Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

★32 μέρες απεργίας πείνας του αναρχικού Κώστα Σακκά ★


Όλοι γεννηθήκαμε διαφορετικοί, όλοι όμως γεννηθήκαμε ίσοι. Μεγαλώσαμε καταπιεζόμενοι από κοινωνικούς θεσμούς που μας πίεσαν να γίνουμε κι εμείς μικροί ή μεγάλοι τύραννοι. Ανταγωνιστικοί με τους συμμαθητές μας, δυνάστες της ερωτικής μας συντρόφου, καταπιεστές των εργαζομένων, υιοθετήσαμε τις μαθημένες εξουσιαστικές σχέσεις αναπαράγοντας τις σε κάθε προσωπική μας υπόθεση, νομιμοποιώντας παράλληλα κάθε μαστίγιο που πέφτει πάνω στις πλάτες μας, είτε των πολιτικών, είτε των αφεντικών, είτε των μπάτσων.

Οταν μιλήσαμε για δικαιοσύνη, μιλήσαμε σαν κατήγοροι. Όταν μιλήσαμε για δημοκρατία, μιλήσαμε σαν πελάτες. Όταν μιλήσαμε για ελευθερία, μιλήσαμε σαν καταναλωτές. Όταν μιλήσαμε για παιδεία, μιλήσαμε σαν συλλέκτες πιστοποιητικών.

Κάποιοι, αρνηθήκαμε τις μαθημένες συμβάσεις. Είδαμε στους κοινωνικούς θεσμούς που το Κράτος εκπροσωπεί τούς φορείς της αδικίας, της βίας, της εκμετάλλευσης. Φτύσαμε τη σχολική γνώση, γελάσαμε στα μούτρα των ειδικών, κάναμε έρωτα χωρίς να φαντασιωνόμαστε βιασμούς, σπάσαμε τις βιτρίνες του καθωσπρεμισμού, της μόδας, της αλλοτρίωσης. Πάντα όμως διψούσαμε...

Διψούσαμε για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Την ελευθερία να ζήσουμε σύμφωνα με τα δικά μας γούστα. Διψούσαμε για ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Τη δικαιοσύνη αυτή που δεν γράφεται από εκλεγμένους χαρτοαγιακάδες, αλλά εκείνη που υπαγορεύει πως ποτέ δεν θα πράξουμε έτσι όπως δεν θα θέλαμε να πράττει ο συνάνθρωπος μας. Διψούσαμε για ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ. Όχι αυτήν της ελεημοσύνης, αλλά εκείνη που σμίγει τους ανθρώπους και δημιουργεί δεσμούς αδερφοσύνης. Διψούσαμε για ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ. Να μην εξαρτάται η σκέψη και οι αποφάσεις μας από θεσμούς που κατσικώνονται με το ζόρι στο σβέρκο μας.

Και συνεχίζουμε να διψάμε...
Εμείς είμαστε οι αναρχικοί-ές. Δεν αγωνιζόμαστε για να ξεχωρίσουμε από κανέναν, ούτε παριστάνουμε τους σωτήρες. Αυτές είναι οι ιδέες μας και το αν θα εμπνεύσουν την κοινωνική επανάσταση είναι ζήτημα και δικό μας αλλά και όλων των πολιτών. Ο Κώστας Σακκάς είναι ένας απ' αυτούς τους διψασμένους. Αυτά πόθησε, αυτά συνεχίζει να ποθεί, αντιμετωπίζοντας το δολοφονικό Κράτος της μηδενικής ανοχής στην δίψα μας.

Το λέμε όμως ξεκάθαρα. Θα ξεδιψάσουμε με τον Κώστα Σακκά δίπλα μας. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΜΑΣ!


Πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: