Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

support wikileaks

Απιστευτες αντιδρασεις εχει δημιουργησει η κοντρα κυβερνησεων και wikileaks με την πλειονοτητα των μπλογκερς και γενικα των χρηστων του διαδικτυου να παιρνουν το μερος των ακτιβιστων με τις διαρροες. Ακομα μεγαλυτερη οργη βεβαια εχει δημιουργηθει τις τελευταιες ωρες με την συλληψη του Ασανζ (πηγε μονος του στην αστυνομια επειτα απο συννενοηση) ιδρυτη του ιστοτοπου.
Η κοινωνια αντιδρα στην αδικια και αναγνωριζει πλεον το καλο που της προσφερουν καποιοι ανθρωποι. Ο Ασανζ και η παρεα του (μαζι με ανεξαρτητους δημοσιογραφους αλλων χωρων) εχουν φερει στην δημοσιοτητα 100αδες σκανδαλα κυβερνησεων. Αποτελεσμα ειναι οτι οι ΗΠΑ εχουν λυσσαξει και ζητουν εκδοση του Ασανζ σ αυτους, κατι που αν γινει ειναι σιγουρο οτι ο Ασανζ θα δικαστει για την ακτιβιστικη του ζωη (αφου προφανως οι κατηγοριες για βιασμο δεν στεκουν).
Η επιθεση εναντια στην ελευθερια ειναι σιγουρη. Το θεμα ειναι τι θα κανουμε εμεις γι αυτο. Ηδη πολλοι χακερ εχουν αρχισει να οργανωνουν επιθεσεις στην paypal, που καταφεραν και εμεινε το ιστολογιο τους 8 ωρες εκτος. Επιθεσεις επισης οργανωνονται και για την τραπεζα της ελβετιας που εκλεισε τους λογαριασμους του Ασανζ καθως και στους παροχους διευθυνσεων που δεν επιτρεπουν την φιλοξενια στο wikileaks. Επισης εχουν δημιουργησει γυρω στα 500 mirror sites για να μην σταματησει ποτε η υπαρξη του wikileaks.
http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231070324
Το στοιχημα απο δω και περα ειναι πως θα συμπεριφερθουμε μετα απ αυτο. Αν θελουμε να υπερασπιστουμε την ελευθερια του λογου και της ενημερωσης πρεπει να σταθουμε στο πλευρο του Ασανζ και του Wikileaks. Ειναι προφανες οτι οι ενεργειες τους τρομοκρατησαν τις ΗΠΑ και μερικες ακομα κυβερνησεις. Χρεος μας ειναι να τους υποστηριξουμε και να εναντιωθουμε σε οποιαδηποτε καταδικαστικη αποφαση για τον Ασανζ, αλλα και την σταση μας απεναντι σ αυτους που απο συμφερον προσπαθουν να δυσκολοψουν το εργο τους. Αυτα που κανουν ειναι μαφιοζικες τακτικες.
Μαγκες κουραγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: