Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Η αριστερα στην Ελλαδα

Για να μην τα χωνω μονο στους δεξιους ας μιλησω και λιγο για την, τραγικη, αριστερα στην ελλαδα, που με χει κανει να ντρεπομαι γι αυτην.
Η αριστερα στην ελλαδα ειναι 2 ειδων:
ΚΚΕ
Εξοκοινοβουλευτικη + Συριζα (με μια μικρη επιφυλαξη)
Και το σκηνικο της καθε μιας ειναι:
ΚΚΕ: Βριζω τους παντες και τα παντα που δν ειναι ΚΚΕ. Διαφωνω με καθε μετρο, με καθε νομοσχεδιο με οτιδηποτε και δν προτινω ΠΟΤΕ λυση. Αν ποτε (λεμε τωρα) βρεθει στην κυβερνηση, ακομα και τοτε, θα κατηγορησει τα 2 μεγαλα κομματα για προβοκατσια.
Εξοκοινοβουλευτικη + Συριζα:
Αποτελειται κυριως απο αριστερες οργανωσεις του φοιτητικου χωρου αλλα και απο αυτονομα εργατικα κινηματα. Ειναι κυριως στην μερια της ακρο αριστερας και ακρως φανατισμενοι (εκτος του Συριζα) κυριως με τον κομμουνισμο. Κανουν πορειες καθε τρεις και λιγο για διαφορους λογους οπως π.χ. Καταργηση της αστυνομιας, Αποφυλακιση "Συντροφων" κτλ κτλ. καθως επισης και καταληψεις σε πανεπιστημιακ και πολυτεχνεια χωρις καποιο βασικο και ουσιοδες αιτημα. Βριζουν τους παντες και τα παντα που δν ειναι οτι ειναι αυτοι καθως και το ΚΚΕ. Δν προτινουν λυσεις, αλλα ακομα κι οταν το κανουν ειτε ειναι ασοβαρες ειτε τσακωνονται μεταξυ τους για ψιλοπραγματα. Στην ουσια δν εχουν μεγαλες διαφορες απο το ΚΚ αλλα αυτοι ειναι περιφανοι ακομα και γι αυτες.
Εχουν ομως και καποια βασικα κοινα στοιχεια. Οτι διαφωνει μαζι τους ειναι απλα φασιστες. Δν τον αφηνουν ποτε να πει την γνωμη του και του συμπεριφερονται υποτιμητικα.  Ειναι πολλες οι περιπτωσεις που λογω της πολιτικης σου ιδεολογιας, ή μιας σου ψηφο σε μια συνελευση, να σε κυνηγαει για παντα το φαντασμα του φασιστα και του δε3ιου.
Αποτελεσμα:
Οι αριστεροι καταντησαν πιο φασιστες και απο τους φασιστες και πιο ρατσιστες κι απο τους ρατσιστες

Δεν υπάρχουν σχόλια: