Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Free Gaza


Δεχτηκε επιθεση η εκστρατεια "Ενα καραβι για την Γαζα". Κατι που κατα την γνωμη μου ηταν αναμενωμενο αλλα βαθια μεσα μας πιστευαμε οτι το Ισραηλ ακομα και για τους τυπους δν θα εκανε ποτε κατι τετοιο ειδικα τοσο ανανδρο.
Το θεμα δν ειναι ομως τι εκανε το Ισραηλ. Ο,τι εκανε εκανε, θρηνουμε για τους 19 νεκρους και για την καταληξη της αποστολης φυσικα. Το θεμα, ομως, ειναι τι θα κανει τωρα ο ΟΗΕ η Ε.Ε. και η καθε κυβερνηση ξεχωριστα. Στην περιπτωση που στη θεση του Ισραηλ ηταν η Παλαιστινη η μια αλλη χωρα της Μεσης Ανατολης (π.χ. Ιρακ) θα ειχαν μαζευτει στρατιωτικες δυναμεις απ ολο τον κοσμο και θα κυνηγουσαν οτιδηποτε ειχε οπλο, ακομα και σφεντονα. Πρεπει λοιπον να παρθουν αμεσα μετρα και να τιμωρηθει το Ισραηλ και κυριως οι υπευθυνοι. Και αυτο διοτι οχι μονο το Ισραηλ επιτεθηκε στην ειρηνευτικη αποστολη αλλα επιτεθηκε σε διεθνη υδατα κατι που θα πρεπει να προβληματισει και να κινησει ολους τους υπευθυνους και να αντιδρασουν αμεσα. Και οχι απλη επιθεση αλλα κυριολεκτικη  πειρατεια, διοτι εκτος τους οτι σκοτωσαν και τραυματισαν κοσμο εκβιασαν-ζουν τους αοπλους ακτιβιστες για να παρουν τα στοιχεια τους και να εγκαταλειψουν την αποστολη, αυτη την αποστολη που ετοιμαζαν μηνες τωρα εδωσαν τοσες υλες και προμηθειες και στο κατω κατω ειναι δικαιωμα τους και πανω απ ολα δικαιωμα των κατοικων της παλαιστινης, σε καθε αλλη περιπτωση τους περιμενουν οι φυλακες που οπως ειναι προφανες δν ειναι και ο,τι καλυτερο για καποιον να βρεθει στις συγκεκριμενες φυλακες...
Και εδω ερχονται και αλλα ερωτηματα. Ως ποτε οι παλαιστινιοι θα ειναι ελευθεροι πολιορκημενοι? Ως ποτε θα βλεπουμε το ισραηλ να ασελγει εις βαρος ενος γενικα καταπιεσμενου λαου και δν θα αντιδρουμε? και μαλιστα επικροτουμε αυτες τις ενεργειες με την δημιουργια στρατιωτικων συμμαχιων και κοινων ασκησεων.
Ως ποτε ο θρησκευτικος και ο πατριωτικος φανατισμος θα κανει ο,τι θελει σε περιοχες της μεσης ανατολης (καθως και σε σχεδον ολες τις χωρες της Ασιας και Αφρικης)? Ποτε επιτελους θα επιτρεψουμε την γνωση και την μορφωση σε εκεινες τις μεριες του πλανητη?
Ως ποτε θα κανουμε τα στραβα ματια για την παρανομη προμηθεια οπλων απο τις Ηνωμενες πολιτειες και  την υποστηριξη τους στο Ισραηλ (και οχι μονο) για να καταστρεψει ολη την περιοχη και μετα να κανει ο,τι θελει με τα πετρελαια? Φανηκε οταν ο Μπαρακ Ομπαμα δν εκανε ουτε μια δηλωση της προκοπης και αρκεστηκε στο να "νιωσει" ασχημα για τα θυματα και να "καταδικασει" τις βιαιες αυτες ενεργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: