Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Wikileaks die hard...

Σαλος εχει δημιουργηθει το τελευταιο διαστημα μετα απο δημοσιευσεις στο Wikileaks απορρητων εγγραφων της αμερικανικης κυβερνησης που αφορουσε κυριως κατασκοπεια των πρεσβεων των ΗΠΑ σε διαφορες χωρες. Ηδη εχει εκδοθει ενταλμα συλληψης του ιδρυτη του Wikileaks απο την interpol.
Το θεμα ομως ειναι το εξης. Το ενταλμα συλληψης δεν εχει να κανει σε σχεση με την ακτιβιστικη του ζωη (προφανως αφου δεν κανει κατι παρανομο) αλλα με "σεξουαλικη επιθεση", που οπως και να χει ακουγεται περιεργη. Η αμερικανικη κυβερνηση απαγορευει την εισοδο στο wikileaks σε υπαλληλους των κυβερνητικων οργανωσεων, ενω παραλληλα προσπαθει να περιορισει την προσβαση στην αμερικανικη επικρατεια. Διασταση εκβιασμου επισης εχει παρει η διακοπη των οικονομικων συναλλαγων (δωρεες κ.α.) απο την paypal, λογω πολιτικης της εταιριας. Ο αμερικανικος παροχος EveryDNS.net διεκοψε την διευθυνση του ιστοχωρου, αλλα το κομμα των πειρατων στην ελβετια εδωσε 21 διευθυνσεις προσβασης στο wikileaks.
Το wikileaks μετα βιας προσπαθει να μεινει ζωντανο κι αυτο γενναει πολλες απορριες. Για ποιο λογο οι κυβερνησεις φοβουνται τοσο πολυ αυτες τις δημοσιευσεις? Αν καποιος μπει στον ιστοχωρο θα καταλαβει γιατι. Καθε μια δημοσιευση αποτελει και ενα ξεχωριστο σκανδαλο για τις ΗΠΑ και οχι μονο. Πραγματα που πρεπει ο κοσμος να ξερει αλλα ειναι "απορρητα", πραγματα που οι περισσοτεροι αγνοουν, κυριως αμερικανοι πολιτες που την επομενη κιολας μερα θα εδιναν και τη ζωη τους για την "πατριδα".
Η ελευθερια του λογου πληττεται σημαντικα, ειναι υποχρεωση μας να την προστατεψουμε.

Πληροφοριες:
http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231069994
http://news.in.gr/world/article/?aid=1231069814 (ενα πολυ σημαντικο αρθρο για να καταλαβει κανεις τις διαστασεις που εχει παρει το θεμα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: