Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Επιτελους ας τους διωξουμε

Το πανεπιστημιο ειναι χωρος πολιτικοποιησης, δν χωραει αμφιβολια γι αυτο. Ειναι ο χωρος οπου ο νεος αρχιζει πλεον να οριμαζει πολιτικα και να καταληγει στις αποψεις του και στην ιδεολογια του.
Πλεον ομως το πανεπιστημιο εχει γεμισει με τα φυτορια καθε πολιτικης παραταξης που μπορει να βαλει ο νους σου ειτε απο το κοινοβουλιο ειτε εξωκοινοβουλευτικα. Με αυτο τον τροπο το πανεπιστημιο πλεον ειναι ενα μερος για να προσεγγισουν καλυτερα τα κομματα τους φοιτητες (και κατ επεκταση τους νεους) και στοχευουν πλεον στον ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ και τελικα στην ψηφο, ειτε στις φοιτητικες εκλογες ειτε στο μελλον στη βουλη.
Ειναι πλεον τραγικοτατο να υπαρχουν νεοι ανθρωποι που χεζουν τα παντα, οπως τις σπουδες τους, για να ασχολουνται πρωι βραδυ με το καθε κομμα ειτε ειναι η Δαπ ειτε η πασπ ειτε το ΠΚΣ ειτε ΕΑΑΚ ειτε οτιδηποτε. Κανονικα ο φοιτητικος κοσμος και η νεολαια θα επρεπε να ειναι ενωμενη και να αλληλοβοηθειεται λογω κοινων συμφεροντων (π.χ. αγορα εργασιας, χωροι εκπαιδευσης) και οχι να αλληλοσκοτωνεται για το ποιος θα εχει περισσοτερο χωρο για τις αφισες και τα παρτυ. Κατ επεκταση θα επρεπε η νεοι και οι εργαζομενοι να ειναι και αυτοι ενωμενοι και οχι χωρισμενοι σε παραταξεις και συνδικαλιστηκα σωματα αφου εχουν κοινα προβληματα.
Ολο αυτο αποσκοπει στην αποδιωργανωση και στον διχασμο της κοινωνιας και αυτος ειναι ο νουμερο 1 στοχος της καθε εξουσιας. Πλεον η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ (που κατα βαση εχουν με το μερος τους το μεγαλυτερο κομματι των φοιτητων) εχουν κοινο στοχο να ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΟΥΝ και να κρατουν συνεχεια απασχολημενους τους νεους ειτε με συνεχη παρτυ ειτε με την τελευταια ταση της μοδας. Αυτο ειναι πολιτικοποιηση? Η μηπως ειναι πολιτικοποιηση να γεμιζεις με 5000 αφισες τους τοιχους ενος εκπαιδευτικου ιδρυματος και να προπαγανδιζεις τα μυαλα των νεων(?), Its ΔΑΠ to you!!!! Αλλα οχι ειναι πολιτικοποιηση ο λαικισμος και η "δυναμη" των χωμενων βαθια κομματοσκυλων που σε βομβαρδιζουν ειτε για την αναγνωρηση και την αξια του πτυχιου σου (αν τους ψηφισεις βεβαια στις 19 Μαιου), ειτε με τα παρτυ τους (ως γνωστων το club ειναι κλασσικος χωρος πολιτικων συζητησεων) ειτε με προσεγγισεις του στυλ "δειτε πως θα την πεισω να σας αφησει πιο νωρις απο το μαθημα", "θα σου σβησουμε τις απουσιες", "θα σου δωσουμε εργασιες και σημειωσεις" κτλ κτλ
Κατι τελευταιο. Ολα αυτα τα "κερασματα" και τα παρτυ που κανουν φυσικα δν τα κανουν για την ψυχη της μανας τους. Εχουν τεραστιο, οικονομικο, κερδος αυτοι που ειναι χωμενοι στις δημοσιες σχεσεις. Π.χ. σε καλουν για¨"κερασμα" και "γνωριμια" και στο παιζουν αγκαλιτσες και φιλακια για να σε αναγκασουν να παρεις μπουκαλι και ετσι με ενα ποτηρι, που ουτε καν χρεωθηκαν λογω δημ. σχεσεων, κερδιζουν ποσοστα απο τα μπουκαλια. Ετσι γιατι τελικα ειμαστε ολοι προβατα.
ΔΙΩΞΤΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.

2 σχόλια:

Paulinho είπε...

Φίλε τα λες πάρα πολύ σωστά! Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο! Και κάποιοι θεωρούν "δικαίωμά" τους να κάνουν όλα αυτά τα αίσχη στις σχολές μας.
Το its ΔΑΠ to you είναι πράγματι ενδεικτικό της γελοιότητας....

Μανώλης είπε...

Το Σάπιο κομματικό σύστημα στη ρίζα του. Αυτές είναι οι παρατάξεις των ΤΕΙ/ΑΕΙ μας.. Εδώ πρέπει να γίνουν οι αλλαγές για να έχουμε έναν καλύτερο κόσμο.