Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Προτεινομενες ταινιες: Μαθηματα αμερικανικης ιστοριας

Μια ταινια που τολμαει να μιλησει για τον Νεοναζισμο στην αμερικη. Φοβερη ταινια γεματη ενταση που σου προκαλει αναμικτα συναισθηματα. Απο την μια μισος για τον ρατσισμο και τον φανατισμο που μπορει να δειξει ενας ανθρωπος σε εναν αλλο και απο την αλλη συγκινηση για το πως καποια πραγματα αλλαζουν και ακομα και ο πιο φανατικος καποια στιγμη συνερχεται και αρχιζει να σεβεται τους ανθρωπους, ακομα και οταν οι πρωην "συντροφοι" του τον εκδικουνται γι αυτη την επιλογη του.

Story: Ο 16χρόνος Danny γράφει μια ιδιότυπη εργασία για το μάθημα της ιστορίας με θέμα τις περιστάσεις που οδήγησαν στη φυλακή τον μεγαλύτερο αδερφό του Derek.
Μέσα από το κείμενο της εργασίας πληροφορούμαστε τα γεγονότα που καθόρισαν τη συμπεριφορά του τελευταίου. Η δολοφονία του πατέρα του τον ωθεί σε μια φιλοσοφία μίσους στην οποία διοχετεύει την αδιαμφισβήτητη ευφυΐα του. Μετατρέπεται σε αρχηγό ενός τοπικού κινήματος νεοναζί για να βρεθεί στη συνέχεια στη φυλακή για διπλή ανθρωποκτονία.
Πλήρως αναμορφωμένος πλέον προσπαθεί να σώσει τον αδερφό του ο οποίος τον λάτρευε σαν είδωλο από τη βία και τον φανατισμό που πρέσβευε.
Ειναι μια ταινια που θα συνηστουσα σε ολους και ειδικα στους "ελληναρες".

Δεν υπάρχουν σχόλια: