Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

H επανασταση ξεκινησε

Το συστημα εχει σαπισει και η βρωμα του δεν κρυβεται οσο κι αν πολλοι προσπαθουν να το κρυψουν, η να χειραγωγουν με τον φοβο για να μην υπαρξουν αντιδρασεις. Ομως οπως φανηκε τις τελευταιες μερες σε Τυνησια και Αιγυπτο, ο φοβος πλεον δεν ειναι ικανος να αποτρεψει εναν εξαθλιωμενο και οργισμενο πληθος να διωξει τον τυραννο και εκμεταλλευτη του. Κρατη που χρονια βρισκοντουσαν κατω απο δικτατορες, μεσα σε μερικα 24ωρα ελευθερωθηκαν και πλεον μονοι τους οι πολιτες καθοριζουν την τυχη τους ζητωντας τα αυτονοητα. Οσες συλληψεις κι αν γινουν, οσους κι αν σκοτωσουν, οτι και να κανει ο στρατος, το αποτελεσμα δεν θα αλλαξει, ο κοσμος ειναι αποφασισμενος και δεν τον βοβιζει τπτ. Η επανασταση ξεκινησε και πλεον οι δικτατορες των αραβικων εμιρατων τρεμουν-αυτοι- απο τον φοβο, ενω ταυτοχρονα μετρουν μερες στις καρεκλες τους. Απο την αλλη μερια του ατλαντικου οι ΗΠΑ βρισκονται σε αναμενα καρβουνα, διοτι πληττονται συμφεροντα λογω πετρελαιων, οποτε το κερδος ειναι διπλο.

Καιρος λοιπον να παρουμε κι εμεις σειρα. Καιρος να παραδειγματιστουμε κι εμεις και με την αυτοπεποιθηση που θα παρουμε απο τα αποτελεσμα των εξεγερμενων της τυνησιας και της αιγυπτου, επιτελους να ζητησουμε και να παρουμε αυτα που μας αξιζουν. Αυτα που καθε ανθρωπινο ον πρεπει να εχει για να μπορεσει να ζησει αξιοπρεπως.Κι αφου καταφερουμε κι εμεις το μεριδιο μας σ αυτη την επανασταση, τοτε ισως να καταφερουμε να αλλαξουμε και το συστημα. Μονο που αυτη τη φορα θα αλλαξει μια για παντα, γτ πολυ απλα θα ειναι μια παγκοσμια προσπαθια του απλου λαου για το δικο του συμφερον.
Μα πανω απ ολα και πρωτα απ ολα πρεπει να βαλουμε μυαλο και αν αλλαξουμε επιτελους σταση ζωης, τροπο σκεψης και αντιμετωπισης της ζωης και του περιβαλλοντος που θα αφησουμε πισω μας, γιατι κακα τα ψεμματα ολοι μας φταιμε. Μπορει αν μην "τα φαγαμε ολοι μαζι", αλλα σιγουρα καποιοι φαγανε πολλα και οι υπολοιποι τους βοηθησαμε σ αυτο.
Δεν εχει νοημα λοιπον να πλακωνουμε στο ξυλο βουλευτες και υπουργους, δεν εχει νοημα να βριζουμε την κυβερνηση, αν εμεις οι ιδιοι δεν αλλαξουμε. Δεν πρεπει να ξεχναμε οτι εμεις τους εχουμε τοσα χρονια στην εξουσια. Οι τυνησιοι απεφυγαν να επαναπαυθουν με την νικη τους απεναντι στον Μπεν Αλι και δεν δεχθηκαν την κυβερνηση "εθνικης ενοτητας", θα συνεχισουν ομως ετσι? Οι αιγυπτιοι θα ακολουθησουν αυτο το παραδειγμα? Το πιο σημαντικο ειναι αυτο, να μεινουμε σταθεροι στον αγωνα μας και να μην επαναπαυθουμε με την πρωτη νικη. (να το πω και με αθλητικους ορους) Δεν χρειαζεται μονο μια νικη για να παρεις το πρωταθλημα, σιγουρα καπου θα χασεις αλλα σιγουρεψου οτι δεν θα σου κοστισει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: