Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Χριστουγεννα τον Οκτωβρη



Δεν εχει μπει ο Δεκεμβρης και εχουμε μπει ηδη σε Χριστουγεννιατικη περιοδο.
Εδω και 1 μηνα εχει αρχισει το στολισμα στα μαγαζια της θεσσαλονικης που θελουν πως και πως να αρχισουν τις πωλησεις των Χριστουγεννιατικων προιοντων.
Δεν λεω ισως για τους Χριστιανους αυτη η γιορτη να ειναι πολυ σημαντικη και για τα παιδια μια περιοδος χαρας και δωρων. Αλλα μηπως τελικα εχει παψει να ισχυει κατι τετοιο?
Καθε χρονο 1-2 μηνες πριν τα Χριστουγεννα στηνεται ενα πανηγυρι γυρω απ αυτα και κανουν παρτυ οι μαγαζατορες και οι επιχειρηματιες. Μηπως σταματησε να ειναι χριστιανικη γιορτη-γιορτη χαρας και εγινε μια ακομα καταναλωτικη γιορτη?
Το εχω πει και παλιοτερα (ισως οχι σ αυτο το blog)οι Θρησκειες και το ποδοσφαιρο ειναι τα μεγαλυτερα οργανα χειραγωγησης.
Σε καθε "γιορτη της Χριστιανοσυνης" στηνεται ενα παρτυ εκατομμυριων που στηριζεται πανω απ ολα απο το κρατος, που θελει να κρυψει τα σοβαροτερα προβληματα που εχει δημιουργησει και προστατευει αυτο το παρτυ με συνεχη καταστολη, φοβο, βια και προπαγανδα, τα ΜΜΕ που παιρνουν μεριδιο απ αυτο το χωρο, αλλα και απο μας τους ιδιους που εχουμε καταφερει να γινουμε προβατα αυτων που μας θελουν υπνωτισμενους και εχουν καταφερει να θεωρουμε οτι τα λεφτα και τα υλικα αγαθα φερνουν την ευτυχια. Ποιος ξεχναει οτι μετα την εν ψυχρω δολοφονια του Αλεξ περσυ χρησιμοποιηθηκε απιστευτη βια και βαρβαροτητα απο Μπατσους, ματ και μαλακο-ασφαλιτες με κυρια δικαιολογια τη "διασφαλιση της περιουσιας και της επιχειρησης του πολιτη" βαζοντας πανω απο μια ζωη και ενα σαπιο συστημα που καταστρεφει τη ζωη αλλων 11 εκατομμυριων ανθρωπων τζαμαριες, (αχρηστα κυριως)προιοντα και το χρημα.
Το παρτυ αυτο των χρηματων αρχισε και φετος 1-2 μηνες πριν την επισημη περιοδο των χριστουγεννων. Ομως μαζι με τα χριστουγεννα ερχεται και η εκτη Δεκεμβριου η οποια δν θα ειναι απλα ενα μνημοσυνο η μια γιορτη (οπως εχει καταντησει να ειναι του πολυτεχνειου) θα ειναι ενας αγωνας ο οποιος συνεχιζοταν, αθορυβα κατα κυριο λογο αφου τα ΜΜΑποβλακωσης καταφεραν και τον αποσιωπησαν, εδω και καιρο, απο πριν της 6/12/08 που μαζι με την σφαιρα που εφυγε απο την κανη του οπλου εκεινου του αλητη εσταξε και η σταγονα που ξεχειλισε το ποτηρι.
Να μας περιμενετε. Δν προκειται να ανεχτουμε τιποτα παραπανω. Οι αντιεξουσιαστες και οι αναρχικοι δν ειναι απλα κατι κωλοπαιδα που τα σπανε. Υπαρχουν αυτοι που αντικρουωνται στο συστημα με ειρηνικο τροπο αλλα και αυτοι που επιτιθονται σ αυτο μεσω των διαφορων οργανων του (και δν τους μπερδευουμε με τους μπαχαλους-υποκινουμενους που βγαινουν απλα για να τα σπασουν, οπως πολυ καλα προσπαθουν να κανουν τα ΜΜΕ). Η βια γεννα βια και οταν ο κοσμος ξυπνησει, απο τον λιθαργο του καταναλωτισμου και ξεσηκωθει εναντιων ολων αυτων, που ζουν παρασιτικα εις βαρος του, τοτε μερικοι θα ψαχνουν καραβι να φυγουν και δν θα τα καταφερνουν.

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Προτεινομενες ταινιες: Μαθηματα αμερικανικης ιστοριας

Μια ταινια που τολμαει να μιλησει για τον Νεοναζισμο στην αμερικη. Φοβερη ταινια γεματη ενταση που σου προκαλει αναμικτα συναισθηματα. Απο την μια μισος για τον ρατσισμο και τον φανατισμο που μπορει να δειξει ενας ανθρωπος σε εναν αλλο και απο την αλλη συγκινηση για το πως καποια πραγματα αλλαζουν και ακομα και ο πιο φανατικος καποια στιγμη συνερχεται και αρχιζει να σεβεται τους ανθρωπους, ακομα και οταν οι πρωην "συντροφοι" του τον εκδικουνται γι αυτη την επιλογη του.

Story: Ο 16χρόνος Danny γράφει μια ιδιότυπη εργασία για το μάθημα της ιστορίας με θέμα τις περιστάσεις που οδήγησαν στη φυλακή τον μεγαλύτερο αδερφό του Derek.
Μέσα από το κείμενο της εργασίας πληροφορούμαστε τα γεγονότα που καθόρισαν τη συμπεριφορά του τελευταίου. Η δολοφονία του πατέρα του τον ωθεί σε μια φιλοσοφία μίσους στην οποία διοχετεύει την αδιαμφισβήτητη ευφυΐα του. Μετατρέπεται σε αρχηγό ενός τοπικού κινήματος νεοναζί για να βρεθεί στη συνέχεια στη φυλακή για διπλή ανθρωποκτονία.
Πλήρως αναμορφωμένος πλέον προσπαθεί να σώσει τον αδερφό του ο οποίος τον λάτρευε σαν είδωλο από τη βία και τον φανατισμό που πρέσβευε.
Ειναι μια ταινια που θα συνηστουσα σε ολους και ειδικα στους "ελληναρες".

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

17 Νοεμβρη

... Πολυτεχνειο θεσσαλονικης.
Φτανω στις 17:30 και ακομα η πορεια των ΕΑAΚ δν εχει αρχισει ακομα
"Οσοι ειναι στην ομαδα περιφρουρησης να ερθουν να παρουν παλουκια" Ακουστηκε απο τα μεγαφωνα και ακουστηκαν γελια.
Μετα απο λιγη ωρα αρχισε η πορεια με "τερματικο σταθμο" την αμερικανικη πρεσβεια. Η πορεια τελειως ειρηνικη ακομα και οταν εφτασε εξω απο τα γραφεια του ΝΕΟΣ. Φτασαμε στην αμερικανικη πρεσβεια και αφου ακουστηκαν συνθηματα κατα των αμερικανων και του ΝΑΤΟ καψαμε την αμερικανικη σημαια ενω ταυτοχρονα τραγουδουσαμε το "ποτε θα κανει ξαστερια" (παραθετω τους στιχους παρακατω)
Αφου τελειωσαμε και με την σημαια πηραμε τον δρομο του γυρισμου στο πολυτεχνειο. Στην πλ. αριστοτελους σταματησαμε λιγο γτ περνουσαν οι αναρχικοι και μετα συνεχισαμε προς καμαρα και μετα πολυτεχνειο. (σ.σ. καμια αλλη πορεια δν εφτασε μεχρι εκει)
Ενω ολα ηταν ηρεμα και καθομασταν μια χαρα στην εισοδο του πολυτεχνειου αρχισε να γινεται ενα μπαχαλο μπροστα απο την θεολογικη και την αιθουσα τελετων. Απ οτι ακουστηκε κατι μπαχαλοι (και οχι αναρχικοι) που ΘΕΛΟΥΝ να ονομαζονται αναρχικοι πετουσαν πετρες και διαφορα αλλα αντικειμενα στην ΔΕΘ και απαντουσαν με κυματα τα ΜΑΤ που μεχρι εκεινη τη στιγμη ηταν απολυτα διακριτικοι (σ.σ. οι ματαδες εχουν εφοδιαστει και με σφυριχτρα, η οποια ακουγεται μαλλον απο τον υπευθυνο της διμοιριας, σε περιπτωση που οι ματαδες πανε να ξεφυγουν και να μπουν στο ασυλο. Χιουμοριστικες ατακες μολις ακουστηκε η σφυριχτρα: "πεναλτυ", "το εληξε"κτλ). Κατα καιρους πετουσαν ατομα της δικης μας ομαδας διαφορα αντικειμενα στους ματαδες οι οποιοι απαντησαν με βροχη δακρυγονων.
Ετσι ησυχα περασε η ωρα για μας και κατα της 12:20 καταφεραμε να φυγουμε. Δν περασαμε τα 500 μετρα απο τον χωρο του πολυτεχνειου και ενας θορυβος μας εκανε να γυρισουμε τα κεφαλια μας και να δουμε. Το θεαμα (για μενα) ηταν φοβερο δακρυγονα και "πυραβλακια" απο τους μπατσους, μολοτοφ πετρες και διαφορα αλλα απο την μερια της αιθουσας τελετων.
Γυρισα σπιτι μου και μπηκα στο ιντερνετ να ακουσω ειδησεις απο τα "αντικειμενικοτατα" ΜΜΕ. Μπηκα στο site του Μega και ακουσα για την αθηνα κυριως για τον τραυματισμο 14 Δελταδων (σημ. σε εμας ακουστηκε οτι τους σαπισαν στο ξυλο, χεχε) και την προσαγωγη 300 ατομων.
Και παμε στα της θεσσ. οπου ειμαι σιγουρος οτι δν ειπαν την αληθεια.
Το πρωι της 17ης οπως καθε χρονο πηγαν να καταθεσουν στεφανι ολες οι παραταξεις στο μνημειο. Καθε χρονο η Δαπ πηγαινει με λοστους στα χερια κρανη, paralysers και σωληνες γτ πολυ απλα δν τους αφηνουν να περασουν. Και με το δικιο τους αφου φτυνουν το μνημειο του πολυτεχνειου. Παρ οτι πριν μερικα χρονια περνουσαν ανενοχλητοι περσι και φετος επεσε το ξυλο της αρκουδας. Φετος ομως με την συμβολη των αναρχικων οι Δαπιτες δν καταφεραν ουτε καν να πλησιασουν αφου τραπικαν σε φυγη οταν εσκασαν μυτη οι αναρχικοι και τους σαπισαν στο ξυλο. Τα μμε ειπαν οτι τραυματιστηκαν λιγα ατομα ελαφρα, χωρις να αναφερουν οτι τα ατομα αυτα ανηκαν στην Δαπ και χωρις να αναφερουν για ποιο λογο γινονται ολα αυτα. Η αληθεια? η αληθεια ειναι οτι μαζευτικαν στο ΑΧΕΠΑ καμια πενηνταρια δαπιτες με ανοιγμενα κεφαλια και αιματα απο πανω μεχρι κατω.
Επισης ακουστηκε η απιστευτη προπαγανδα για το indymedia. Την ιδια μερα ασκηθηκε ποινικη διωξη στον πρυτανη του Πολυτεχνειου της αθηνας διοτι στο χωρο του πολυτεχνειου βρισκεται ο server του Ιndymedia και συμφωνα με τους (απατεωνες αλητες) δημοσιογραφους του μεγκα(και οχι μονο) στο indymedia δημοσιευονται προκυρηξεις τρομοκρατικων οργανωσεων και τσουβαλιαζουν μαζι μ αυτους και τους αναρχικους... Συγχαρητηρια
Και μιας που πλησιαζει ο δεκεμβρης:




Πότε θα κάμει ξαστεριά,
πότε θα φλεβαρίσει,

να πάρω το ντουφέκι μου,
την έμορφη πατρόνα,

να κατεβώ στον Ομαλό,
στη στράτα του Μουσούρου,

να κάμω μάνες δίχως γιους,
γυναίκες δίχως άντρες,

να κάμω και μωρά παιδιά,
να κλαιν' δίχως μανάδες,

να κλαιν' τη νύχτα για νερό,
και την αυγή για γάλα,

και τ' αποδιαφωτίσματα
τη δόλια τους τη μάνα...

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Πανω απ ολα... να καταστρεψουμε την μουσικη

Η συνταγη:
Γραφεις 2-3 πιασαρικους-τιποτενιους στιχους
Συνθετεις μια επισης τιποτενια-χτυπησιαρικη μουσικη
Βαζεις ενα ωραιο παιδι με τζελωμενο μαλλι και μετρια (επιεικως) μουσικη αξια
Το βαφτιζεις ΡΟΚ
Ριχνεις τρελη δοση προωθησης
Και περιμενεις τα λεφτα απο τις πωλησεις.

Ετσι ειναι κατα βαση η μουσικη δισκογραφια στην Ελλαδα. Δν ισχυει μονο για τον Μυρωνα στρατη αυτο, ισχυει και για την πεγκυ ζηνα, ισχυει για τα κοκκινα χάλια ισχυει για πααααρα πολλους. Οπως επισης βαφτιζουν hiphop τον Νivo τους goin through τον Ταραξια τους "αρτεμη ευθυμη", Σταβεντο κτλ κτλ
Και αναρωτιεμαι εγω μεχρι που θα φτασει αυτος ο βιασμος της μουσικης? Μια χωρα που εχει βγαλει εναν Σιδηροπουλο, μια Χαρουλα Αλεξιου, Εναν Χατζιδακη, Εναν Ξυλουρη εχει καταντισει να στηριζεται στην Βανδη, στη Ταμτα, στον Μαρτακη και στους Goin Through.

Ευτυχως υπαρχει και μια ελπιδα στο ελληνικο τραγουδι απο νεους καλλιτεχνες:
Tανια κικιδη

Πανος Μουζουρακης

Μονικα

Αλκης Κωνσταντοπουλος


Ελεονωρα ζουγανελη