Σάββατο 16 Μαΐου 2009

€urovision

30.000.000€ ηταν τα χρηματα που ξοδεψε-κατασπαταλησε η Ρωσια για μια βραδια υποτιθετε για εναν διαγωνισμο μουσικης, που μονο αυτο δν θυμιζει. Η eurovision τα τελευταια χρονια απλα υπαρχει για να διαγωνιζονται οι διοργανωτες στο ποσα χρηματα θα ξοδεψουν. Να μην πουμε για τα χρηματα που δινουν τα καναλια καθε χωρας (που σημαινει και παλι χρηματα φορολογουμενων πολιτων διοτι μεταδιδονται απο κρατικα καναλια) για τα τηλεοπτικα δικαιωματα. Δεν θα αναφερθω καθολου στην μουσικη, της οποιας το επιπεδο και η ποιοτητα ειναι πολυ, πολυ κατω του μετριου με (πολυ) ελαχιστες εξαιρεσεις. Εν μεσω "οικονομικης κρισης" πως γινεται να σπαταλας τοσα χρηματα? που τα βρηκες? και ποιος σου εδωσε το δικαιωμα να τα σπαταλησεις ετσι? δεν ειναι δικα σου, δεν μπορεις να τα κανεις οτι θελεις. Αλλα και να μην υπηρχε η οικονομικη κριση πως γινεται να δινεις τετοια ποσα οταν υπαρχουν εκατομμυρια ανθρωποι που ισως να μην προλαβουν να ζησουν, λογω αθλιων συνθηκων διαβιωσης, μεχρι το τελος της βραδιας? Δεν θα ηταν πιο σωστο εστω και τα μισα χρηματα να πηγαιναν σε φιλανθρωπικες οργανωσεις?Αλλα τι αφελης που ειμαι μπροστα στα κερδη που μπορει να επιφερει ενα τετοιο γεγονος και τα τηλεοπτικα νουμερα που θα κανει η αναμεταδοση τους τι αξια εχει η ζωη εκατομμυριων ανθρωπων? Και δυστυχως οσο υπαρχουν ανθρωποι που το υποστηριζουν, που περιμενουν πως και πως καθε χρονο αυτη τη "γιορτη", οσο υπαρχουν ανθρωποι που δεν εχουν να ασχοληθουν με σοβαροτερα προβληματα θα σπαταλωνται ολο και περισσοτερα χρηματα απο τους διοργανωτες και απο τους μεγαλο καναλαρχες.
Αναρωτιεμαι γτ για μια νυχτα πρεπει να ξοδευτουν τετοια ποσα? γτ πρεπει απο το πρωι ως το βραδυ να ασχολουνται ολοι με το τι εκανε ο Σακης (η ο οποιοσδηποτε Σακης), αν πηρε τουμπα η οχι, τι φορεσε, τι δν φορεσε? Ειναι χαρακτηριστικο οτι απο περσι με το τελος της eurovision το μονο προβλημα μας ηταν το οτι ο Σακης θα αντιπροσωπευσει την Ελλαδα φετος.

Θα πρεπει ολοι να σκεφτουμε επιτελους τις συνεπειες των πραξεων μας. Θα συνεχισουμε να τους δινουμε τροφη ωστε να συνεχισουν η να τους δωσουμε ενα μηνυμα οτι ναι μεν ειναι ενα ωραιο γεγονος, μια γιορτη που ομως δεν χρειαζεται τοσα φρουφρου κι αρωματα? Στο κατω κατω το απλο ειναι πιο ομορφο. Δικη μας η αποφαση.

Τα παραπανω δεν ισχυουν μονο για την Eurovision το ιδιο συμβαινει και σε αλλα γεγονοτα οπως Mundial, Champions League, Euro, Mundobasket κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: