Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Η πολιτικη σκεψη του ελληνα...

Μετα λοιπον τα αποτελεσματα και αυτης της αυταπατης, που ονομαζεται δημοκρατικη εκλογικη διαδικασια, μπορουμε να βγαλουμε ασφαλη συμπερασματα για την α-πολιτικ-οποιημενη σκεψη του ελληνα. Μια ανυπαρκτη σκεψη αφου περιοριζεται σε 2-3 βασικα πραγματα:
Ειμαι παιδι του ΠΑΣΟΚ/ψηφιζα ΠΑΣΟΚ και τωρα θελω να το "τιμωρησω" αρα θα ψηφισω συριζα και δημοκρατικη αριστερα.
Ειμαι παιδι της Ν.Δ./ψηφιζα Ν.Δ. για να τους "τιμωρησω" θα ψηφισω ανεξαρτητους ελληνες και χρυση αυγη.
Ειμαι ανιδεος και απολιτικος και για ολα μου φταινε οι αλλοι, θα ψηφισω χρυση αυγη.
Αυτη ηταν και ειναι η πολιτικη λογικη στην χωρα μας, και αυτο αποδεικνυεται απο το μεχρι χθες ανυπαρκτο κομμα των συμμοριτων, που μπηκε σημερα στη βουλη και μαλιστα με το τεραστιο ποσοστο του 7%. Κανεις βεβαια δεν υπολογισε την σχεδον αυτοδυναμια της αποχης.
Μετα λοιπον και απ αυτη την καταντια, που και παλι την ευθυνη την εχουν αυτοι που συνεχιζουν και υποστηριζουν αυτο το συστημα της αυταπατης, που ευθυνονται για την πολιτικη κατασταση της χωρας εδω και 30 τουλαχιστον χρονια, το μονο που μου μενει να πω ειναι οτι πρεπει πλεον να ελπιζουμε για να μην γινουν χειροτερα τα πραγματα, γιατι ειναι πλεον φανερο οτι οι ελληνες εκτος και απολιτικοι ειναι και ανιστοριτοι. Ξεχασαν πολυ ευκολα (η μαλλον δεν εκατσαν ποτε να μαθουν) τι εγινε στην χωρα αυτη επι ναζισμου, πιστευουν οτι ετσι βοηθανε την πατριδα τους, ξεχνωντας βεβαια τις φρικαλαιοτητες των ναζι στην κρητη και σε αλλες περιοχες της ελλαδας, και αποφασισαν, σαν νεοι προπαγανδισμενοι γερμανοι, να βαλουν μια τετοια συμμορια στην βουλη, που ισως για μενα ισως να μην σημαινει τιποτα γιατι απορριπτω αυτο το ειδος δημοκρατιας και πολιτικου συστηματος, αλλα για τον μεσο ελληνα που πιστευει οτι με την ψηφο του μπορει να αλλαξει τα πραγματα (προς το καλυτερο), οτι αποτελει το υψιστο δημοκρατικο του δικαιωμα, υποτιθεται οτι ηταν μια σοβαρη αποφαση μετα απο οριμη σκεψη και πολιτικο στοχασμο.
Το καλο βεβαια με αυτη την εξελιξη ειναι οτι το πλεονεκτημα που ειχε η χρυση αυγη, να μην γνωριζουν πολυ ουτε την δραση της, αλλα ουτε και τα ιδια τα μελη της, μεχρι τις επομενες εκλογες θα το χασει και οπως το ΛΑΟΣ καταστραφηκε και βγηκε εκτος βουλης ετσι και η Χ.Α. θα γυρισει εκει που ανηκει (οχι στην φυλακη δυστυχως αλλα στο περιθωριο).

Υ.γ. Πολιτικη ειναι η επιστημη που ασχολειται με τον πολιτη, ο πολιτικος πρεπει να αγαπαει πανω απ ολα τους πολιτες, δηλαδη τους ανθρωπους, διοτι οτι αποφασισει εχει αμεση σχεση μ αυτους και αυτοι τον ψηφιζουν. Πως γινεται να θεωρεισαι πολιτικος οταν στηριζεσαι στο μισος σου προς τους ανθρωπους? Πως γινεται μια πολιτικη αποφαση να θεωρειται εγκυρη και σωστη οταν στηριζεται σε κριτηρια οπως το μισος και απο ανθρωπους που δεν εχουν την αξιοπρεπεια να αναγνωρισουν τα λαθη που κανανε και την ευθυνη τους για την κατασταση? Πως γινεται να θεωρειται το αποτελεσμα εγκυρο και να συζηταμε για συνεργασιες οταν την αυτοδυναμια την εχει η αποχη?

Δεν υπάρχουν σχόλια: