Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Προτεινομενες ταινιες: Αρωμα γυναικας

Περιγραφη:
Ο συνταγματάρχης εν αποστρατεία Frank Slade έχει χάσει οριστικά την όρασή του. Οι συγγενείς που τον φροντίζουν, αναθέτουν στο νεαρό μαθητή Charlie Simms να τον προσέχει για το τριήμερο των Ευχαριστιών έναντι καλής αμοιβής.
Ο δύστροπος κι απρόσιτος Frank προκαλεί αμηχανία στον Charlie, ο οποίος πέρα του ότι έχει μεγάλη ανάγκη τα χρήματα, κινδυνεύει άδικα ν’ αποβληθεί απ’ το σχολείο του από μια φάρσα που σκάρωσαν πλούσιοι συμμαθητές του.
Ο Frank έχει προγραμματίσει ένα πολυτελές τριήμερο στη Νέα Υόρκη και παρά την απροθυμία του, ο Charlie, μη μπορώντας να πράξει διαφορετικά, θα τον ακολουθήσει.
Οι μέρες αυτές που θ’ ακολουθήσουν θα παίξουν καταλυτικό ρόλο στη ζωή τους και θα καθορίσουν τις επιλογές και το μέλλον και των δύο.


Η ταινια ειναι καταπληκτικη και πανω απ ολα εχει τρομερα διδαγματα. 
Παραθετω ενα απο τα καλυτερα αποσπασματα της ταινιας. Οταν ο διευθυντης του σχολειου ζητα απο τον Τσαρλι να καρφωσει τους συμμαθητες του εκεινος αρνειται και απειλειται με αποβολη, ο Αλ Πατσινο σπευδει να τον υποστηριξει. Καταπληκτικος μονολογος που δεν χορταινω να τον ακουω.


ΗΘΟΠΟΙΟΙ
Al Pacino (Lieutenant Colonel Frank Slade),
Chris O'Donnell (Charlie Simms),
Gabrielle Anwar (Donna),
Philip Seymour Hoffman (George Willis, Jr. (as Philip S. Hoffman)),
Bradley Whitford (Randy),
Margaret Eginton (Gail),
Tom Riis Farrell (Garry),
Nicholas Sadler (Harry Havemeyer),
Todd Louiso (Trent Potter),
Gene Canfield (Manny)

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ
Martin Brest

ΣΕΝΑΡΙΟ
Giovanni Arpino, Bo Goldman

Δεν υπάρχουν σχόλια: