Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Ποιοι μαχιμοι ρε γελοιοι?

Χαμος εχει γινει για τις μειωσεις των μισθων των ενστολων διοτι, λεει, βρισκονται στην πρωτη γραμμη κινδυνου. Εν μερη το καταλαβαινω και κατανοω διοτι η ελληνικη αστυνομια καλως η κακως εχει καποια επιχειρησιακη δραση ενω οι πυροσβεστες ειναι κατανοητο για ποιο λογο κινδυνευουν. Ομως δεν μπορω να δεχτω τον εκνευρισμο των ενοπλεων δυναμεων.
Σ αυτη τη χωρα ολοι αντιμετωπιζουμε την κριση και καθε μερα παλευουμε να επιβιωσουμε με οσο δυνατον λιγοτερα, ενω εδω και μερικα χρονια οι περισσοτεροι απο μας εχουν εγκαταλειψει ονειρα και προσπαθειες για καλυτερο μελλον. Ομως απ οτι φαινεται εκτος απ τους παπαδες πρεπει (κατα τους πολιτικους αρχοντες της χωρας) να εξαιρεθουν και οι ενστολοι και κυριως (κατα την Χ.Α. και τους ΑΝ.ΕΛ) οι ενοπλες δυναμεις διοτι ειναι... μαχιμοι. Ναι διοτι καθημερινα ρισκαρουν τις ζωες τους στο πεδιο της μαχης, η φυλανε τα συνορα απο τον εχθρο και ερχονται αντιμετωποι με τις χιλιαδες σφαιρες του. Ηδη ο στρατος στοιχιζει υπερβολικα στο ελληνικο δημοσιο, και κατ επεκταση στους πολιτες, λογω της (ηλιθιας) υποχρεωτικης θητειας και των εξοπλιστικων συμβολαιων που φροντισαν οι κυβερνησεις τοσα χρονια να εχουμε. Ειναι χαρ/κο οτι ξοδευουμε περισσοτερα χρηματα εδω και χρονια, στον ελληνικο στρατο απ οτι στην (δημοσια) παιδεια.
Ομως το χειροτερο δεν ειναι αυτο, το χειροτερο ειναι οτι τοσα χρονια που οι πολιτες κατεβαιναν στους δρομους ολοι αυτοι ηταν εναντιων τους. Μπατσοι, στρατιωτικοι (βλ. κυριως εποχη χουντας) κτλ. Προφανως τωρα πονεσε η τσεπουλα και κλαινε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: