Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Νομος πλαισιο


Μεχρι στιγμης δεν εχω αναφερθει καθολου στον νεο νομο πλαισιο και με αφορμη αυτο που εγινε σημερα στο δελτιο της ΝΕΤ ειπα να βγαλω κι εγω ενα ποστ. Δεν θα κατσω να αναλυσω που και πως ο νεος νομος πλαισιο ειναι λαθος. Θα πω μονο οτι στο συνολο του ειναι λαθος και περισσοτερο κακο κανει παρα καλο.
Θα σταθω ομως στο σημειο που οι φοιτητες δεν εχουν κανενα λογο σε κατι που τους αφορα αμεσα και περισσοτερο απ ολους. ΚΑΝΕΙΣ ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ δεν εδωσε λογο στους φοιτητες και ποτε δεν ακουστηκε μια σοβαρη αποψη γι αυτο τον νομο. Φυσικα δεν παιρνουμε καν στα σοβαρα οποιονδηποτε βγηκε (αν βγηκε) στα καναλια, και θεωρηθηκε (κακως) με καποιον τροπο εκπροσωπος φοιτητων, και ειπε οτι οι φοιτητες θελουν να ανοιξουν οι σχολες και διαφορες αλλες βλακειες τυπου "αγανακτισμενοι φοιτητες" κλπ. Βγηκε καθε καρυδιας καρυδι, απο την Διαμαντοπουλου που στην τελικη δεν προκειται να ξαναπατησει στα ελληνικα θρανια και το παιδι της θα το στειλει στο εξωτερικο (ποιος της εκατσε δν μπορω να καταλαβω), που την σοβαροτητα της την εδειξε οταν αρχισε να μοιραζει dvd σε μαθητες, μεχρι τον Καρατζαφυρερ που γελανε μεχρι και τα μουστακια του επειδη καταργειται το ασυλο και δεν θα τρωνε πλεον ξυλο τα τσογλανια της ΦΩΣ.  Οι γονεις νοιαζονται για να μην χαθει η χρονια. Στην τελικη καλα κανουν, μια μεση οικογενεια δεν αντεχει παραταση των εξοδων της. Οι πολιτικοι, στην πλειοψηφια τους, μαζι με κατι κωλοπαιδα τσιρακια τους, μιλανε για μειοψηφια αναρχοαριστερων που κανουν μονοι τους καταληψεις και κλεινουν χουντικα τις σχολες, αγνοωντας οτι σε καθε σχολη γινεται γενικη συνελευση ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ και Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ.
Κανεις, λοιπον, δεν ρωτησε τι λενε οι φοιτητες.Μολις ομως πηγαν οι ιδιοι οι φοιτητες να πουν την γνωμη τους, με επιχειρηματα, στο ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ, ολοι κωλωσαν, κλεισαν τις καμερες και σηκωθηκαν και φυγανε. Ειχαν βεβαια εντολες απο ανωθεν.
Πολυ ωραια, καταλαβαμε ποιος εχει το λογο και ποιος δεν εχει πλεον κανενα δικαιωμα.
Τωρα βεβαια οσο για τους φοιτητες εδω υπαρχει ενα αλλο θεμα. Ειναι πολυ ασχημο να βρισκεσαι αντιμετωπος με πολιτικους που δεν σε λογαριαζουν, με γονεις που δεν καταλαβαινουν, η δεν μπορουν να κανουν αλλιως και με ανιδεους λοιπους πολιτες. Το χειροτερο ειναι ομως να βρισκεσαι αντιμετωπος με φοιτητες, οι οποιοι πληγονται αμεσα απο τον ν. πλαισιο και δεν ειναι ενημερωμενοι η δεν ενδιαφερονται "γιατι βρισκονται στο πτυχιο", η το ακομα χειροτερο "δεν μας νοιαζουν αυτα γτ εμεις θελουμε απλα να κανουμε τα μαθηματα μας". Αντε τωρα να κατσεις να εξηγησεις σ αυτους οτι αυτα τα μαθηματα που θελουν να κανουν, και τους ενοχλουν οι καταληψεις, δεν θα εχουν νοημα αν υποβαθμιστει το πτυχιο τους. Οτι μπορει αυτοι να ειναι στο πτυχιο αλλα δεν ειναι μονοι τους σ αυτον τον κοσμο και πρεπει επιτελους να αφησουν τον παρτακισμο του ελληνα στην ακρη. Στην τελικη καποια στιγμη τα ιδια τους τα παιδια θα φτασουν σ αυτη την κατασταση και τοτε θα κλαιγονται.
Δυστυχως ομως οι καταληψεις απο μονες τους δεν θα φερουν απολυτως τιποτα, μονο αφορμες στους ανιδεους πολιτες που λεγαμε πιο πανω (και δυστυχως ειναι πλειοψηφια του κοσμου). Πρεπει οι καταληψεις να συνοδευονται απο μαζικες και αποφασιστικες πορειες και διαδηλωσεις. Ενημερωση του κοσμου και των υπολοιπων φοιτητων και συγκρουση και με την εξουσια αν χρειαστει. Ας μην τα παρατησουμε αυτη τη φορα με το πρωτο δακρυγοννο.


6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τωρα που τα γραφεις αυτα, οι καταληψεις τελειωσαν ηλιθιε

170 ψωλες στον κωλο σου. και την πλειοψηφια την ειδαμε, στις σχολες που ανοιξαν, 400+ πουτσες, ε σορρυ ψηφους παιρνουν τα ανοιχτα πλαίσια. άντε γεια!!!

Απλυτος Εθνοπροδοτης είπε...

Καλα οταν η μανα σου σου μαθει τι ειναι επιχειρημα και τι διαλογος ελα πες μου. Αστοιχειωτα ανθρωπακια, που περνετε το τσεκ απο το κομμα. Δεν ξερετε τι σας γινεται και εχετε αποψη. Θελετε και ανοιχτες σχολες, δεν εχετε παλεψει για τιποτα στη ζωη σας, δν εχετε κατεβει μια φορα στο δρομο και μας κατηγορειτε...

nikolina_lalala είπε...

den mporeis na antidras se kati pou 8a kanei kako sti paideia me oplo kati akoma xeirotero..tosoi tropoi uparxoun na eisakoustoun oi foitites(diadilwseis,epistoles,kinitopoiisi ka8igitwn klp klp).profanws o dimokritos zei se allo planiti.gt emena i sxoli mou kleinei mexri tis 5!alla poios xestike?ekei p eipame na mazeytoume pleiopsifia na tin anoi3oume,oi paspites kai oi dapites mazepsan perissoterous' kai foitites san tou logou sou dimokrite pou den 3eroun ti tous ginetai.BRAVO RE,TOSO MYALO EXETE.

Απλυτος Εθνοπροδοτης είπε...

Νικολινα το εχεις μπερδεψει λιγο. Ο παπαρας πιο πανω ειναι συμφωνος να ανοιξουν οι σχολες. Εγω παλι πιστευω οτι η καταληψη ειναι μια χαρα τροπος αντιμετωπισης. Προφανως ζειτε σε μια αλλη πραγματικοτητα, οι πορειες μονες τους δεν κανουν τπτ, δεν σε ακουει κανεις (οπως και οι καταληψεις μονες τους), για τις επιστολες απλα γελαω με οσους το αναφερουν. Η καταληψη προσφερει με καποιον τροπο εναν εκβιασμο στην κυβερνηση γτ δν την συμφερει να ειναι κλειστες οι σχολες, απο την αλλη δεν εφαρμοζεται στην πραξη ο νεος νομος (δεν πρωτοκολουνται οι αποφασεις) και δειχνει πραγματικα ο φοιτητης οτι δεν δεχεται να κανει μαθημα με αυτες τις συνθηκες.
Μην σκεφτεστε μονο την παρτη σας κι οτι εσεις χρωστατε και θελετε να τελειωνετε. Αυτη τη νοοτροπια την εχουν οι περισσοτεροι νεοελληνες, να σκεφτονται μονο την παρτη τους και οι υπολοιποι να πανε να γαμηθουν. Σκεφτειτε οτι δν ειστε οι μονοι φοιτητες και οτι στο μελλον καποιος αλλος δικο σας συγγενης η και το παιδι σας θα εχει ενα πανεπιστημιο κατεστραμενο και μεσα στους ιδιωτες που θα πρεπει να πληρωνει για να φοιτησει. Τοτε θα σας βριζουν (ακομα κι εσεις τον εαυτο σας) επειδη δεν παλεψατε και το δεχτεικατε επειδη θελατε να τελειωνετε και επειδη ειχατε εξεταστικη.

nikolina_lalala είπε...

den einai 8ema ma8imatwn ki e3etastikis..apla apopsi mou einai oti yparxoun ki alloi tropoi antimetwpisis tou provlimatos.skeftomai tis epomenes genies kai metexw k egw se syneleyseis kai diadilwseis alla den symfwnw me tin katalipsi,den tin 8ewrw gonimo tropo amfisvitisis.e3allou,an viazomoun na teleiwsw,dn nomizw na xrwstousa tosa ma8imata xD!opws episis an skeftomoun tin parti mou den 8a meteixa stis diadilwseis kai tis omilies p ekanan..oute sti psifoforia.apopsi dikia mou.;)

Απλυτος Εθνοπροδοτης είπε...

Μα στην ουσια αν αφησεις την σχολη να ανοιξει σημαινει οτι δεχεσαι την κατασταση, απο κει και περα αν κατεβεις σε πορεια δεν θα εχει νοημα γτ θα σε γραψει στ αρχιδια της η υπουργος, "αφου γινονται μαθηματα τι με νοιαζει" θα σου πει. Απο την αλλη δεν μπορεις να ασχολεισαι με πορειες και αλλους αγωνες αν πρεπει να πηγαινεςι και στην σχολη για τα μαθηματα.