Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Λιγα λογια για τον αντιρατσιστικο νομο

Για να ξεκαθαρισω κατι απ την αρχη, δεν εχω διαβασει πληρως τον νεο νομο (η νομοσχεδιο ή οτι
ειναι), απλα απ οσα εχω καταλαβει και εχω διαβασει μεχρι στιγμης θελω να πω την γνωμη μου για ποιους λογους (για μενα) ειναι λαθος να εφαρμοστει ενας "αντιρατσιστικος νομος".
Τα βασικα σημεια που θελω να θιξω ειναι κυριως 3:
  1. Το δικαιωμα της ελευθεριας του λογου 
  2. Το γεγονος οτι αυτοι που ευθυνονται για την καταντια μιας χωρα (και οχι απαραιτητα μονο οι της εγχωριας κυβερνησης) και για τον ρατσισμο που εχει καλλιεργηθει στους "ντοπιους" για τους ξενους, αποφασισαν τωρα να επιβαλουν αντιρατσιστικο νομο
  3. Το γεγονος οτι αυτη τη στιγμη ο,τι κανει η κυβερνηση κατακρινεται και θα κατακρινεται, ακομα και αν ειχαν (που δεν εχουν) καλο σκοπο.
Θα ξεκινησω ομως αναποδα.
3. Ειναι η πραγματικοτητα το γεγονος οτι ο,τι και να κανει η (συν)κυβερνηση θα βρισκει παντα τον κοσμο απεναντι της (ειτε αριστερους, ειτε δεξιους, ειτε φασιστες). Το προβλημα ομως δεν ειναι οτι ο κοσμος ειναι απεναντι της, αλλα το γεγονος οτι η κυβερνηση το ξερει και το εκμεταλλευεται. Ο "αντιρατσιστικος" νομος στην πραξη ειναι ακριβως το αντιθετο, σκοπο εχει να διχασει ακομα περισσοτερο τον κοσμο και να δημιουργησει περαιτερω προβληματα. Παντου στο ιντερνετ αλλα και εξω στον δρομο, στα ΜΜΜ, συζητανε για τον νεο νομο και το πως οτι και καλα "αν κατηγορησεις εναν αλλοδαπο για κλεψιμο-ληστεια-οτιδηποτε, αυτοματα θα σε μαζευουν επειδη εισαι, λεει, ρατσιστης". Μπορει να ακουγεται υπερβολικο και αυτοι που τα λενε να ειναι ανενημερωτοι, γραφικοι, αμορφωτοι, βλακες η/και φασιστες ομως το αποτελεσμα δεν αλλαζει και δεν ειναι καθολου τυχαιο. Μια ολοκληρη κοινωνια ασχολειται με τον νεο νομο που στην πραγματικοτητα δεν θα εφαρμοστει ποτε, ομως εκπληρωνει τον πραγματικο σκοπο του, να κατηγορουνται για αλλη μια φορα οι μεταναστες και να αποπροσανατολιζεται η κοινωνια.
2. Ειναι πραγματικα αστειο το γεγονος οτι ο ξενιος Δενδιας αποφασισε να εφαρμοσει τον "αντιρατσιστικο νομο". Το υπουργειο προ.πο., που πριν λιγους μηνες μαζευε μεταναστες (με επιδρομες σε σπιτια κτλ) και τους στοιβαζε στα Α.Τ. για να τους "ελεγξει" (κατι που αποδειχθηκε, με βαση τα επισημα στοιχεια, ενα μεγαλο φιασκο) και αργοτερα αρχισε με τους τοξικομανεις και τους αστεγους, αποφασισε οτι υπαρχει ρατσιστικο προβλημα στην ελλαδα, τοσο μεγαλο μαλιστα που πρεπει να επιβαλει εναν καινουργιο νομο. Ειναι αστειο το γεγονος οτι αυτοι που ειναι πραγματικα υπευθυνοι για τον ρατσισμο και τις δολοφονικες επιθεσεις κατα μεταναστων (αλλα και ελληνων) να απαιτουν απο τους δευτερους να παρουν το φταιξιμο. Και το πιο αστειο ειναι καποιοι τα πιστευουν ολα αυτα.
1. Για το τελος αφησα το δικαιωμα στην ελευθερη εκφραση και την ελευθερια του λογου. Εν ετει 2013 στην ελλαδα δεν εχουμε ξεκαθαρισει αρκετα πραγματα για τα ανθρωπινα δικαιωματα και κυριως για την ελευθερια του λογου. Πριν μερικους μηνες ειχαμε τα επεισοδια για το Corpus Christi ενω μεχρι προτινος δικαζοταν ενας καλλιτεχνης για βλασφημια. Οποτε τελικα δεν εκπλησσομαι για το γεγονος οτι ακομα δεν εχουμε δεχθει την ελευθερια του λογου σαν ανθρωπινο δικαιωμα και δεν μας ενδιαφερει καθολου το γεγονος οτι ο παραπανω νομος αποτελει καταπατηση αυτου του δικαιωματος, ασχετως αν ειμαστε ρατσιστες η οχι, αν παλευουμε για τα δικαιωματα των μεταναστων κτλ κτλ. Στην τελικη με αυτον τον νομο για αλλη μια φορα το κρατος και το συστημα ξεμπερδευει με ενα ακομα μεγαλο προβλημα που εχει βαθιες ριζες στην παιδεια και τον πολιτισμο (και αρα ευθυνεται σε ενα τεραστιο ποσοστο το ιδιο) και αντι να το διορθωσει το ποινικοποιει. Ετσι ομως γινονται οι ρατσιστες και οι φασιστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: