Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

17 Νοεμβρη

... Πολυτεχνειο θεσσαλονικης.
Φτανω στις 17:30 και ακομα η πορεια των ΕΑAΚ δν εχει αρχισει ακομα
"Οσοι ειναι στην ομαδα περιφρουρησης να ερθουν να παρουν παλουκια" Ακουστηκε απο τα μεγαφωνα και ακουστηκαν γελια.
Μετα απο λιγη ωρα αρχισε η πορεια με "τερματικο σταθμο" την αμερικανικη πρεσβεια. Η πορεια τελειως ειρηνικη ακομα και οταν εφτασε εξω απο τα γραφεια του ΝΕΟΣ. Φτασαμε στην αμερικανικη πρεσβεια και αφου ακουστηκαν συνθηματα κατα των αμερικανων και του ΝΑΤΟ καψαμε την αμερικανικη σημαια ενω ταυτοχρονα τραγουδουσαμε το "ποτε θα κανει ξαστερια" (παραθετω τους στιχους παρακατω)
Αφου τελειωσαμε και με την σημαια πηραμε τον δρομο του γυρισμου στο πολυτεχνειο. Στην πλ. αριστοτελους σταματησαμε λιγο γτ περνουσαν οι αναρχικοι και μετα συνεχισαμε προς καμαρα και μετα πολυτεχνειο. (σ.σ. καμια αλλη πορεια δν εφτασε μεχρι εκει)
Ενω ολα ηταν ηρεμα και καθομασταν μια χαρα στην εισοδο του πολυτεχνειου αρχισε να γινεται ενα μπαχαλο μπροστα απο την θεολογικη και την αιθουσα τελετων. Απ οτι ακουστηκε κατι μπαχαλοι (και οχι αναρχικοι) που ΘΕΛΟΥΝ να ονομαζονται αναρχικοι πετουσαν πετρες και διαφορα αλλα αντικειμενα στην ΔΕΘ και απαντουσαν με κυματα τα ΜΑΤ που μεχρι εκεινη τη στιγμη ηταν απολυτα διακριτικοι (σ.σ. οι ματαδες εχουν εφοδιαστει και με σφυριχτρα, η οποια ακουγεται μαλλον απο τον υπευθυνο της διμοιριας, σε περιπτωση που οι ματαδες πανε να ξεφυγουν και να μπουν στο ασυλο. Χιουμοριστικες ατακες μολις ακουστηκε η σφυριχτρα: "πεναλτυ", "το εληξε"κτλ). Κατα καιρους πετουσαν ατομα της δικης μας ομαδας διαφορα αντικειμενα στους ματαδες οι οποιοι απαντησαν με βροχη δακρυγονων.
Ετσι ησυχα περασε η ωρα για μας και κατα της 12:20 καταφεραμε να φυγουμε. Δν περασαμε τα 500 μετρα απο τον χωρο του πολυτεχνειου και ενας θορυβος μας εκανε να γυρισουμε τα κεφαλια μας και να δουμε. Το θεαμα (για μενα) ηταν φοβερο δακρυγονα και "πυραβλακια" απο τους μπατσους, μολοτοφ πετρες και διαφορα αλλα απο την μερια της αιθουσας τελετων.
Γυρισα σπιτι μου και μπηκα στο ιντερνετ να ακουσω ειδησεις απο τα "αντικειμενικοτατα" ΜΜΕ. Μπηκα στο site του Μega και ακουσα για την αθηνα κυριως για τον τραυματισμο 14 Δελταδων (σημ. σε εμας ακουστηκε οτι τους σαπισαν στο ξυλο, χεχε) και την προσαγωγη 300 ατομων.
Και παμε στα της θεσσ. οπου ειμαι σιγουρος οτι δν ειπαν την αληθεια.
Το πρωι της 17ης οπως καθε χρονο πηγαν να καταθεσουν στεφανι ολες οι παραταξεις στο μνημειο. Καθε χρονο η Δαπ πηγαινει με λοστους στα χερια κρανη, paralysers και σωληνες γτ πολυ απλα δν τους αφηνουν να περασουν. Και με το δικιο τους αφου φτυνουν το μνημειο του πολυτεχνειου. Παρ οτι πριν μερικα χρονια περνουσαν ανενοχλητοι περσι και φετος επεσε το ξυλο της αρκουδας. Φετος ομως με την συμβολη των αναρχικων οι Δαπιτες δν καταφεραν ουτε καν να πλησιασουν αφου τραπικαν σε φυγη οταν εσκασαν μυτη οι αναρχικοι και τους σαπισαν στο ξυλο. Τα μμε ειπαν οτι τραυματιστηκαν λιγα ατομα ελαφρα, χωρις να αναφερουν οτι τα ατομα αυτα ανηκαν στην Δαπ και χωρις να αναφερουν για ποιο λογο γινονται ολα αυτα. Η αληθεια? η αληθεια ειναι οτι μαζευτικαν στο ΑΧΕΠΑ καμια πενηνταρια δαπιτες με ανοιγμενα κεφαλια και αιματα απο πανω μεχρι κατω.
Επισης ακουστηκε η απιστευτη προπαγανδα για το indymedia. Την ιδια μερα ασκηθηκε ποινικη διωξη στον πρυτανη του Πολυτεχνειου της αθηνας διοτι στο χωρο του πολυτεχνειου βρισκεται ο server του Ιndymedia και συμφωνα με τους (απατεωνες αλητες) δημοσιογραφους του μεγκα(και οχι μονο) στο indymedia δημοσιευονται προκυρηξεις τρομοκρατικων οργανωσεων και τσουβαλιαζουν μαζι μ αυτους και τους αναρχικους... Συγχαρητηρια
Και μιας που πλησιαζει ο δεκεμβρης:




Πότε θα κάμει ξαστεριά,
πότε θα φλεβαρίσει,

να πάρω το ντουφέκι μου,
την έμορφη πατρόνα,

να κατεβώ στον Ομαλό,
στη στράτα του Μουσούρου,

να κάμω μάνες δίχως γιους,
γυναίκες δίχως άντρες,

να κάμω και μωρά παιδιά,
να κλαιν' δίχως μανάδες,

να κλαιν' τη νύχτα για νερό,
και την αυγή για γάλα,

και τ' αποδιαφωτίσματα
τη δόλια τους τη μάνα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: