Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Η Χ.Α. στην βουλη;

Πολυς ντορος εχει γινει για την επικειμενη εισοδο, στην βουλη, της Χρυσης αυγης. Μαλιστα γινονται και διαφορες συζητησεις για το που οφειλεται αυτη η ξαφνικη ανοδος, την στιγμη μαλιστα που στις τελευταιες εκλογες μαζεψε μετα βιας 0,23% σε ολη την επικρατεια.
Δεν ειναι κρυφο μυστικο οτι η Χ.Α. ειναι μια συμμοριτικη οργανωση, που κατα εναν παραξενο λογο, θεωρειται νομιμο κομμα και παιρνει μερος σε εκλογες. Ειδικα οταν, φανερα πλεον, δειχνει τις "πολιτικες" της διαθεσεις και θεσεις, αναρωτιεσαι γιατι αυτοι οι ανθρωποι κυκλοφορουν ελευθεροι αναμεσα μας και εχουν το δικαιωμα οχι μονο του εκλεγειν αλλα και του εκλεγεσθαι.
Ισως ομως εκει να βρισκεται και το "μυστικο της επιτυχιας" της. Οπως ειναι γνωστο απο την ιστορια, σε καθε οικονομικη υφεση, και συναμα κοινωνικη εξαθλιωση, ανερχονται πολλα ακραια κομματα (κυριως της ακρας δεξιας) με αμφιλεγομενους (και πολλες φορες σχιζοφρενεις) ηγετες (βλ. Ιταλια-Μουσολινι, Γερμανια-Χιτλερ, Ρωσσια-Πουτιν, ΗΠΑ-Τζορτζ Μπους (2η φορα)). Ο κοσμος ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ πλεον με κριτηρια την αγανακτηση και τον θυμο που εχει προς τους πολιτικους που εχουν την εξουσια και αντιδρα με μια ακραια ψηφο. Ταυτοχρονα βλεπει και την κοινοβουλευτικη αριστερα να καθεται για αλλη μια φορα απραγη και χιλιοδιασπασμενη και πιστευει οτι η λυση ειναι στην Χ.Α. Κατι που ομως πολιτικα δεν ειναι σωστο, η ψηφος αυτη ειναι επιρεασμενη απο το συναισθημα και οχι απο την λογικη, οπως θα επρεπε να ειναι μια συνειδητοποιημενη πολιτικη πραξη.
Αυτη την οικονομικο-κοινωνικη κατασταση προσπαθει τωρα να εκμεταλλευτει και η Χρυση αυγη, οπως και πολλα παρομοια "κομματα". Απο τις επιδρομες σε μεταναστες και στεκια, αρχισαν ξαφνικα να μοιραζουν τσουβαλια με τροφιμα και ρουχα, βεβαια μονο σε ελληνες και μονο στην πλατεια του αγιου παντελεημονος στο κεντρο της αθηνας, που τελικα ειναι και ο εκλογικος τους στοχος. Εκει πονταρουν γιατι εκει το εχουν καταντησει γκετο μεταναστων, οπως και πολλες περιοχες της αθηνας, οπου ανθρωποι στοιβαζονται σαν τα ζωα σε διαμερισματα ενω παραλληλα προσπαθουν να επιβιωσουν, σε βαρος ισως των υπολοιπων κατοικων.
Η εξαθλιωση του κοσμου μαζι με την απολιτικοποιηση του και πολλες φορες η αμμορφωσια και η αγνοια (ισως και η "εθνικη υπερηφανεια" με την οποια βομβαρδιζεται) ειναι τα συστατικα που εχουν ανεβασει τα ποσοστα της Χ.Α. στις ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ. Και τονιζω τις δημοσκοπησεις για εναν κυριως λογο, διοτι διαφερουν με το εκλογικο αποτελεσμα και τελικα, κατα τη γνωμη μου, η Χ.Α. δεν θα περασει το κατωφλι της βουλης. Καλως η κακως στο τελος οι πολιτες θα επιλεξουν και παλι τις κλασσικες λυσεις, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Το πολυ πολυ να ανεβει το ΚΚΕ.
Ακομα ομως και να μπει η Χ.Α. στην βουλη δεν θα μου κανει καμια εντυπωση, ειναι ομως ενα σημαδι οτι εκτος απο την χωρα καταρρεουν οι αξιες και η αξιοπρεπεια μας (το οτι πολιτικο συστημα, απο την βαση του, ειναι σαπιο ειναι εδω και καιρο γνωστο, απλα θα επιβεβαιωθει), ενω ενα πραγμα θα ειναι σιγουρο, οτι τελικα οι ελληνες δεν μαθαινουν απο την ιστορια και πολυ ευκολα πετανε την ευθυνη απο πανω τους. Ο εχθρος δεν ειναι διπλα μας, αλλα απο πανω μας και "οποιος θυσιαζει την ελευθερια του για την ασφαλεια, δεν αξιζει τιποτα απ τα δυο".


Υ.γ. Η αποχη ειναι μια απολυτως αποδεκτη πολιτικη πραξη, εφοσον ειναι συνειδητοποιημενη. Αν δεν δεχεσαι και δεν συμφωνεις με το υπαρχον πολιτικο συστημα δεν εισαι υποχρεωμενος να το δεχτεις με το να συμμετεχεις στις εκλογες. Αν ισχυε το οτι θα μπορουσαμε να ριχναμε λευκο τοτε δεν θα πηγαιναν τα λευκα, τα ακυρα και οι ψηφοι σε μικροτερα κομματα, σαν μπονους εδρες στο πρωτο κομμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: