Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Southpark


Ξεχαστε τα κινουμενα σχεδια τυπου Mickey Mouse και Pokemon... Το southpark ειναι μια σειρα με πρωταγωνιστες παιδακια που εχουν την μορφη κολαζ. Η σειρα αυτη εχει ηδη 12 σεζον και χαρακτηριστικο της ειναι το χιουμορ και η σατιρα (σε βαθμο ξεφτυλας, με την καλη εννοια) των δημιουργων.
Το southpark ειναι κατι διαφορετικο απο μια παιδικη σειρα κινουμενων σχεδιων. Πρωτα απο ολα δν απευθυνεται σε παιδια. Η θεματολογια ειναι κυριως η επικαιροτητα, η οποια παρουσιαζεται με μια διαφορετικη ματια, που με συμμαχο το χιουμορ και την ειρωνεια δειχνει την πραγματικη (ισως) πλευρα των γεγονοτων. Δν εχουν λειψει οι φορες που να εχω αναρωτηθει αν ξεπερνουν τα ορια της σατιρας αφου υπαρχουν επεισοδια που σατιριζουν μεχρι τελικης πτωσης ενα προσωπο, μια κατασταση, ακομα και θεματα θρησκειας.
Οπως ειπα και πριν το southpark εχει ως πρωταγωνιστες 4 παιδια της 4ης δημοτικου. Καθε παιδι εχει την δικη του προσωπικοτητα και χαρακτηριστικα (προσωπικος αγαπημενος ειναι ο Καρτμαν, που παρολο που ειναι κωλοχαρακτηρας εχει απιστευτο γελιο). Ισως να μην αινθουσιασει η αισθητικη της σειρας, απο σχεδιαστικης αποψης, αλλα το νοημα βρισκεται στους διαλογους και στις καταστασεις που εκτυλισσονται. Καλο θα ηταν να ριξετε μια ματια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: