Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

ΟΥΚ και ελληνικος στρατος

Θα μιλησω πρωτα γι αυτην την υποκρισια που λεγεται Υποχρεωτικη θητεια.
Η υποχρεωτικη θητεια λοιπον ειναι κατι εντελως ανουσιο. Ο στρατος υποτιθεται οτι υπαρχει για να προσατευσει ενα κρατος απο εισβολεις και γενικα για τα εδαφικα συμφεροντα του και αυτο συνηθως γινεται με την χρηση οπλων εφ οσον δν μπορει να γινει μεσω της διπλωματικης οδου.
Και ρωταω εγω ειναι δυνατον να μπορει ο καθ ενας να παιρνει ενα οπλο και να μπορεσει να εκπαιδευτει πληρως σ αυτο? η απαντηση ειναι οχι. Οταν ο αλλος εκπαιδευεται σ ολη του ζωη γι αυτο δν μπορεις εσυ να πας με 9 μηνες εκπαιδευση, στο σφουγγαρισμα, τη λουφα και το ξεφλουδισμα πατατας, να τον πολεμισεις. Δν συμφερει το κρατος διοτι ολα αυτα τα χρηματα που δινει γι αυτη την εκπαιδευση και το εξοπλισμο θα μπορουσε να τα αξιοποιησει καλυτερα. Επισης δν μπορουμε να αναγκαζουμε τον καθ ενα σε αυτη την "εκπαιδευση" δεν ειναι λιγες οι φορες που οι φανταροι πεφτουν σε καταθλιψη και εχουν αυτοκτονικες τασεις. Αυτα κι αλλα πολλα ειναι που θα επρεπε να καταργηθει η υποχρεωτικη θητεια.
Ας παμε τωρα στα ΟΥΚ και τις ειδικες δυναμεις γενικοτερα.
Οπως σε καθε επαγκελματικη εκπαιδευση στο στρατο ετσι και στα Ουκ γινεται μια πλυση εγκεφαλου για το ποιος ειναι ο εχθρος του εθνους κτλ κτλ. καθως επισης κυριαρχει και ο φανατισμος των ανωτερων που περναει και στους μικροτερους σε ιεραρχια στρατιωτες. Αυτος ο φανατισμος ειχε αποτελεσμα αυτο το αισχος στην παρελαση της 25ης. Και για να μην κρυβομαστε αυτα που ειπαν δν τα ειπαν για πρωτη φορα. Αυτα και ακομα χειροτερα, οχι μονο για αλβανους, τα λενε καθ ολη τη διαρκεια της ημερας κατα την εκπαιδευση τους. Καποιος θα απαντησει οτι ετσι πρεπει να ειναι ο στρατος, φανατισμενος, για να κανει σωστα την δουλεια του.
Εγω ομως θα απαντησω οτι αυτο ειναι τελειως λαθος. Το να κανεις πλυση εγκεφαλου σε εναν ανθρωπο δν θα τον κανεις να θεωρει ολους τους αλβανους, τουρκους και λοιπα εχθρους του "εθνους" που σημαινει οτι τον κανεις ειτε ρατσιστη ειτε εθνικιστη. Αυτος ο ανθρωπος καποια στιγμη θα ψηφισει, θα κανει παιδια τι παραδειγμα θα δωσει. Πως θα συμπεριφερθει εξω απο το στρατο? Εκτος απο στρατιωτης ειναι και ανθρωπος και οπως εχουμε καταλαβει ο φανατισμος μονο σε κατι ασχημο και ακραιο καταληγει. Και τελος παντων οπως και να χει κανεις δν εχει δικαιωμα να βριζει με τετοιο χυδαιο τροπο ανθρωπους. Για μενα θα επρεπε ολοι αυτοι να φυγουν απο τα ΟΥΚ και τα καθε ουκ. Πρεπει επιτελους να εξαλειφθουν τετοια φαινομενα ρατσισμου...

Υ.Γ. λογω της πολυημερης ελειψης μου απο ιντερνετ θα κανω 3 αναρτησεις συνεχομενες(μετραει και η προηγουμενη)

2 σχόλια:

Μανώλης είπε...

Ο στρατός είναι ο καρκίνος της ανθρωπότητας. Όπως στον οργανισμό μας τα καρκινικά κύτταρα είναι αυτά που σκοτώνουν τα άλλα κύτταρα. Αν δεις την ανθρωπότητα από ψηλά θα δεις ότι τα στρατιωτάκια είναι σαν καρκίνος. Λυπάμαι που μιλάω έτσι. Το θετικό είναι ότι οι στρατιώτες δεν γεννήθηκαν στρατιώτες.. τους ΚΑΝΑΝ. Άρα το εμβόλιο για το καρκίνο αυτό είναι ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΛΥΣΕΙΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ όπως ανέφερες και εσύ. Βέβαια αυτό είναι ουτοπικό.. ένας κόσμος χωρίς όπλα.. απλά δεν υπάρχει...

Απλυτος Εθνοπροδοτης είπε...

Τα συνορα ειναι απλα χαρακιες στον στον μεγαλο αυτο οργανισμο που λεγεται πλανητης. Ο πολεμος ειναι σαν αυτος ο οργανισμος σε πολεμο με τον εαυτο του. Πρεπει να σταματησει. Σε ενα πραγμα θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω μαζι σου. Το προβλημα δν ειναι οι πλυσεις εγκεφαλου, το προβλημα ειναι ο ιδιος ο ανθρωπος. Και αυτη η συμπεριφορα ειναι η, ας το πουμε, αποδειξη της θεωριας του Δαρβινου οτι ο ανθρωπος προερχεται απο τα ζωα, συγκεκριμενα απο τους πιθηκους, μονο τα ζωα θελουν να επιβληθουν το ενα στο αλλο και αυτο λογο ενστικτου διοτι πιστευουν οτι απειλουνται. Η εξελιξη αυτων, ο ανθρωπος, υποτιθεται οτι υπερεχει των ζωων επειδη εχει μυαλο και το χρησιμοποιει. Αμ δε.