Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Γελοιοτητα-Αλητεια-Ανανδρεια


Ολοι εχουμε δει και εχουμε παρει χαμπαρι τι γινεται σε ολη την Ελλαδα εδω και μερικα 24ωρα. Καποιοι εκμεταλευονται τα γεγονοτα με τον πιο α8λιο τροπο και καποιοι αλλοι απλα δν βαζουν μυαλο, δηθεν για την μνημη του Αλεξη.
1)Γελοιοτητα
....χαρακτηριζει τα ΜΜΕ, για το πως παρουσιαζουν τα συμβαντα, και οσους τολμανε και εκμεταλλευονται τα γεγονοτα για κομματικες σκοπιμοτητες. Χαρακτηριστικο ειναι οτι το απογευμα που ανοι3α την τηλεοραση (γυρω στις 5) και μεχρι και το βραδυνο δελτιο ειδησεων εχω ακουσει οτι παπαρολογια εχει ειπωθει απο ΜΜΕ, πολιτικους και αν8ρωπους του χωρου.
Παπαρια 1η: Ο υπουργος μακεδονιας-θρακης (που δν 3ερουμε ακομα τι ρολο βαραει) γυρισε και ειπε, οχι μια αλλα δυο φορες σε διαφορετικες ωρες και δελτια, οτι ο αστυνομικος που σκοτωσε το παιδακι εχει προσληφθει απο το 1999, δηλ. απο εποχη ΠΑ.ΣΟ.Κ., με λιγα λογια οτι φταινε αυτοι και μην μας κατηγορειτε. Βρηκε τωρα ο μαλακας τη φοβερη δικαιολογια και την επαναλαμβανει κιολας.
Παπαρια 2η: Απο μηνυματα (μαλλον) τηλεθεατων, και μαλιστα 2 που ειπαν οτι για την κατασταση φταιει ο Τσιπρας και οτι ο συνασπισμος πρεπει να απομακρυνθει απο την βουλη.
Για να μην μιλησουμε για τους δημοσιογραφους που ολο και επικεντρονωνται στα επεισοδια και οχι στο ζουμι που ειναι η εν ψυχρω δολοφονια ενος 15χρονου παιδιου, με αποτελεσμα σταδιακα να αποδυναμωσουν την αιτια, που ξεχυλισε το ποτηρι, και να μας "ευαισθητοποιησουν" για τις περιουσιες και για το χριστουγεννιατικο δεντρο της αθηνας που καηκε. Το πιο γελοιο ειναι οτι ακομα ψαχνουν να βρουν ποιος εφταιγε, αν εξοστρακιστηκε η σφαιρα η οχι, απο τη στιγμη που η νομοθεσια απαγορευει την χρηση οπλου (ποσο μαλλον να πυροβολησεις) εαν δν απειλειται αμεσα η ζωη σου και ειναι η μονη λυση. Το οτι πυροβολησε στον αερα (2 φορες μαλιστα) κα8ε αλλο παρα ελαφρυντικο ειναι διοτι ε8εσε σε κινδυνο τις ζωες αν8ρωπων που εκεινη τη στιγμη ισως να βρισκονταν σε μπαλκονια η κοντα σε παρα8υρα. Παρεπιπτωντος η νεα νομο8εσια απο την ευρωπαικη ενωση που υποχρεωνει αστυνομικους και ειδικους(λεμε τωρα) φρουρους να εχουν μαζι τους λαστιχενιες σφαιρες για τετοιου ειδους περιπτωσεις. Να μην μιλησω για το τοπικα καναλια που βγαινει ο καθε παπαρας και λεει οτι του καπνισει
παπαρια 3η: Η διαδηλωση στη ροδο λογω του οτι ειχε πολλους μαθητες, οι γονεις και οι καθηγητες επρεπε να παρεβρισκονται και αυτοι παιρνουν την ευθυνη για οτι εγινε (Λοιζος Λοιζος, καναλι Κοσμος, γνωστος πα...ρας).

2)Αλητεια
Τελικα δν φαινεται να βαζουν μυαλο τα φασιστομουτρα οι μπατσοι(και οχι αστυνιμικοι). Εκτος απο το παιδακι που σκοτωσανε σαπιζουν στο ξυλο και οποιον-α καταφερουν και στριμωξουν. Χαρακτηριστικα βιντεο του "Alpha" που δυο μπασκινες πιανουν ενα κοριτσακι που τους εβριζε (ενω η ιδια παραδοθηκε μονη της) και του εδιναν μπουνιες στο προσωπο. Ενα αλλο βιντεο που παιχτηκε στο Ραδιο Αρβυλα εδειχνε 2-3 ΜΑΤαδες να χτυπουν με κλωτσιες 2 κοριτσακια που απλα κα8οντουσαν και δν εκαναν τιποτα. Ενω τετοιο συμβαν δν ελειψε και απο την Ροδο που (οπως ακουστηκε χωρις να εχει διασταυρωθει) 6 ματαδες συνελλαβαν και χτυπησαν ενα κοριτσακι εξω απο το αστυνομικο τμημα που ειχε γινει διαδηλωση. Στην τελευταια περιπτωση ειχε προηγηθει ειρηνικη πορεια σε ολο, σχεδον, το κεντρο της πολης και κατεληξε στην αστυνομικη διευθυνση ροδου οπου και εξελιχθηκαν μικρο επεισοδια. Αποτελεσμα ο μπατσοι, που (μαλλον) ειχαν κουραστει και η8ελαν να πανε σπιτια τους, να διαλυσουν το πλη8ως με δακρυγονα, ενω η πορεια σιγα σιγα ειχε αρχισε να διαλυει (Μεχρι εκεινη τη στιγμη απο την αστυνομια δεν ειχαμε προβλημα δν κανανε τιποτα δν προκαλεσαν και απλα καθοντουσαν ηρεμοι, μονο κατι δικοι μας προσπαθησαν να ηρεμησουν αυτους που εκαναν μαλακιες).
βιντεο με το πως κατεληξε η διαδηλωση στη ροδο



3) Ανανδρεια.
Στην σημερινη ημερα υπηρχαν πολλες ειρηνικες διαδηλωσεις, αλλες εξυπνες αλλες οχι και τοσο αλλα το ιδιο αποτελεσματικες. Καλως η κακως στις περισσοτερες υπαρχουν ατομα που 8ελουν να προκαλεσουν ζημιες (Οι βαπτισμενοι απο τα ΜΜΕ αναρχικοι ή αντιεξουσιαστες). Αλλοι, αυτη την θεληση την βγαζουν σε αστυνομικα τμηματα, υπουργεια και ΜΑΤαδες (και καλα κανουν) ειτε επειδη η Κυβερνηση τους εχει φτασει σε αυτο το σημειο η εχουν μαζεψει τοση οργη μεσα τους που το περιστατικο με τον 15χρονο ξεχυλισε το ποτηρι και ξεσπανε εκει. Υπαρχουν ομως και ατομα, υποκινουμενα και μη, που δν εχουν καταλαβει, τον πραγματικο, λογο που γινονται ολα αυτα και κατεβαινουν μονο και μονο στις πορειες για να κανουν ζημιες, να καψουν αυτοκινητα, μαγαζια και καθε ειδους κτηρια. Ειδα στις ειδησεις οτι καιγανε διαφορα μαγαζακια, γραφεια, τραπεζες και ξενοδοχεια και να χανονται μεσα στο πληθος για να μην τους βρουν. Βρε μαλακισμενα εχετε σκεφτει οτι το μαγαζακι που καιτε ισως να ανηκει σε καποιον φτωχο μεροκαματιαρη που πρεπει να ταισει τα παιδια του, εχετε σκεφτει οτι με το να βαζετε φωτιες σε γραφεια,τραπεζες και ειδικα σε ξενοδοχεια, περα απο τις υλικες ζημιες (που χεστηκαμε διοτι εκτος του οτι εχουν φραγκα, 8α τα καλυψει η ασφαλεια τους), βαζετε σε κινδυνο πολλες ανθρωπινες ζωες? Δηλαδη αυτα που κανουν αυτοι για τους οποιους διαδηλωνουμε τα κανετε και εσεις? Το χειροτερο ειναι οτι, εκτος του οτι λενε οτι το κανουν "για τον Αλεξη" (που αν ηξερε τι κανετε θα ντρεποταν ο ιδιος), μετα την πληρωνουν και οι υπολοιποι γιατι κρυβονται μεσα σ αυτους (η απολυτη ανανδρεια, παλιοαδερφαρες), αφου ετσι τους δινουμε αφορμη να μας χτυπανε, να βρουν πατημα να μας εξεφτελιζουν και στο τελος να μας την βγουν και απο πανω. Αφου 8ελετε να τα σπασετε, σπαστε τα σε κτιρια που 8α εχει καποιο νοημα οπως ενα αστυνομικο τμημα, ενα υπουργειο ή και τη βουλη. Μια απο τις πιο συμβολικες εικονες που ειδα σημερα ηταν η εικονα του φλεγομενου χριστουγεννιατικου δεντρου και απο πισω η βουλη. Βαλτε λιγο το μυαλο σας να δουλεψει. (Δυστυχως ακομα και στην πορεια της ροδου δν ελειψαν οι μαλακες που σπαγανε καθρευτες απο τα αυτοκινητα που ηταν σταθμευμενα στους δρομους που περασε η πορεια. Γι αυτο και θα ηθελα να ζητησω συγνωμη απο τους ιδιοκτητες των αυτοκινητων αυτων).
Βεβαια θα η8ελα να πω οτι απο το να μην γινει τιποτα προτιμω αυτες τις (αστοχες πολλες φορες) επι8εσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: