Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2008

Και ναι ο πλανητης Σωθηκε


... χαρη στους "κυριους" που εφτια3αν το παρακατω site http://www.ci.santa-ana.ca.us/pd/Graffiti.asp.... Το σαιτ εχει σκοπο την ενημερωση και την καταστολη καποιων εγκληματων που γινονται sto Orange County (στην καλιφορνια αν δν κανω λαθος) και μεσα σ αυτα ειναι και.... το graffiti. Εν ολιγις το σαιτ λεει σε οσους το διαβασουν οτι το tagging ειναι εγκλημα και σου λεει πως να καταλαβεις οτι το παιδι σου ειναι writter (στην ουσια σου λεει να παρακολουθεις το παιδι σου και να ψαχνεις τα πραγματα του). Επισης δινουν καποια τηλεφωνα και σελιδες για να το καταγγειλεις ενω σε περιπτωση που δωσεις αυτες τις πληροφοριες και γενικα πληροφοριες που 8α βοη8ησουν σε συλληψη writter 8α σου δωσουν και 500$. Ενω σε πολλες χωρες υπαρχουν ειδικες μοναδες στην αστυνομια (τα λεγομενα vandal squads) οι οποιες υπαρχουν μονο για να ψαχνουν και να συλλαμβανουν writters. Και μιλαμε για ηλικιες παιδιων απο 12-20 χρονων(!).
Ωραια και πες οτι τους πιανουν τι 8α τους κανουν, 8α τους κοψουν τα χερια για να μην το ξανακανουν, η 8α τους κλεισουν μεσα για «καταστροφη ξενης περιουσιας»? Αυτοι που το κανουν σημαινει οτι ετσι εκφραζονται, και στο κατω κατω δν καταστρεφουν τπτ (εκτος απο καποιες τραβηγμενες φορες που κανουν ζημιες σε αυτοκινητα και τζαμαριες) και της περισσοτερες φορες διορ8ωνεται με ενα απλο βαψιμο η καλο πλυσιμο. Και στο κατω κατω απο που και ως που εγω να μην μπορω να εκφραστω σε ενα τοιχο, ειναι καλυτερα οταν με αναγκαζουν να βλεπω παντου διαφημισεις?
Τελικα το graffiti το φοβουνται περισσοτερο απο οσο νομιζαμε...
Παντως υπαρχουν γαματα site για online graffiti οπως π.χ. το http://www.vandalsquad.com/. Δινει πολλα μερη για graffs αλλα εχει και αστυνομια(!).

Δεν υπάρχουν σχόλια: