Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑ...

Οσο πιο πολυ το σκεφτομαι τοσο πιο σιγουρος γινομαι, αυτος ο κοσμος δεν ειναι πλεον για παιδια. Ειναι τουλαχιστον απερισκεψια να φερεις στον κοσμο ενα μωρο που θα ειναι αναγκασμενο να ζησει σ αυτον τον κοσμο που εφτιαξαν οι αλλοι και οπως φαινεται δεν θα διορθωσουμε ουτε εμεις.
Σε εναν κοσμο που ο καθενας κοιταει την παρτη του και δεν τον ενδιαφερει κανενας. Τρανο παραδειγμα οι εκλογες, που ολοι σκεφτηκαν την τσεπη τους, οπως καθε φορα.
Σε εναν κοσμο που κινδυνευεις να σκοτωθεις για το πιο απλο πραγμα (βλ. τους 2 ελληνες που σκοτωσαν ενα φυλακα επειδη ο σκυλος του εχεσε σε καποιο, πιθανοτατα, πεζοδρομιο, βλ επισης στο μπρονξ που ενας πλακωσε στο ξυλο και τελικα σκοτωσε εναν οδηγο σχολικου λεωφορειου επειδη... του εσπασε καταλαθος τον καθρεφτη του αυτοκινητου του).
Που κινδυνευεις να πλακωθεις στο ξυλο και να μαχαιρωθεις επειδη εχεις μακρυα μαλλια-εχεις τζιβες-εισαι μεταναστης-ομοφυλοφιλος.
Που δεν εχεις πλεον καμια σημασια σαν ανθρωπος και η ζωη σου δεν εχει καμια αξια διοτι οι μεγαλοεπιχειρηματιες-μεγαλο εργολαβοι-εφοπλιστες θα σε καθαρισουν, επειδη τους συμφερει, πριν το κανει η Ε.Ε. και τροικα.
Που απο την μια στιγμη στην αλλη μενεις αστεγος και μαζι με το σπιτι σου χανεις καθε ιχνος αξιοπρεπειας που σου εχει μεινει, επειδη, αναγαστικα σ αυτο το συστημα, χρωστας.
Σε εναν κοσμο που πλεον ζεις μονο για να παραγεις και να καταναλωνεις. Και αν αποφασισεις να κανεις οτι θελεις με την ζωη σου και να αλλαξεις το γεγονος οτι εχεις γεννηθει για να παραγεις και να καταναλωνεις, τοτε ολοι θα πεσουν να σε φανε.
Που ουτε καν ο συνανθρωπος σου δεν θα σε κοιταξει, ποσο μαλλον να σε βοηθησει, αν δεν εχει συμφερον.
Για ολα τα παραπανω κι ακομα περισσοτερα ειναι εγωιστικο να φερεις ενα παιδι στον κοσμο, σ αυτον τον κοσμο, που το μονο πλεον που κυριαρχει ειναι ο φοβος και η απαισιοδοξια. Αλλωστε για ποιον θα το κανεις? Για σενα θα το κανεις, για να νιωσεις την ευχαριστηση του να εισαι γονιος. Και για να νιωσεις αυτη την ευχαριστηση θα πρεπει, ακομα ενας, νεος ανθρωπος να υπομενει αυτον τον κοσμο που εγω, εσυ, η δικη μας γενια και οι προηγουμενες, καναμε σκατα και δεν προκειται να τον αλλαξει ουτε αυτος ουτε οι υπολοιποι της γενιας του, γιατι θα μαθουν κ αυτοι με την σειρα τους, να συντηρουν αυτο το συστημα, που τελικα με τοσο κοπο και αιμα (αθωων) φτιαχτηκε...
ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ ΤΟΤΕ ΜΗΝ ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙΣ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ Σ ΑΥΤΟ...

Υ.γ. Λενε οτι το μελλον ανηκει στους νεους. Ειμαι κι εγω νεος, οπως και πολλοι αλλοι, και οποτε παω να κανω κατι για το μελλον, που "μου ανηκει", οι "μεγαλοι" με "διορθωνουν", με χτυπανε, μου ριχνουν χημικα, αποφασιζουν για μενα χωρις να τους το ζητησω και με διαταζουν να μην διαδηλωνω, να μην καιω τραπεζες, να μην πεταω πετρες σε βιτρινες πολυκαταστηματων και μπατσους, να σπουδασω για να γινω σωστος επαγγελματιας και να πληρωνω, γιατι αλλιως ειμαι κινδυνος για την δημοκρατια... ακομα και το νομισμα που θα με διευκολυνει να τα κανω ολα αυτα αποφασισαν. Αλλα δεν στεναχωριεμαι, εχουμε ακομα ευρω, τουλαχιστον θα νιωθω περηφανος που θα ζητιανευω για ενα "δυνατο νομισμα".

2 σχόλια:

Фе́ммe скатале είπε...

Εκτός αν του μάθεις να τα διορθώσει εκείνο.

Απλυτος Εθνοπροδοτης είπε...

Δυστυχως και να του μαθεις να τα διορθωσει θα βρεθου πολλοι αλλοι που θα το ξαναχαλασουν και θα τον πλακωσουν στο ξυλο επειδη πηγε να το αλλαξει