Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Ελεος πια με τις αστυνομικες σειρες.

Ξερουμε οτι η πλειοψηφια των αμερικανων ζουν μπροστα απο μια τηλεοραση. Δυστυχως το ξερει και η κυβερνηση τους και προσπαθει να τους βομβαρδισει με διαφορες σειρες, υποσυνειδητα μηνυματα κτλ κτλ, για να τους χειραγωγησει και να τους κανει οτι θελει.
Ενα απ αυτα τα οπλα ειναι και οι αστυνομικες σειρες. Ειναι απιστευτο το ποσες υπαρχουν (ΜΟΝΚ, CSI, NCIS, LAW AND ORDER, κτλ κτλ), ενω υπαρχουν και εκπομπες για τα "κατορθωματα" των αστυνομικων, δειχνοντας οτι παντα ο κακος πιανεται, οτι δεν ειναι διεφθαρμενοι, καθως και πολλα απο τα οπλα που διαθετει η αστυνομια για να επιβληθει, σκορπιζοντας τον τρομο οτι οτι και να κανεις θα σε καταστειλουν (ακομα και σε πορειες και εξεγερσεις ειναι απιστευτο το τι χρησιμοποιουν).
Ξεφυγα ομως. Ας γυρισουμε λιγο στις αστυνομικες σειρες οι οποιες ολο και αυξανονται. Ειπαμε οτι ο σκοπος ειναι να χειραγωγηθει το κοινο και για να το πετυχουν αυτο δεν πρεπει να το αφησουν ησυχο ουτε μερα χωρις την "καλη" αστυνομια. Καλα ολα αυτα αλλα η αμερικη ειναι μακρια.
Οχι και τοσο. Ολες αυτες οι αστυνομικες σειρες εχουν ερθει και στην ελλαδα, η εχουν αντιγραφει σαν καινουργιες, σαν ενα μεσο πρωτοπορειας απο τα ΜΜΕ. "Δειτε αυτη τη γαματη σειρα, εχει πολυ δραση, αιμα, βια κτλ κτλ, αλλα παντα η αστυνομια πιανει τον κακο." Το θεμα μας λοιπον, ως κατοικοι της ελλαδας, ειναι οτι μαλλον το αμερικανικο "ονειρο" ερχεται και προς τα εδω, ενα δοκιμασμενο κολπο δηλαδη που ερχεται να κανει την δουλεια του στα, στην πλειοψηφια τους, αγουρα-αμορφωτα-ηλιθια-ηδη χειραγωγημενα μυαλα των κατοικων αυτης της χωρας.
Και τι κανουμε γι αυτο, παρολο που το ξερουμε πολυ καλα? Αφηνουμε την τηλεοραση να μας κανει οτι θελει, φυτευοντας μας στο μυαλο αυτο που εκεινη θελει. Ειτε επειδη δεν εχουμε το κουραγιο να αντισταθουμε, ειτε επειδη το μυαλο μας εχει ηδη πολτοποιηθει και δεν καταλαβαινει τι του γινεται. Еither ways πρεπει να αλλαξει αυτο. Πρεπει να κλεισουμε την τηλεοραση, να πεταξουμε τις εφημεριδες. Ο καλυτερος τροπος πλεον ειναι το ιντερνετ, ας το αξιοποιησουμε, προσφερει αμεση ενημερωση με ταυτοχρονη εξακριβωση απο πολλες πηγες, ενω ταυτοχρονα ακουγονται ολες οι αποψεις, ολες οι γνωμες, ολες οι ιδεες απ ολα τα κοινωνικα στρωματα και ολες τις κουλτουρες. Δεν υπαρχει τιποτα πιο αντικειμενικο.

2 σχόλια:

Julien Chaulieu είπε...

Αστυνομικές σειρές για να μας πείσουν πως οι μπάτσοι είναι καλοί, μας προστατεύουν. Νεοελληνικός πολιτισμός, καθρέφτης Αμερικανόθρεφτων γλυψηματειών που συστηματικά καλλιεργούν τον μεσαίωνα της προβατολογικής.

Απλυτος Εθνοπροδοτης είπε...

Εκει καταληξαμε... Και ολο και ερχονται και στο τελος θα μας πεισουν κιολας!!!!