Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Της φυλακης τα σιδερα ειναι για τους ρασοφορους...

... και τους γραβατωμενους, αλλα σ αυτο το ποστ θα αναφερθω μονο για τους "εκπροσωπους του θεου".
Οπως ειναι φυσιολογικο στην χωρα μας ο Εφραιμ και ο καθε Εφραιμ περιμενε πως και πως να την σκαπουλαρει, γι αυτο και εκανε γνωριμιες και συμμαχιες με την Ρωσσια, μπας και εχει καποιον σοβαρο συμμαχο τωρα που θα προφυλακιστει. Το θεμα ομως ειναι οτι ολοι οσοι φωναζανε για ατιμωρισια και ελλειψη δικαιοσυνης τοσο καιρο, ειδικα κατι ακροδεξιες φωνες, τωρα ξαφνικα κανουν τις παπιες, λεγοντας πως ο Εφραιμ δεν εκανε τιποτα και δεν του αξιζει η προφυλακιση ΧΡΟΝΙΑΡΕΣ ΜΕΡΕΣ. Γιατι για καποιους το αν ειναι χριστουγεννα η οχι παιζει ρολο στο ποσο ενοχος ειναι καποιος και στο ποτε πραττει η δικαιοσυνη. Αν ειναι ετσι να σταματησει και η αστυνομια για τα χριστουγεννα και να παρει ρεπο.
Προφανως καποιοι θιγονται με την αποφαση να προφυλακιστει ο Εφραιμ, αλλα οι περισσοτεροι βρηκαν μια ευκαιρια για πολιτικες σκοπιμοτητες, ακομα και για να μιλησουν περι "χτυπημα κατα της ορθοδοξιας" και τα σχετικα. Λες και η εκκλησια πρεπει να ειναι υπερ ανω του νομου επειδη ειναι ο "εκπροσωπος του θεου...". Και σαν να μην εφταναν ολα αυτα, ξεχυθηκαν στους δρομους καθε καρυδιας καρυδι, μοναχες, παππαδες, γριες και τα σχετικα, να στηριξουν τον Εφραιμ, περαν του διαδικτυακου πολεμου που εχει ξεσπασει, ενω ακομα και ιστοσελιδες εχουν ξεπεταχτει για την στηριξη του "γεροντα".
Βεβαια η υποκρισια της εκκλησιας ειναι γνωστη, οσο γνωστη ειναι και η ελλειψη επιχειρηματων των "πιστων", ειδικα οταν τους προσβαλλεις την πιστη. Ομως το να ζητας δικαιοσυνη αλλα παραλληλα να απαιτεις να εξαιρεθουν απ αυτη οσοι εχουν σχεση με την εκκλησια ειναι και ο ορισμος της κωλοτουμπας, του λαικισμου και της διπροσωπιας.
Παρολο που δεν εχω εμπιστοσυνη στην ελ. δικαιοσυνη, περιμενω να δω τι θα απογινει με την υποθεση βατοπαιδιου. Συμφωνω ομως οτι ειναι πολυ πιθανο ο Εφραιμ να ειναι ο τελευταιος τροχος της αμαξης και να τον "θυμηθηκαν" επειδη δεν αρεσε στους αμερικανους η επισκεψη του στην Ρωσσια. Συμφωνω οτι οι πολιτικοι, που ηταν οι κυριοι υπευθυνοι, δεν θα παθουν τιποτα. Ομως δεν γινεται θεματα που αφορουν με καποιο τροπο την εκκλησια να συνεχισουν να αποτελουν ταμπου, ειδικα σε μια συγχρονη κοινωνια. Στην τελικη πολλα απ τα προβληματα της ξεκινανε απο κει (ταμπου σε διαφορα θεματα, θεσεις της εκκλησιας σε καποια αλλα με επιβολη αποψεων κτλ κτλ) και απ την θρησκευτικη παιδεια που, αναγκαστικα, παιρνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: