Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Χριστουγεννα τον Οκτωβρη



Δεν εχει μπει ο Δεκεμβρης και εχουμε μπει ηδη σε Χριστουγεννιατικη περιοδο.
Εδω και 1 μηνα εχει αρχισει το στολισμα στα μαγαζια της θεσσαλονικης που θελουν πως και πως να αρχισουν τις πωλησεις των Χριστουγεννιατικων προιοντων.
Δεν λεω ισως για τους Χριστιανους αυτη η γιορτη να ειναι πολυ σημαντικη και για τα παιδια μια περιοδος χαρας και δωρων. Αλλα μηπως τελικα εχει παψει να ισχυει κατι τετοιο?
Καθε χρονο 1-2 μηνες πριν τα Χριστουγεννα στηνεται ενα πανηγυρι γυρω απ αυτα και κανουν παρτυ οι μαγαζατορες και οι επιχειρηματιες. Μηπως σταματησε να ειναι χριστιανικη γιορτη-γιορτη χαρας και εγινε μια ακομα καταναλωτικη γιορτη?
Το εχω πει και παλιοτερα (ισως οχι σ αυτο το blog)οι Θρησκειες και το ποδοσφαιρο ειναι τα μεγαλυτερα οργανα χειραγωγησης.
Σε καθε "γιορτη της Χριστιανοσυνης" στηνεται ενα παρτυ εκατομμυριων που στηριζεται πανω απ ολα απο το κρατος, που θελει να κρυψει τα σοβαροτερα προβληματα που εχει δημιουργησει και προστατευει αυτο το παρτυ με συνεχη καταστολη, φοβο, βια και προπαγανδα, τα ΜΜΕ που παιρνουν μεριδιο απ αυτο το χωρο, αλλα και απο μας τους ιδιους που εχουμε καταφερει να γινουμε προβατα αυτων που μας θελουν υπνωτισμενους και εχουν καταφερει να θεωρουμε οτι τα λεφτα και τα υλικα αγαθα φερνουν την ευτυχια. Ποιος ξεχναει οτι μετα την εν ψυχρω δολοφονια του Αλεξ περσυ χρησιμοποιηθηκε απιστευτη βια και βαρβαροτητα απο Μπατσους, ματ και μαλακο-ασφαλιτες με κυρια δικαιολογια τη "διασφαλιση της περιουσιας και της επιχειρησης του πολιτη" βαζοντας πανω απο μια ζωη και ενα σαπιο συστημα που καταστρεφει τη ζωη αλλων 11 εκατομμυριων ανθρωπων τζαμαριες, (αχρηστα κυριως)προιοντα και το χρημα.
Το παρτυ αυτο των χρηματων αρχισε και φετος 1-2 μηνες πριν την επισημη περιοδο των χριστουγεννων. Ομως μαζι με τα χριστουγεννα ερχεται και η εκτη Δεκεμβριου η οποια δν θα ειναι απλα ενα μνημοσυνο η μια γιορτη (οπως εχει καταντησει να ειναι του πολυτεχνειου) θα ειναι ενας αγωνας ο οποιος συνεχιζοταν, αθορυβα κατα κυριο λογο αφου τα ΜΜΑποβλακωσης καταφεραν και τον αποσιωπησαν, εδω και καιρο, απο πριν της 6/12/08 που μαζι με την σφαιρα που εφυγε απο την κανη του οπλου εκεινου του αλητη εσταξε και η σταγονα που ξεχειλισε το ποτηρι.
Να μας περιμενετε. Δν προκειται να ανεχτουμε τιποτα παραπανω. Οι αντιεξουσιαστες και οι αναρχικοι δν ειναι απλα κατι κωλοπαιδα που τα σπανε. Υπαρχουν αυτοι που αντικρουωνται στο συστημα με ειρηνικο τροπο αλλα και αυτοι που επιτιθονται σ αυτο μεσω των διαφορων οργανων του (και δν τους μπερδευουμε με τους μπαχαλους-υποκινουμενους που βγαινουν απλα για να τα σπασουν, οπως πολυ καλα προσπαθουν να κανουν τα ΜΜΕ). Η βια γεννα βια και οταν ο κοσμος ξυπνησει, απο τον λιθαργο του καταναλωτισμου και ξεσηκωθει εναντιων ολων αυτων, που ζουν παρασιτικα εις βαρος του, τοτε μερικοι θα ψαχνουν καραβι να φυγουν και δν θα τα καταφερνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: