Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Ο φραχτης του Εβρου

Πριν μερικες εβδομαδες οι Καμινης και Μπουταρης φιλοξενηθηκαν στους πρωταγωνιστες, μια συμπαθητικη για μενα εκπομπη, θα ομολογησω. Εκει εδωσαν μια συνεντευξη και απαντησαν ερωτησεις απο νεους (λεπτομεριες σε προηγουμενο ποστ μου). Οταν ρωτηθηκαν για το θεμα της μεταναστευσης ειχαν απαντησει και οι 2 οτι πρεπει να κλεισουν τα συνορα, προς εκπληξη ολων μας.
Συγκεκριμενα ο κ. Μπουταρης ειχε προτινει να φυλαει τα συνορα ο στρατος. Ανθρωποι με οπλα εναντιων εξαθλιωμενων μεταναστων.
Χωρις μεγαλη εκπληξη ανακοινωθηκε πριν μερικες μερες οτι κατα μηκος των συνορων του εβρου θα στηθει ενας φραχτης με καμερες για να εμποδιστουν οι μεταναστες. Δεν προκειται να ασχοληθω με το θεμα της μεταναστευσης διοτι εχω ασχοληθει πολυ ηδη. Σημασια εχει λοιπον οτι σε μια δυσκολη οικονομικη περιοδο η κυβερνηση ειναι διατεθημενη να να δωσει χιλιαδες-εκατομμυρια ευρω για μια βλακεια που υποτιθεται οτι θα κρατησει εναν εξαθλιωμενο ανθρωπο που τα παιζει ολα για ολα για να ζησει. Πεταμενα λεφτα δηλαδη πριν καν αρχισει η υλοποιηση της ανακοινωσης.
Οπως ειχα πει και παλαιοτερα ο Παπανδρεου ξερει πολυ καλα τι κανει με τους 2 αυτους δημαρχους. Οι συγκεκριμενοι 2 δημαρχοι ειχαν εκλεχθει με τελειως διαφορετικες ιδεες, η τουλαχιστον ετσι ειχα καταλαβει εγω, και στην τελικη θα υπηρετησουν την λαικιστικη πολιτικη του ΠΑΣΟΚ που προσπαθει να εχει ευχαριστιμενους τους ακροδεξιους για να κλεισει καποια μετωπα. Σημ. Η μεταναστευτικη πολιτικη του ΠΑΣΟΚ πριν τις εκλογες ηταν τελειως διαφορετικη, φιλομεταναστευτικη.
Εγω προτινω μαζι με τις καμερες να στηθουν και αυτοματα ρομποτ-πολυβολα που μολις ανιχνευσουν κινηση απο μαυριδερο εξαθλιωμενο να ανοιγει πυρ εναντιων του.
Τελικα οταν λεμε οτι εχουμε ανοιχτα συνορα εννοουμε οτι εχουμε ανοιχτα τα δυτικα συνορα για να μπαινουν ευκολα οι τουριστες και ν αφηνουν τα λεφτα τους και εχουμε κλειστα τα ανατολικα για να απαγορευουμε την εισοδο στους ανθρωπους που εχουν αναγκη. Αυτη ειναι η πολιτικη της ελλαδας και της υπολοιπης ευρωπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: