Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Οι 300 της Υπατιας...

Καποτε, αρκετα χρονια πριν, ο Λεωνιδας με τους δικους του 300 αρνηθηκε να εγκαταληψει τις θερμοπυλες παρα την σιγουρη ηττα. Πολεμησαν ολοι, μαζι μαζι με 400 θεσπιεις και 400 θηβαιους, για να μην παραδωσουν ετσι ευκολα τη μαχη στους περσες. Ετσι τουλαχιστον μας λεει η ιστορια.
Τωρα η ιστορια επαναλαμβανεται μονο που αντι για 300 σπαρτιατες εχουμε 300 μεταναστες, που αντι στις θερμοπυλες ηταν κλεισμενοι στην νομικη και τωρα στην υπατια, με αντιμετωπους το ελ. κρατος, την Ε.Ε., τους "αγανακτισμενους πολιτες" και τον φοβο της απελασης στα κολαστηρια που δημιουργησαν ΗΠΑ και Ε.Ε. στις χωρες τους. Ανιση η μαχη σιγουρα αλλα εστω και με το μοναδικο τους οπλο-την απεργια πεινας-θα προσπαθησουν να αποκτησουν αυτο που τοσο πολυ τους αξιζει,τη μονιμη παραμονη τους  στη χωρα, στη χωρα που τα τελευταια 10 χρονια ζουν κι εργαζονται, στη χωρα που ρισκαραν τη ζωη τους να μπουν για ενα καλυτερο αυριο. Το αν θα κερδιθει η μαχη θα φανει στην πορεια, σιγουρα ομως αυτη η μαχη αντιπροσωπευει την καθε μαχη που δινουν οι μεταναστες στην χωρα μας για να επιβιωσουν. Ειναι μια μαχη που πρεπει να κερδιθει για να δειξει, μαζι με ολες τις αλλες, οτι ο λαος εχει το πανω χερι. Οτι οι πολιτες αυτου του κοσμου εχουν δικαιωμα να ζησουν οπου θελουν, με ασφαλεια και αξιοπρεπεια.

Αλληλεγγυη και συμπαρασταση στους 300 απεργους πεινας...

Υ.γ. Το οτι κατα δεκαδες πλεον οι μεταναστες μεταφερονται στο νοσοκομειο, με προβληματα υγειας απο την απεργια πεινας, δειχνει πως αυτο το κρατος εκτελει τις εντολες που πηρε απο την Ε.Ε. και ποσο πολυ την φοβαται, περαν της απανθρωπιας του. Ας μην ξεχναμε οτι μολις ενας μεταναστης παρει ιθαγενεια η αδεια παραμονης, τοτε μπορει να παει οπου θελει ελευθερα μεσα στην Ε.Ε., κατι που τα υπολοιπα κρατη μελη δεν θελουν, γι αυτο και απαγορευουν την μαζικη νομιμοποιηση μεταναστων (λες και εχουμε δωσει την δυναμη σε καποιον να κρινει ποιος ανθρωπος ειναι λαθραιος και ποιος οχι και να κρινει παραλληλα που θα ζησει). Αυτη η συμπεριφορα ειναι ισως το χειροτερο ειδος ρατσισμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: