Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Ποιος ειναι χειροτερος???



Ακουω απο καποιους οτι οι αναρχικοι με τους χρυσαυγιτες τελικα ειναι τα ιδια σκατα, οπως και οι αριστεροι με τους δεξιους, οι κομμουνιστες με τους φασιστες. Τι ειναι ομως χειροτερο κανεις δεν μας απαντησε?
Ειναι μηπως οι αναρχικοι, ανθρωποι που εχουν το "θρασος" και ζητανε μια κοινωνια χωρις εθνοπατερες? Ζητανε μια κοινωνια χωρις διακρισεις και συνορα, οπου ο καθενας θα ειναι ελευθερος να κανει αυτο που θελει με δικη του ευθυνη και κανεις να μην εχει εξουσια πανω σε αλλον? Που δηλωνουν παρον σε καθε απεργια, σε καθε πορεια και διαδηλωση για εργασιακα δικαιωματα, για τα δικαιωματα των μεταναστων και γενικα των πολιτων? Που συγκρουεται με τις δυναμεις καταστολης?... Μαλλον αυτοι ειναι.
Ειναι μηπως οι κομμουνιστες που ζητανε πανω κατω το ιδιο πραγμα? Ενα κρατος αλληλεγγυης που ελεγχει μεν τον πλουτο της γης αλλα τον διαχειριζεται με εναν τροπο ωφελιμο για τους πολιτες του? Που ολοι εχουν εργασια και κανεις δεν πειναει? Που και αυτοι βρισκονται στον δρομο για τα ανθρωπινα και εργασιακα σου δικαιωματα?
Ειναι ο χρυσαυγιτης, ο φασιστας? Που μπορει να εχει σκατα στο κεφαλι του, ιδεολογια του κωλου, παραπληροφορημενο μυαλο που ομως εχει το "θρασος" να κανει κατι γι αυτα που πιστευει?
Η μηπως τελικα ειναι αυτος που ολη μερα την βγαζει σπιτι του (ενιοτε παει στη σχολη η στη δουλεια), αραζει με φιλους για καφε και ποτο, ασχολειται με την μπαλα το 60% της μερας του και το μονο που ξερει να κανει ειναι να κραζει τους αλλους? Να ζηταει ευθυνες απο τους πολιτικους γιατι αυτοι τα φαγανε και κατεστρεψαν την χωρα και να κατηγορει τους παντες οτι ειναι τα ιδια σκατα. Δηλωνει ουδετερος που ομως δεν γουσταρει την κατασταση της χωρας, αλλα παρολα αυτα δεν κανει τιποτα, ζει την ησυχη ζωουλα του. Ειναι αυτος που ενημερωνεται απο το Mega και τον ANT1 (που και που απο κανενα τρομακτικο-ζουγκλα και τα σχετικα), πιστευει οτι ο δεκεμβρης ηταν απλα μια επιδρομη σε τραπεζες και μαγαζια για πλιατσικο, θεωρει τους αναρχικους και τους αριστερους το ιδιο με τους φασιστες: μπαχαλακηδες και χουλιγκαν και τους χρυσαυγιτες αγανακτισμενους πολιτες.
Μπορει κατα καποιο τροπο (που εγω δεν τον γνωριζω) οι αναρχικοι, οι κομμουνιστες, οι φασιστες να ειναι τα ιδια σκατα. Αυτοι τουλαχιστον για κατι παλευουν στην ζωη τους, ειναι ενεργοι πολιτες, θελουν ενα διαφορετικο αυριο και κανουν κατι γι αυτο, εσυ?

Δεν υπάρχουν σχόλια: