Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Γιατι δεν ειμαι ΚΝΙΤΗΣ

Δεν ειμαι κνιτης διοτι:
Γιατι οι αξυριστοι μαλλιαδες που μοιραζουν (πουλανε) ριζοσπαστη και σε καλουν συνεχεια για ανυπακοη και συμμετοχη στις πορειες του ΠΑΜΕ εκτος απο γραφικοι εχουν καταντησει ενοχλητικοι. Το μονο "αγωνιστικο" που κανουν ειναι να πουλανε την εφημεριδα τις συνδρομες.
Γιατι καθε συζητηση που θα αρχισεις μαζι τους θα ξεκινησει με το "πρεπει να αγωνιστεις κι εσυ σαν φοιτητης-εργατης-συντροφος" αλλα οταν διαφωνησεις με το κομμα εισαι ο "αντικομμουνιστης, ο πρακτορας, ο φασιστας, αυτος που τον χρησιμοποιει το κρατος και το συστημα"
Γιατι καθε τι που εναντιωνεται στο συστημα (και φυσικα δεν τους συμπεριλαμβανει ουτε το εχουν ξεκινησει αυτοι) ειναι "προβοκατσια" ομως οταν δουλευει ξαφνικα και αυθαιρετα "πολεμησε το ΚΚΕ". Για να καταλαβει ο καθενας το μεγεθος της κωλοτουμπας το 1973 κατα την καταληψη του πολυτεχνειου το ΚΚΕ ειχε βγαλει ανακοινωση οτι η "καταληψη ειναι προβοκατσια" επειδη ειχε αναρχικους και αριστερους αλλων κομματων. Ομως αυτη τη στιγμη ειναι ξαφνικα "αυτο που εριξε την χουντα,κτλ κτλ"
Γιατι καθε φορα η παλη, η αντισταση και "το πεζοδρομιο" ανηκουν στο ΠΑΜΕ και μαλιστα εχει και τα copyrights της διαδηλωσης. Συγκεκριμενα πριν 1 χρονο ολοι ειδαμε την καταληψη του πεζοδρομιου μπροστα απ τη βουλη και τις πλατες των διαδηλωτων του ΠΑΜΕ γυρισμενες προς τη βουλη. Ακομα πιο τρανο παραδειγμα την δεκαετια του 80 οταν τα ΚΝΑΤ εδιναν σε ΜΑΤ αναρχικους και αλλους αριστερους, ενω ειχαν εισβαλλει στην καταληψη του Χημειου, μαζι με οικοδομους του ΠΑΜΕ (σαν σε στρατιωτικη επιχειρηση) δερνοντας αναρχικους και αλλους καταληψιες. Μεσα σ ολα αυτα "το ΚΚΕ ειναι το μονο που αγωνιζεται για το λαο και κατεβαινει στους δρομους"¨.
Γιατι πραγματικα πιστευουν οτι θα πεσει το συστημα κουνωντας τα σημαιακια του κομματος ενω ο κοσμος ποτε δεν ειναι ετοιμος για μια επανασταση, λες και το ΚΚΕ ειναι ικανο να την ξεκινησει.
Γιατι βαρεθηκα να ακουω συνεχεια λογια για την παλη του εργατη, για εναν κομμουνιστικο προσανατολισμο και στο τελος να βλεπω μια Σταλινικη συμπεριφορα ακομα και σε μελη του κομματος.
Γιατι τελικα ειναι ολα οσα κατηγορουν και ακομα χειροτερα και ενω πραγματικα θα μπορουσε να ειναι ενα οπλο του εργατη, τουλαχιστον με μια τοσο πλουσια ιστορια (με οσα αρνητικα κ αν εχει, ειδικα μετα την νομιμοποιηση του), στην πραξη τα σκατωνει παταγωδως.
https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=603982
 http://gkdata.gr/2011/10/22/%CE%BA%CE%BD%CE%B1%CF%84-1980-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%85%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CE%BF/
http://kanali.wordpress.com/2010/12/27/knat1980/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: