Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Η ανωνυμια και παλι στο στοχαστρο...


Εχει καταντησει κουραστικο πλεον, καθε φορα που θιγεται καποιος δημοσιογραφος η καποιο δημοσιο προσωπο, η δολοφονειται καποιος απο τους παραπανω (και τυχαια) εχει καποια σχεση με blog η κυβερνηση ασχολειται με το θεμα της ανωνυμιας των μπλογκ.
http://www.topontiki.gr/article/15356
Συμφωνα και με το αρθρο απο το ποντικι, η κυβερνηση σκεφτεται σοβαρα να καταθεσει νομοθετικο πλαισιο για τα μπλογκ για την υποχρεωτικη αναφορα του ιδιοκτητη τους ετσι ωστε αν καποιος θιχθει να μπορεσει να ασκησει τα νομιμα μεσα για την τιμωρια του μπλογκερ.
Εδω να σημειωσουμε οτι με εισαγγελικη αποφαση η/και με προσφυγη στην διωξη ηλ. εγκληματος ο ιδιοκτητης ενος site-blog μπορει να ανιχνευτει απο τα ιχνει που αφηνει (ip). Οπως επισης οτι και το worldpress και η google δεν θα κατσουν να αλλαξουν τους ορους τους για την χωρα μας (σ.σ. οτι και οι 2 υπακουν στους νομους των ΗΠΑ οπου η ελ. του λογου ειναι συνταγματικο δικαιωμα χωρις "αλλα").
Πριν μπουμε λοιπον στον κοπο να συζητησουμε για τα υπερ και τα κατα, οπως επισης και για ελευθερια λογου (που το εχουμε αναλυσει αρκετες φορες) να σκεφτουμε λιγο τα παραπανω και τον λογο που πραγματικα η κυβερνηση θελει να προχωρησει σ αυτο το νομοσχεδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: