Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Ειρηνη εως ποτε?


Πολλες φορες μεσα απο το αυτο το blog αλλα και αλλου εχω υποστηριξει τις ειρηνικες πορειες, τις συγκεντρωσεις, και γενικα των ειρηνικων αγωνων. Πιστευα και πιστευω ακομα οτι μια ειρηνικη διαδηλωση μπορει να καταφερει πολλα οσον αφορα την ενημερωση, ευαισθητοποιηση και τελικα την συμμετοχη του κοσμου. Ενω αν αυτες συγκεντρωσεις ειναι καλα οργανωμενες, με σαφεις στοχους και δρασεις μπορει να καταφερει πολλα παραπανω μεχρι, ισως και ανατροπη πολιτκου σκηνικου.
Σαφεις στοχοι και δρασεις μπορει να ειναι ενα απλο ενημερωτικο μοιρασμα φυλλαδιων, μια συγκεντρωση διαμμαρτυριας, με σαφη ομως περιεχομενο και οχι μια απλη δηλωση αγανακτισης, μπορει να ειναι το κλεισιμο βασικων δρομων για τον αποκλεισμο καποιου σημαντικου-βιωτικου σημειου της πολης, μαζικες απεργιες, για να νεκρωσει η χωρα και πολλα ακομα. Ομως ολα αυτα δεν πρεπει να γινονται 3-4 ωρες την μερα και μαλιστα το απογευμα,μετα το σχολασμα, ουτε καν σε ωρες αιχμης, πρεπει να γινουν για μερες, να καταλαβουν ολοι οτι κουμαντο κανουμε εμεις, οτι εμεις κινουμε αυτη την χωρα και την οικονομια της, οτι “χωρις εμας δεν πατε πουθενα”, για να το καταλαβουν ολοι, και οι πολιτικοι αυτης της χωρας και οι ευρωπαιοι ομολογοι τους.
Βλεποντας ομως τα σημερινα γεγονοτα των διαδηλωσεων, αρχισε να μου μπαινει η ιδεα:
Τελικα ισως και οι πιο βιαιες συγκεντωσεις να ειναι αναγκαιες. Η αδρανεια, και οχι η ειρηνικη πορεια , των αγανακτισμενων πολλες φορες κατανταει κουραστικη. Πως θα ανατρεψεις ενα πολιτικο κατεστημενο με χορους και πανηγυρια?
Και φυσικα δεν μιλαω για προβοκατορικες επιθεσεις απο ΜΑΤ, ασφ-ΑΛΗΤΕΣ και χρυσα αυγα (σ.σ. Κλασανε πατατες στην Γ.Α.Δ.Α.κι αμεσως εβγαλαν ανακοινωση οταν ανακαλυφθηκαν οι ασφαλιτες με τα ροπαλα και οπως ηταν φυσικο βοηθησαν και τα ΜΜΕ στην συγκαλυψη), αλλα για στοχευμενες επιθεσεις απ ολο τον κοσμο που ειναι στις πορειες και τις συγκεντρωσεις σε ματατζηδες, ασφαλιτες και ομαδες ΔΙΑΣ, ΖΗΤΑ, ΔΕΛΤΑ κτλ που προκαλουν με την συμπεριφορα τους, σε τραπεζες και σε υπουργεια.

Καμια ειρηνη με τα αφεντικα, βια στη βια της εξουσιας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: