτο. Οι μαφιοζικες κλικες μηχανικων, αρχιτεκτονων, φαρμακοποιων, δικηγορων, συμβολεογραφων, φορτηγατζηδων κτλ κτλ μονο κακο μπορουν να προσφερουν αφου το μονο που καταφερνουν ειναι να πλουτιζει μια μικρη μεριδα ανθρωπων εκμεταλλευοντας την ιδιοτητα τους.
Η αληθεια ειναι οτι εφοσον εχει αποφασιστει απο την Ε.Ε. και την ελ. κυβερνηση δεν υπαρχει λογος να αμφιβαλουμε για την εφαρμογη της αποφασης, που επρεπε να παρθει εδω και καιρο και να εχουμε αποβαλει αυτες τις χουντικες αποφασεις χρονια τωρα. Βεβαια το συμφερον των μεγαλοεργολαβων και των "κλειστων επαγγελματιων" ηταν τεραστιο τοσα χρονια και κανενας πολιτικος δεν ηθελε να αγγιξει το συγκεκριμενο θεμα. Για να μην παρεξηγηθω δεν παιρνω το μερος της κυβερνησης γτ πολυ απλα αντι να εφαρμοσει κατα γραμμα την αποφαση αμεσως, καθεται και συζηταει με ανθρωπους που κοιτανε μονο την παρτη τους, χανοντας απιστευτο χρονο. Οσοι θελουν μπορουν να απεργησουν, εχουν το δικαιωμα, αλλα απο κει και περα δεν μπορουν ουτε να εκβιαζουν συναδελφους ουτε να κλεινουν τους δρομους οποτε θελουν (βλ. φορτηγατζηδες).
Η λυση ειναι μια:
Ανοιγμα των κλειστων επαγγελματων τωρα. Δημιουργια θεμιτου ανταγωνισμου και "ας κερδισει ο καλυτερος". Για το καλο ολων των επαγγελματιων αλλα και των καταναλωτων. Ειναι αδιανοητο η αδεια ασκησεως κλειστου επαγγελματος να μεταπωλειται (ειδικα με τετοια εξευτελιστικη φορολογηση) η να κληρονομειται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: