Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Εδω ο κοσμος χανεται...

...και το μονο που νοιαζει τους αμερικανους ειναι αν ο Ομπαμα ειναι χριστιανος η οχι...
Τη στιγμη που το μορφωτικο επιπεδο των αμερικανων ειναι απο τα χαμηλοτερα, ο θρησκευτικος φανατισμος καλα κρατει. Παρολο που στην αμερικη η εγκληματικοτητα καλπαζει, ο καπιταλισμος εχει βρει τον παραδεισο του και το Χολυγουντ μαζι με τα ξεφρενα παρτυ του Χιου καλα κρατουν, επικρατει ενας συντηρητισμος και μια θρησκολαγνεια. Το τελευταιο διαστημα εχει προκληθει τεραστιος σαλος επειδη προκειται να δημιουργηθει τζαμι ΚΟΝΤΑ στο σημειο των διδυμων πυργων με βασικο ερωτημα αν ο Μπαρακ Ομπαμα ειναι τελικα χριστιανος η μουσουλμανος (?).
Δυστυχως για καποιους ανθρωπους το να πιστευεις στην ανεξιθρησκεια σημαινει οτι εισαι κατα της δικης τους θρησκειας (χωρις να σημαινει οτι ειμαι οπαδος του Ομπαμα, για να μην παρεξηγηθω). Δεν θα κατσω να ασχοληθω με το θεμα των θρησκειων και το τι απατεωνια κρυβεται απο πισω αλλα θα σχολιασω το συγκεκριμενο θεμα.
Παρολα αυτα λοιπον, η κυρια ανησυχια των αμερικανων ειναι αν ο Ομπαμα ειναι χριστιανος η οχι, τι κι αν η χωρα τους παει απο το κακο στο χειροτερο, τι κι αν η αμερικη αυτη τη στιγμη εχει δημιουργησει μια οικονομικη κριση που δεν ξερει αν η ιδια θα βγει αλωβητη, τι κι αν η εγκληματικοτητα και η διαφθορα καλπαζει.
Δυστυχως ομως γι αυτη την κατασταση φταινε οι ιδιοι οι αμερικανοι διοτι δεχονται τοσα χρονια την ολη κατασταση καθως και το εκπαιδευτικο (?) συστημα που στην ουσια αποβλακωνει ακομα περισσοτερο και ουδεμια σχεση με την εκπαιδευση εχει. Οι νεοι βρισκονται μπροστα απο μια τηλεοραση η εναν υπολογιστη συνεχεια εκτος κι αν ειναι μελη συμμοριας. Η κυβερνηση κανει οτι θελει για να χειραγωγισει τους πολιτες και το κανει χωρις πολυ κοπο και τυψεις. Το κολπο της τρομοκρατιας καλα κρατει, ο πατριωτισμος εχει ανθισει μετα τους διδυμους πυργους, οι ηνωμενες πολιτειες εξακολουθουν να θεωρουνται υπερδυναμη απο φοβο και μονο, ενω ταυτοχρονα το επιπεδο των πολιτων μαθησιακα και απο αποψη παιδειας ειναι για κλαματα.
Ακομα μια φορα, λοιπον, το συστημα πετυχε το στοχο του. Μ αυτο το ασημαντο ζητημα της κατασκευης τζαμιου η κοινη γνωμη γι αλλη μια φορα αποπροσανατολιστηκε. Το ακομα πιο γελοιο ηταν η ανακοινωση του λευκου οικου που ελεγε οτι ο Μπ. Ομπαμα ειναι χριστιανος και προσευχεται καθε μερα, ο λαικισμος στα υψη...
Ενα παρομοιο προβλημα που αντιμετωπιζουμε εδω στην ελλαδα ειναι το θεμα των ιερων συμβολων σε δημοσιους χωρους, που επιτελους πρεπει να εξαφανιστουν απο μια χωρα του 21ου αιωνα, και του θεματος των θρησκευτικων ως υποχρεωτικο μαθημα στα σχολεια...
Δωστε επιτελους μια κλωτσια στα παραμυθακια της θρησκειας και ασχοληθειτε με τα πραγματικα προβληματα (απευθυνομαι σε ολους)...

4 σχόλια:

Julien Chaulieu είπε...

Πολύ ωραίο άρθρο. Δυστυχώς τα πράγματα στις Η.Π.Α έτσι είναι. Θρησκοληψία, πατριδολαγνεία και δεν συμμαζεύεται. Είχα ζήσει για λίγο Νέα Υόρκη και η κατάσταση είναι Α Ι Σ Χ Ο Σ! Πέρα απο το Μανχάταν που είναι κοσμοπολίτικο (αν και αρκετά καπιταλιστικό για τα γούστα μου την κουλτούρα του την έχει ότι και να λέμε) άλλα μέρη είναι Σ Κ Α Τ Α! Μπρονξ, Χαρλεμ κτλ είναι αισχρήλα κανονικά. Όλοι κάνουν ότι τους λέει η Τν, τους λένε στα σχολεία πως η Ευρώπη είναι ένα άντρο κομμουνιστών, πως οι Έλληνες είναι τεμπέληδες (ποιός μιλάει) και διάφορες τέτοιες μαλακίες. Οι μπάτσοι παίρνουν εντολή να πυροβολούν στο ψαχνό όποιον μαύρο δουν ύποπτο. Οι μαύροι μπάτσοι στέλνονται στις δυσκολότερες αποστολές με εγκληματίες που δεν διστάζουν να σκοτώσουν για ένα λεπτό ή και για... πλάκα.

"Οι νεοι βρισκονται μπροστα απο μια τηλεοραση η εναν υπολογιστη συνεχεια εκτος κι αν ειναι μελη συμμοριας" το να είσαι μπροστά απο την Τν ναι είναι κακό. Η οθόνη του υπολογιστή μπορεί να σου προσφέρει πάρα πολλά. Είναι ένας ανοιχτός κόσμος. Μπορώ να βρω βιβλία του Μπακούνιν να διαβάζω στο γκουυγκλ ή να παίζω παιχνίδια και να βρίζω τους μαύρους στο ΥΤ.

Και όμως, οι ΗΠΑ (ας μην τις λέμε πια Αμερική) πάει για δεύτερη κρίση double recession. Πιστεύω πως καλό θα τους κάνει παρά κακό

Απλυτος Εθνοπροδοτης είπε...

Δεν εννοουσα το θεμα του Η/Υ σαν κατι κακο. Απλα οπως και να εχει το να εισαι συνεχεια σε εναν εικονικο κοσμο (δν εννοω το θεμα της ενημερωσης αλλα το θεμα των παιχνιδιων σε σημειο που να κανεις μερες να βγεις απο το σπιτι σου και να καλυπτεις ολες τις αναγκες σου στην ιδια καρεκλα) δεν ειναι ο,τι καλυτερο. Πρεπει να δεις και τον εξω κοσμο και να μην εισαι απομονωμενος.
Η προπαγανδα που πεφτει εκει ειναι τραγικη και πλεον δεν υπαρχει παιδεια. Το να φτανεις σε ενα σημειο ωστε να εχει ανιχνευτες μεταλλων στα σχολεια λεει πολλα.
Η κριση δημιουργηθηκε απο τις ΗΠΑ αλλα δεν θα πληξει τοσο αυτες οσο περισσοτερο τις πιο εδω χωρες. Καλο θα κανει στο κεφαλαιο, στους μεσαιους και στους φτωχους δεν νμζ να κανει τπτ απο τη στιγμη που δεν θα το καταλαβουν μπροστα στην τοση αποβλακωση.
Μπορεις ομως να μου εξηγησεις τι εννοεις μ αυτο:
"...να βρίζω τους μαύρους στο ΥΤ."? (εννοεις μαυρους του πραγματικους-ανθρωπους μαυρους η τους μαυρους-ΑΚ)

Julien Chaulieu είπε...

"Μπορεις ομως να μου εξηγησεις τι εννοεις μ αυτο:"
Μια ματιά να ρίξεις στο ΥΤ, πάρε για παράδειγμα έναν μαύρο τραγουδιστή ή ακόμα καλλύτερα έναν μη διάσημο εκφωνιτή και θα πάθεις την πλάκα σου απο ρατσιστικά σχόλια. Το 90% αυτών που μέρα νύχτα βρίζει τους μαύρους στο ΥΤ είναι απο Ιρλανδία, Η.Π.Α και Καναδά. Τυχαίο;

Ναι συμφωνώ το να είσαι απομονομένος δεν είναι και ότι καλύτερο αλλά στις Η.Π.Α πίστεψέ με το 90% αυτών που ξοδέυουν όλη την μέρα μπροστά στο Η/Υ δεν το κάνουν ούτε για λόγους εργασίας ή ενημέρωσης. Παίζουν παιχνίδια ή βρίζουν ή ψάχνουν γκόμενες/γκόμενους.

Όσο για την κρίση ξεκίνησε απο τις Η.Π.Α αλλά ο καπιταλισμός είναι διεθνής. Έχω έναν φίλο που δουλεύει σε κάτι εταιρείες με επενδύσεις κτλ. Συνέχομαι αυτού του είδους την δουλειά δεν λέω αλλά αυτό που μου είπε είναι πως δεν είδες ούτε το 20% της κρίσης που έρχεται.

Απλυτος Εθνοπροδοτης είπε...

"Ναι συμφωνώ το να είσαι απομονομένος δεν είναι και ότι καλύτερο αλλά στις Η.Π.Α πίστεψέ με το 90% αυτών που ξοδέυουν όλη την μέρα μπροστά στο Η/Υ δεν το κάνουν ούτε για λόγους εργασίας ή ενημέρωσης. Παίζουν παιχνίδια ή βρίζουν ή ψάχνουν γκόμενες/γκόμενους."
Θες να πεις οτι αυτο ειναι κατι καλο? γτ ετσι οπως το γραφεις αυτο καταλαβαινω. Γι αυτο τον λογο ακριβως ανεφερα το οτι βρισκονται πισω απο εναν Η/Υ, οτι δεν κανουν τπτ αξιολογο.