Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

indymedia.org και "δημοκρατια"


Το indymedia ειναι ενα ανεξαρτητο μεσο αντιπληροφοροσης. Εχει κατακρινει πολλες φορες ενεργειες της κυβερνησης της Χ.Α. καθως και ξενων κυβερνησεων. Μαλλον ειναι ενα μεσο πληροφορησης (και οχι αντιπληροφορησης) αφου ολα τα υπολοιπα δεν ειναι ανεξαρτητα. Οπως λεει και στο site "Το Indymedia είναι μια συλλογικότητα από οργανώσεις ανεξάρτητων μέσων και εκατοντάδων συντακτών, που προσφέρουν μη-εμπορευματική κάλυψη γεγονότων "από τη βαση". Το Indymedia είναι μια διέξοδος δημοκρατικών μέσων ενημέρωσης, για τη δημιουργία ριζοσπαστικής, ακριβούς, και φλογερής αποτύπωσης της αλήθειας."
Δυστυχως ομως καποιους τους ενοχλει αυτο. Εχουν βαλθει λοιπον η κυβερνηση, ο (ιδιωτικοποιημενος πλεον) οτε, το Λα.ο.ς. καθως και φασιστοsite και ομαδες στο facebook να καταβαλουν καθε προσπαθεια για το κλεισουν (παραπληροφορωντας συνηθως). Αφου βρηκαν τον server του site ο ΟΤΕ εστειλε εξωδικο στην υπηρεσια παροχης Ιντερνετ με αιτημα να κλεισει το indymedia. H υπηρεσια τονισε οτι στο συμβολαιο δν υπηρχε κανενας περιορισμος στο περιεχομενο των site o Ote εστειλε και 2ο εξωδικο δινοντας 5 μερες προθεσμια. Παρολο που δεν ξερω πολλα για το εν λογω site ας μου επιτραπει να πω την γνωμη μου.
Ειμαι εναντια σε καθε ενεργεια απαγορευσης και κλεισιματος site που υποστηριζουν καποιες ιδεες ειδικα αν δεν συκοφαντουν και αν τα αρθρα που δημοσιευονται ειναι τεκμηριωμενα. Και αυτο ισχυει για οποιαδηποτε site με οποιεσδηποτε ιδεες. Αυτο ειναι και το νοημα της δημοκρατιας.
Δημοκρατια... χμμμ ενδιαφερουσα λεξη με ακομα πιο ενδιαφερον περιεχομενο. Καταλαβαινετε λοιπον για πιο λογο οι παραπανω θελουν επιτακτικα το κλεισιμο του.

Δειτε κι εδω για παραπανω πληροφοριες:
http://www.iospress.gr/mikro2009/mikro20090711.htm

Το αστειο ειναι οτι μολις ακουσα στις "ειδησεις" τον δενδια και τον καρατζαφερη να μιλανε για την χρηση του DNA σαν μεσο εξακριβωσης στοιχειων (κατι σαν τα δακτυλικα αποτυπωματα) και την χρηση καμερας στους δρομους. Ο δενδιας υποστηριξε και τις 2 θεσεις (δικες του ηταν ετσι και αλλιως) ο καρατζαφερης παλι διαφωνησε με τις καμερες (!)(μην τυχων και καταγραψουν οι καμερες την σχεση ΛΑ.Ο.Σ.-αστυνομιας-χρυσης αυγης). Και τονισαν ιδιαιτερα οτι το κανουν για την "δημοσια ασφαλεια". Δεν ειναι αστειο το Νεα "δημοκρατια"?
Ειναι φανερο πλεον οτι η δημοκρατια περναει κριση. Η οποια βρισκει προσφορο εδαφος αφου τα ΜΜΕ, οι κυβερνησεις και τα τσιρακια τους κανουν καλα την δουλεια τους κυριως με το να παραπληροφορουν. Το θεμα ειναι καποια στιγμη να το καταλαβουμε και να το σταματησουμε, στο χερι μας ειναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: